Хто паски пече?

Аватар користувача
DiDUS
Повідомлень: 765
З нами з: 27 березня 2018, 08:44

Re: Хто паски пече?

Повідомлення DiDUS » 07 квітня 2018, 22:20

oven писав:
07 квітня 2018, 19:28
Багато років пекла. Свекруха мені дала дуже гарний рецепт.
Але вже років 10 купую. Знайшла фірму, яка виробляє майже такі, які пекла я.
І горя не знаю.
Замість масла, маргарин, замість 20 яєць, хіба що 5 і ті не розділені.
Про кількість родзинок, кураги, чорносливу, мова не йде взагалі...

Аватар користувача
Тетяна_Д
Повідомлень: 1322
З нами з: 26 березня 2018, 11:07

Re: Хто паски пече?

Повідомлення Тетяна_Д » 07 квітня 2018, 22:35

DiDUS писав:
07 квітня 2018, 22:20
Замість масла, маргарин, замість 20 яєць, хіба що 5 і ті не розділені.
я переконана, що на маргарині (краще - рослинно-вершкова суміш, що у нас продається) тісто виходить пухкіше ніж на вершковому маслі
ми сьогодні пекли пиріг Дунайська хвиля, з вишнями, загалом - у тісто і в крем - за рецептом на нього йде 575 гр масла
у мене серце розривалося використовувати шикарне вершкове масло голландського виробництва
ашопоробиш - іншого немає, хіба що ірландське ще є, та німецьке
такот, у крем, звісно, треба масло, а якби тісто було на нашій суміші, то напевно було б легшим і пухкішим

Аватар користувача
DiDUS
Повідомлень: 765
З нами з: 27 березня 2018, 08:44

Re: Хто паски пече?

Повідомлення DiDUS » 07 квітня 2018, 22:57

Тетяна_Д писав:
07 квітня 2018, 22:35
DiDUS писав:
07 квітня 2018, 22:20
Замість масла, маргарин, замість 20 яєць, хіба що 5 і ті не розділені.
я переконана, що на маргарині (краще - рослинно-вершкова суміш, що у нас продається) тісто виходить пухкіше ніж на вершковому маслі
ми сьогодні пекли пиріг Дунайська хвиля, з вишнями, загалом - у тісто і в крем - за рецептом на нього йде 575 гр масла
у мене серце розривалося використовувати шикарне вершкове масло голландського виробництва
ашопоробиш - іншого немає, хіба що ірландське ще є, та німецьке
такот, у крем, звісно, треба масло, а якби тісто було на нашій суміші, то напевно було б легшим і пухкішим
Пухкіше воно буде, коли достатньо дріжджів і більш рідке тісто.

У мене з 2 кг муки вийшло 15 пасок 15 см діаметром і такою ж висотою...

400 грам масла.

Десь 200 грам паска, куди ще пухкіше? :sarcastic:

Аватар користувача
Тетяна_Д
Повідомлень: 1322
З нами з: 26 березня 2018, 11:07

Re: Хто паски пече?

Повідомлення Тетяна_Д » 07 квітня 2018, 23:31

DiDUS писав:
07 квітня 2018, 22:57
Тетяна_Д писав:
07 квітня 2018, 22:35

я переконана, що на маргарині (краще - рослинно-вершкова суміш, що у нас продається) тісто виходить пухкіше ніж на вершковому маслі
ми сьогодні пекли пиріг Дунайська хвиля, з вишнями, загалом - у тісто і в крем - за рецептом на нього йде 575 гр масла
у мене серце розривалося використовувати шикарне вершкове масло голландського виробництва
ашопоробиш - іншого немає, хіба що ірландське ще є, та німецьке
такот, у крем, звісно, треба масло, а якби тісто було на нашій суміші, то напевно було б легшим і пухкішим
Пухкіше воно буде, коли достатньо дріжджів і більш рідке тісто.

У мене з 2 кг муки вийшло 15 пасок 15 см діаметром і такою ж висотою...

400 грам масла.

Десь 200 грам паска, куди ще пухкіше? :sarcastic:
жир - а масло набагато жирніше за суміш - садить тісто, робить його важчим

Аватар користувача
Pestilence
Чефхелфер
Повідомлень: 7831
З нами з: 22 березня 2018, 13:42

Re: Хто паски пече?

Повідомлення Pestilence » 07 квітня 2018, 23:37

От. Щоправда форм було мало, тому жінка зробила в тих що були
P1010250.jpg
P1010250.jpg (20.31 Кіб) Переглянуто 2260 разів

Аватар користувача
DiDUS
Повідомлень: 765
З нами з: 27 березня 2018, 08:44

Re: Хто паски пече?

