Почну з початку. Мойсей 40 років водив свій народ по пустелі й привів до обіцяного Богом Краю, що "тече молоком та медом".
Вислав розвідників і ті, повернувшись, розповіли що Край той багатий, люди велетні й живуть досить заможно отож перемогти їх буде неможливо.
Господь заповів не боятися, мовляв, Я буду воювати за вас – ви малим числом легко їх здолаєте.
Так і сталося – ізраїльтяни легко здобули перемогу й зайняли вже готові будинки, виноградники, сади, водозбори і т. д.
Та була засторога від Бога: "Нехай не знайдеться між тобою такий, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих". Мовляв, за ці гріхи Я вашими руками понищив їх перед вами.
Не подіяла засторога – євреї навчилися чинити гидоти того проклятого Богом краю.
В Діях Святих Апостолів описаний цікавий епізод. Велику силу дав Господь апостолові Павлу: "...так що навіть хустки й пояси з його тіла приносили хворим, і хвороби їх відпускали, і духи лукаві виходили з них". Під впливом проповідей Апостола Павла "...багато хто з тих, що ввірували, приходили, визнаючи та відкриваючи вчинки свої. І багато хто з тих, що займалися чарами, позносили книги свої та й перед усіма попалили. І злічили ціну їх, і вийшло на срібло п'ятдесят тисяч драхм".
Якими словами Апостол Павло так пояснив пагубність чародійства, що люди кинулись палити свої ворожбитські підручники?
А як би я сьогодні сказав? Гидкий перед Господом кожен, хто служить Божому ворогові - дияволові! Хоча диявол дуже сильний, але Господь набагато сильніший. Він, за великим милосердям Своїм, терпить чародіїв до певного часу. Терпить, але не безкінечне Його довготерпіння!
Та книга називається Магія. Рецептів там безліч: як досягнути здоров’я, успіху, достатку, понищити ворогів, вливати на хід подій та сили природи тощо. Словом, крутити світом в своє задоволення.
От ви скажете: А я ради цікавості скачаю з Інету але нічого з того робити не буду! Ага, щас! Спокуса там величезна. Це як в дитячій казці вам добродій дає все-все але при одній умові: не входити в оту он кімнату. Це як їсти із усіх дерев в раю але от з того зась.

П.С. Кажуть що не дарма Герострат спалив Олександрійську бібліотеку в котрій зберігалися таїнства як творити все те, проти чого застерігав Господь.