Звичайно примушує. Система промивки мізків. Вона загалом однакова принаймні із часів Риму, тільки обгортки міняє.Але ми, здається, говоримо про авторське право. Яке зробило деяких людей багатіями. Як гадаєте, хтось примушує людей купувати книги, квитки на кіносеанси, CD, DVD? Звісно, якщо це не совок.
Новини копілефту
Re: Новини копілефту

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Ні, це більше зхоже на рабство й віковічний лозунг "хлєба і зрєліщ". Просто придивіцця уважніше. Про який "розвиток" мова, коли система влаштована саме так, щоб тримати левову частку людства в рабстві, на тваринному рівні й грані виживання?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Все вірно. Хлєб по 16 коп вкупі з ковбасою по 2.20 + програма "Час" о 21:00 вкупі з клубом кінопутєшествій. Чого ще робітничому класу потрібно окрім увєрєнності в завтрашнєм днє? Завтра теж буде хлєб по 16, ковбаса по 2.20 та програма "Час" о дев'ятій. Напишеш всесвітньо відому книгу - отримаєш все той же хлєб по 16. Не напишеш - все одно те саме. Навіщо ото напружуватись? Хоча за поганенький вірш про вошдя чи КПРС можна було навіть отримати дозвіл поїхати до Вєнгрії чи Болгарії. Лєпота!
Да єто сейчас для многих в Украине увы недостижимо.M_M писав: ↑Все вірно. Хлєб по 16 коп вкупі з ковбасою по 2.20 + програма "Час" о 21:00 вкупі з клубом кінопутєшествій. Чого ще робітничому класу потрібно окрім увєрєнності в завтрашнєм днє? Завтра теж буде хлєб по 16, ковбаса по 2.20 та програма "Час" о дев'ятій. Напишеш всесвітньо відому книгу - отримаєш все той же хлєб по 16. Не напишеш - все одно те саме. Навіщо ото напружуватись? Хоча за поганенький вірш про вошдя чи КПРС можна було навіть отримати дозвіл поїхати до Вєнгрії чи Болгарії. Лєпота!
А як можна "написати всесвітньовідому книгу"? Нмд, можна просто книгу написати. А можна й не написати. А чи стане вона "всесвітньо..." це потім з'ясуєцяя. А як по-Вашому мало бути?
Ок, хліб по 16 і ковбаса по 2.20 - погано? Дивно. Я думав, що поганим було те, що не вистачало багато чого іншого...

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
А, тобто, якщо немає "стимулу", то й за перо братися не варто? А як є "стимул", то й геніальні книги посипляцця? Ви ділог Фагота/Коров'єва з Бегемотом біля Массоліта пам'ятаєте?
Главспєц он свого часу теж писав, що його товариші, класні управлінці, льогко могли б розрулити кризу, їм це як два пальці, та от проблема - нема їм мотивацыї достойної... А я так думаю, що як вміє хто, то й робить, а як руки й мізки з ж. ростуть, то все йому мотивацій/стимулів бракує.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
За умови наявності стимулу та відповідної конкуренції "його товариші" навряд чи були б допущені до "розрулення". А за відсутності - справою займаються (або робить вигляд) хтозна хто.
некорректно, дядя! Я не писал про «товарищей» и «про два пальця», я вообще не юзаю фекально-генитальные метафоры. Не мой стиль.
Я подтверждаю, что любому профи нужна мотивация для реализации своих возможностей. Не обязательно в виде гонорара, если, конечно, он не беден, возможна мотивация и в виде признания заслуг.
главспец писав: ↑ .................................................................................................................................................................................
Я подтверждаю, что любому профи нужна мотивация для реализации своих возможностей. Не обязательно в виде гонорара, если, конечно, он не беден, возможна мотивация и в виде признания заслуг.
А внутрішнє громадянське почуття, я так розумію, зовсім виключається з розгляду можливих стимулів?
За відсутністю такового?
Участь в голосуванні - є формою колаборації
А що, немає стимулу й конкуренції?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
слишком пафосно! Я, безусловно, помогу старушке перейти дорогу.Vollmer писав: ↑главспец писав: ↑ .................................................................................................................................................................................
А внутрішнє громадянське почуття, я так розумію, зовсім виключається з розгляду можливих стимулів?
За відсутністю такового?
Но биться лбом об стену, ради «широких масс трудящихся», которые тупят в самом элементарном?
А за що ж тоді у 90-х йшла війна між бандами? За "спортивний інтерес"?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Якби не дебілізуюча система й зокрема освіта, ти й твої... еее... колеги, ага, могли б зрозуміти, що оті "широкі маси" - єдине реальне багатство, на котре можна сподіватися. Але для вас воно - обуза і об'єкт презирства. Як і для царської "еліти", напримєр. І ті отримали по заслугах, і ви, очевидно, огребете відповідно. Хоча я звичайно оптиміст і допускаю що ви одумаєтеся. Але шанс надзвичайно малий.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
видишь ли, любовь как и уважение должны быть взаимными. Иначе не получается. Я вполне лояльно отношусь к широким массам трудящихся, не их вина в сложившейся ситуации. Проблема для всех, как бы общая.Sintez писав: ↑Якби не дебілізуюча система й зокрема освіта, ти й твої... еее... колеги, ага, могли б зрозуміти, що оті "широкі маси" - єдине реальне багатство, на котре можна сподіватися. Але для вас воно - обуза і об'єкт презирства. Як і для царської "еліти", напримєр. І ті отримали по заслугах, і ви, очевидно, огребете відповідно. Хоча я звичайно оптиміст і допускаю що ви одумаєтеся. Але шанс надзвичайно малий.
Ну не может один игрок (даже высочайшего класса) ишачить за всю команду! Особенно, когда тренеру - пофиг.
Мне ближе индивидуальные заезды, где каждый сам за себя.