Замість масла, маргарин, замість 20 яєць, хіба що 5 і ті не розділені.
Про кількість родзинок, кураги, чорносливу, мова не йде взагалі...
Замість масла, маргарин, замість 20 яєць, хіба що 5 і ті не розділені.
я переконана, що на маргарині (краще - рослинно-вершкова суміш, що у нас продається) тісто виходить пухкіше ніж на вершковому маслі
Пухкіше воно буде, коли достатньо дріжджів і більш рідке тісто.Тетяна_Д писав: ↑07 квітня 2018, 22:35я переконана, що на маргарині (краще - рослинно-вершкова суміш, що у нас продається) тісто виходить пухкіше ніж на вершковому маслі
ми сьогодні пекли пиріг Дунайська хвиля, з вишнями, загалом - у тісто і в крем - за рецептом на нього йде 575 гр масла
у мене серце розривалося використовувати шикарне вершкове масло голландського виробництва
ашопоробиш - іншого немає, хіба що ірландське ще є, та німецьке
такот, у крем, звісно, треба масло, а якби тісто було на нашій суміші, то напевно було б легшим і пухкішим
жир - а масло набагато жирніше за суміш - садить тісто, робить його важчимDiDUS писав: ↑07 квітня 2018, 22:57Пухкіше воно буде, коли достатньо дріжджів і більш рідке тісто.Тетяна_Д писав: ↑07 квітня 2018, 22:35
я переконана, що на маргарині (краще - рослинно-вершкова суміш, що у нас продається) тісто виходить пухкіше ніж на вершковому маслі
ми сьогодні пекли пиріг Дунайська хвиля, з вишнями, загалом - у тісто і в крем - за рецептом на нього йде 575 гр масла
у мене серце розривалося використовувати шикарне вершкове масло голландського виробництва
ашопоробиш - іншого немає, хіба що ірландське ще є, та німецьке
такот, у крем, звісно, треба масло, а якби тісто було на нашій суміші, то напевно було б легшим і пухкішим
У мене з 2 кг муки вийшло 15 пасок 15 см діаметром і такою ж висотою...
400 грам масла.
Десь 200 грам паска, куди ще пухкіше?![]()
Vollmer писав: ↑07 квітня 2018, 17:04Тісто важке, з маслом, яйцями, працювати з ним складно. Це - рудимент епохи залежності людей від технології печеного хліба. На свято робили хліб "по багатому". Водночас, це було змагання, в кого краще вдасться фокус, і я регулярно чув, як ревниво хазяйки оцінюють, в кого паски вдалися краще, це була обширна тема для взаємних розборок і інтриг. А вже якщо в якоїсь не піднялося тісто....... Тема для пліток була до нового врожаю.
Гарна в тебе жінка.От. Щоправда форм було мало, тому жінка зробила в тих що були