Повідомлення DiDUS » 07 квітня 2018, 23:58

Тетяна_Д писав:
07 квітня 2018, 23:31
DiDUS писав:
07 квітня 2018, 22:57


Пухкіше воно буде, коли достатньо дріжджів і більш рідке тісто.

У мене з 2 кг муки вийшло 15 пасок 15 см діаметром і такою ж висотою...

400 грам масла.

Десь 200 грам паска, куди ще пухкіше? :sarcastic:
жир - а масло набагато жирніше за суміш - садить тісто, робить його важчим
Майстерність, як раз в тому, щоб важке тісто зробити пухким.

Аватар користувача
Тетяна_Д
Повідомлень: 1322
З нами з: 26 березня 2018, 11:07

Re: Хто паски пече?

Повідомлення Тетяна_Д » 08 квітня 2018, 00:09

та може й так )))

Vera
Повідомлень: 627
З нами з: 26 березня 2018, 02:59

Re: Хто паски пече?

Повідомлення Vera » 08 квітня 2018, 12:07

Vollmer писав:
07 квітня 2018, 17:04
Тісто важке, з маслом, яйцями, працювати з ним складно. Це - рудимент епохи залежності людей від технології печеного хліба. На свято робили хліб "по багатому". Водночас, це було змагання, в кого краще вдасться фокус, і я регулярно чув, як ревниво хазяйки оцінюють, в кого паски вдалися краще, це була обширна тема для взаємних розборок і інтриг. А вже якщо в якоїсь не піднялося тісто....... Тема для пліток була до нового врожаю.
:lol:

Аватар користувача
Віра
Тимчасово переміщена в нікуди
Повідомлень: 3351
З нами з: 22 березня 2018, 14:14
Звідки: де мене вже не буде

Хто паски пече?

Повідомлення Віра » 08 квітня 2018, 12:47

От. Щоправда форм було мало, тому жінка зробила в тих що були
Гарна в тебе жінка.
Чому вона до нас не йде?

Аватар користувача
Віра
Тимчасово переміщена в нікуди
Повідомлень: 3351
З нами з: 22 березня 2018, 14:14
Звідки: де мене вже не буде

Хто паски пече?

Повідомлення Віра » 08 квітня 2018, 12:54

Дідусь, а скільки яєць (жовтків) на ту кількість інгредієнтів брав?


п.с. не печу вже 4 роки. :( не можу себе змусити, немає настрою

хоча раніше пекла усе - від тортів, пиріжків до різних рогаликів
не було тижня, щоб не пекла

Аватар користувача
Віра
Тимчасово переміщена в нікуди
Повідомлень: 3351
З нами з: 22 березня 2018, 14:14
Звідки: де мене вже не буде

Хто паски пече?

Повідомлення Віра » 08 квітня 2018, 13:18

повідомлення не цитується....
Вкладення
паска.png
паска.png (195.75 Кіб) Переглянуто 2234 разів

Аватар користувача
DiDUS
Повідомлень: 765
З нами з: 27 березня 2018, 08:44

Хто паски пече?

Повідомлення DiDUS » 08 квітня 2018, 14:32

Дідусь, а скільки яєць (жовтків) на ту кількість інгредієнтів брав?

15, хоча по рецепту 20.

Жовтки і білки збиваються окремо.
Жовтки з цукром, білки з сіллю...

Аватар користувача
Віра
Тимчасово переміщена в нікуди
Повідомлень: 3351
З нами з: 22 березня 2018, 14:14
Звідки: де мене вже не буде

Хто паски пече?

Повідомлення Віра » 08 квітня 2018, 15:05

DiDUS писав:
08 квітня 2018, 14:32
Жовтки і білки збиваються окремо.
Жовтки з цукром, білки з сіллю.
та таку премудрість я знаю.... :)

а от що опара зроблена на заварному тісті, це для мене новина

я колись з заварного тіста пекла лебедів з до-о-о-вгою шиєю
красиві були, з начинкою на сливках, смачні

Аватар користувача
DiDUS
Повідомлень: 765
З нами з: 27 березня 2018, 08:44

Хто паски пече?

Повідомлення DiDUS » 08 квітня 2018, 15:08

Віра писав:
08 квітня 2018, 15:05
та таку премудрість я знаю....

а от що опара зроблена на заварному тісті, це для мене новина
Век живи, век учис... :pardon:

Аватар користувача
vkhavr2
Повідомлень: 1235
З нами з: 31 березня 2018, 00:28

Хто паски пече?

Повідомлення vkhavr2 » 08 квітня 2018, 20:15

stan700 писав:
07 квітня 2018, 17:46
Непрочитане повідомлення stan700 » 07 квітня 2018, 17:46


Догори
+====================================================================+
Жінка каже, що кулічі під парканом коти та собоки робили, а люди пекли паску!

Відповісти