На 10 месяце войны она решила рассказать о законах когда это коснулось ОПЗЖ.
Как только речь заходит про ОПЗЖ депутаты сразу про закон вспоминают.

Загалом щодо ОПЗЖ, я отримала просто неймовірну кількість коментарів у соцмережах з проханням зробити щось, діяти, викинути їх з парламент. Втім, ми живемо у правовій державі і я думаю, що буде хорошим сигналом, якщо цей процес буде відбуватися відповідно до діючого законодавства.
_---_----------
Народний депутат України, Олексій Кучеренко
Якщо б була політична воля, то це було б реалізовано, особливо на фоні вчорашнього рішення Яворівського суду, який на рік призупинив повноваження міського голови Чернігова. Я вважаю, що позбавляти мандатів депутатів від ОПЗЖ – доцільно.
_-------------
Народний депутат України, Ярослав Железняк.
Питання не в регламентному комітеті і навіть не в парламенті, а в законодавстві і в правоохоронній системі. Щодо тимчасових рішень – всі вони будуть достатньо сумнівними, окрім тих, які передбачені Законом. Тут треба вимагати або якогось рішення від Президента щодо громадянства депутатів-колаборантів, або краще якийсь обвинувальний акт, який дає можливість позбавити їх мандату.
-----------
Народний депутат України Святослав Юраш
Ряд моїх колег з різних партій пропонували різні механізми. Я думаю, що зараз, якраз, і буде процес обговорення того, що краще в цьому контексті робити. Мої колеги з регламентного комітету будуть розглядати законні механізми і запропонують свій варіант. Вони дивляться на порушення правил депутатської поведінки і взагалі правила, які прив’язані до прийняття присяги, яку ми всі приймали, коли ставали депутатами.