І нехай мене критикують за Дацюка, але - що ж я можу зробити, коли всі решта мовчать про цікаві речі ???
Прошу дуже, до борщу !!!
Це, доречі, також стосується теми про єврогейців.
Отже, фашизм - то не є щось дивне, далеке і несподіване.
Європа віддавна носить його в собі, як елемент свідомості, історії, традиції.
А всякі серйозні, грунтовні дослідження з цього приводу - ретельно блокуються різними способами, НМСД, щоби не палити кантору. Також і демонстративні суди 1945 - 1952 років, були, скоріше, засобом відвернення уваги від одних акторів, на користь інших, таких самих, нічим не кращих.
Бо висвітлення теми на публіку - загрожує викриттям механізмів боротьби за ринки, колонії, контроль, впливи, тотальну і справжню владу у великому світі.
Ті, хто має важелі - не хочуть опинитися у світлі прожектора пєрєстройкі.
А дєдушка перестав бути кошерним, одразу, коли відверто, голосно заявив, що буде робити, що роблять всі решта акторів, і т.д. Він став одщєпєнцем, як Горбачов. Робити - можна. Але говорити про це, і про порядки в цій системі - категорично зась !!!
А робили всі, і французи, і англійці, і Штати, і дрібніші всякі, і сов'єти робили. Але ж, всі при тому пояснювали, благородно, манюпасам, про вєлічіє, гуманізьм, законність і порядок, усталені правила, тощо.
Це в дєдушки хватило розуму порушити прілічія, відверто сказати - завоюємо, робимо протекторат, колонізація, місцеві будуть працювати на задачі Рейху, землі роздамо воякам.
Коли те саме робили поляки - то ми про те знаємо тільки через наслідки, ака "волинськая рєзня". І поляки, тіпа - ні разу не фашисти. Коли те саме робили всі колонізатори - про те мовчанка вже, не знаю, чи, наразі, залишилося щось у підручниках історії? Бо, це ж неполіткоректно. Такі речі робляться мовчки.
Масштаби катастрофи в Китаї були такі, що про них воліють не згадувати, ні Англія, ні Франція, ні всі інші. Там рахунок - на десятки мільйонів.
І ужос єврогейців у тому, що вони розуміють, що Китай - вже нє тот, але нічого не забув, і, мабуть, не простив, і можна замовчувати для своїх, але в Китаю - власна пам'ять, і власна історія.
Це трохи так, якби держава союзу племен сіу, черокі, семінолів, дакота, шайєнів - стала другою потугою світу, і нагадала Штатам про старі угоди, і вопше, всі діла.....