Дітям погано було і в нашому селі.
Re: Дітям погано було і в нашому селі.
и часа не пройдёт, как насекомые выберут сралинина, своего....
Gravissima calamitas umquam supra Occidentem accidents erat relidgio Christiana. (c)

тьма застигла очі...
Gravissima calamitas umquam supra Occidentem accidents erat relidgio Christiana. (c)

- Pestilence
- Чефхелфер
Обычно раньше не обрабатывали белый чугун, он действительно колется и ужасно обрабатывается. Серый чугун СЧ очень просто обрабатывается. Из него делают оч много чего, и блоки на авто и станины для станков. Когда-то пришлось токарить, чугуна было много - для станков коробки и шкивы, фланцы делал по полметра диаметром... на суда. атомный ледокол Севморпуть - я как раз на него делал детали
А варить...я как раз прошлым летом варил тиски. Обычный электрод и медный провод на него намотал. Когда-то где-то слышал что так можно. Я вообще не сварщик, но тиски работают нормально - тискают
Та, білий, відбілений, чавун - то ППЦ. Тільки шліфувати. Або електроерозією. Він спалить різці, нах. У ранішні, пролетарські часи, з відбіленого чавуну робилися кулачкові вали, і т.п. Відносно дешево, і дуже сердито.Pestilence писав: ↑Обычно раньше не обрабатывали белый чугун, он действительно колется и ужасно обрабатывается. Серый чугун СЧ очень просто обрабатывается. Из него делают оч много чего, и блоки на авто и станины для станков...
......................................................................................................................................................................................................
А тіса - бульбашанські? В них перехід від повзуна до вертикальної стінки нерухомої губи бульбаші, принципово роблять під прямим кутом, без фаски, радіуса, т.п. буржуйських заморочок. І з гарантованим результатом, всі вони ламаються іменно в тому місці, і не інакше. Ще й структура литва на зламі, як правило, прискорбна. Скільки бачив цих виробів - всі поварені, з різним рівнем довершеності. Іноді ще по боках - сталеві накладки.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
чугун вариться і це не є складна операція.
краще використовувати нікелевмістні електроди. якщо є можливість нагріти деталь градусів так до 400-500 - то краще нагріти - варити короткими швами низьким током щоб зменшити температурні напруження які крихкий чугун погано переносить. звісно дати деталі повільно охолонути. якщо немає можливостінагріти деталь - ну там розміри розташування - то за можливості розігріти - я використовую технінчий фен - до температури приблизно 40 . варити теж короткими стіжками - . потім беру фен і прогріваю шов щоб він не швидко охолоджував і температурні напруженні в деталі не визвали тріщин.
але я зварку використовую лиш в ненавантажених металевих виробах. типу драбин - з нержі. ремонт кратерів станин - чугун. з чугуном працював взагалі тільки три рази - варив.
сталюку ж варю лиш щось невисоконавантажене і невідповідальне -типу тих же сходів. бо зварка змінює кристалічнну структуру деталі з деформованої на литу - що значно погіршує механічні властивості. тоум у високонавантажених деталях використовую надійніші і краще прораховані різьбові зєднання . років 5 тому хворів на токарку - любив поточити. зібрав з брухту старий тв 16 відлагодив і бавився. але на виробництві використовую чпу
краще використовувати нікелевмістні електроди. якщо є можливість нагріти деталь градусів так до 400-500 - то краще нагріти - варити короткими швами низьким током щоб зменшити температурні напруження які крихкий чугун погано переносить. звісно дати деталі повільно охолонути. якщо немає можливостінагріти деталь - ну там розміри розташування - то за можливості розігріти - я використовую технінчий фен - до температури приблизно 40 . варити теж короткими стіжками - . потім беру фен і прогріваю шов щоб він не швидко охолоджував і температурні напруженні в деталі не визвали тріщин.
але я зварку використовую лиш в ненавантажених металевих виробах. типу драбин - з нержі. ремонт кратерів станин - чугун. з чугуном працював взагалі тільки три рази - варив.
сталюку ж варю лиш щось невисоконавантажене і невідповідальне -типу тих же сходів. бо зварка змінює кристалічнну структуру деталі з деформованої на литу - що значно погіршує механічні властивості. тоум у високонавантажених деталях використовую надійніші і краще прораховані різьбові зєднання . років 5 тому хворів на токарку - любив поточити. зібрав з брухту старий тв 16 відлагодив і бавився. але на виробництві використовую чпу