ЦЕ НЕ ПЕРЕВІРЕНА ІНФОРМАЦІЯ, АЛЕ Ж ПРИЄМНА...Фрося писав: ↑ Мадяр на учениях в Вісбадене вчить НАТО
https://x.com/mikailme/status/1947220589418025427
Нещодавно герой цієї війни Роберт Броуді (він же "Мадяр") виступив на військовій конференції в Вісбадені.
Його промова шокувала багатьох.
Для Twitter, вона трохи задовга, але, безумовно, варта для читання.
"В українській армії, я називаюся Мадяром. Я є польовим командиром пілотів бойових безпілотників у Збройних Силах України.
Пропаганда путіна стверджує, що я є одним з найбільш розшукуваних ворогів росії, тому я не можу обіцяти, що ми знову зустрінемося, але я буду говорити різкими чорно-білими словами.
Сьогодні я веду 12 безпілотних підрозділів. 95% з них були цивільними особами - бізнесменами, спортсменами, юристами, співаками. Ми складаємо лише 2% всієї армії України. І все-таки ми знищуємо кожну третю ворожу ціль.
путін, який обіцяв захопити нас протягом трьох днів, замість цього протягом трьох з половиною років він навчив нас захищати нашу батьківщину, наших дітей та нашу землю...
Зрозуміло, що кінця цієї війни поки не видно - ані завтра, ані через місяць, ані, швидше за все, цього року.
Тому ми прагматично розраховуємо наше майбутнє і бачимо найбільш серйозні загрози, які, якщо ця війна не зупиниться, матимуть вплив на багато країн, неминуче у них втягнутих.
➤ Перша загроза полягає в тому, що путін надсилає більше піхоти на м'ясо, ніж ми можемо знищити щомісяця.
Це головна проблема.
➤ По-друге, путін виявив дуже зручну, дешеву та ефективну зброю, щоб залякувати цивільне населення України та знищувати нашу інфраструктуру. Її назва - "Шахед" (російсько-іранський дрон-камікадзе).
➤ По-третє, кожен, хто хотів битися в Україні, вже б'ється. Ми не чекаємо чудес, але ми знаємо, що робити, спираючись на свій власний досвід, свою власну кров і підтримку партнерів.
У світі немає танка, який не міг би зупинити дрон за 300-400 долярів. Такого танка просто не існує. Я готовий сперечатися на будь-яку суму, що яким би не був захищеним танк, він зупинить його дроном, зробленим з українських компонентів.
Ось чому я стверджую, що українські дрони найкращі в світі сьогодні.
Дрони створюють зону ураження, яка наразі поширюється приблизно на 20 км навколо фронту в Україні. Наступне завдання полягає в тому, щоб замінити українську піхоту наземними роботизованими системами задля забезпечення всієї логістики на передовій вздовж всього фронту.
➤ Четверте, ми будуємо багатошарову, ешелонізовану стіну - набагато сильнішою, ніж Велика Китайська стіна, яка зупинить все, що летить у нашому напрямку, від ударних до розвідувальних дронів.
Ми створюємо цю стіну вже сьогодні.
Коли путін запустив 100 шахедів на Україну, він обіцяв 500. Тоді ми не взяли до уваги, що то серйозно. Тепер це не є причиною для сміху, адже ми вже перевищили їх кількість до 400.
Наш досвід буде безцінним для цивілізованого світу, оскільки будь-яка країна може зіткнутися з такою ж перспективою. Я не певен, що будь-яка держава-член НАТО зможе захистити своє місто, щоденно стикаючись з атаками дронів протягом тижня без зупинки.
Ваша національна безпека вимагає термінової переоцінки.
Я рідко їжджу за кордон. Це моя друга поїздка. Завтра в той же час я знову буду фронті. Але минулого року я відвідав військову базу члена НАТО в Європі. Мені показали добре обладнаний об'єкт з купою обладнання, яке було в ідеальному стані.
Вони запитали, що я думаю про це. Моя відповідь не порадувала їх. Не наближаючись ближче, ніж 10 км, чотири групи українських безпілотників могли б перетворити це місце в Перл-Харбор за 15 хвилин!
Я кажу це, не для того, щоб налякати когось. Кажу, що ці технології настільки доступні та дешеві, що якби вони потрапили у руки терористів, то лише сотня терористів можуть знищити порядок у будь-якій країні.
Наша боротьба, наша спільна боротьба разом з нашими партнерами - в наших спільних інтересах.
Ми платимо за це нашими власними життями. Ви отримуєте наш досвід, яким ми готові поділитися зі свідомими країнами світу, що добросовісно підтримують Україну.
Дякуємо за вашу увагу, "Мадяр"
Підготував - Volodymyr Golubyev
Переклад українською - Павло Лєщинський

ЗБОРИ НЕ ПРОВОДИМО З БЕРЕЗНЯ