Хто паски пече?
Re: Хто паски пече?
ну я буду завтра, а шо?
Gravissima calamitas umquam supra Occidentem accidents erat relidgio Christiana. (c)

в смысле сегодня....
Gravissima calamitas umquam supra Occidentem accidents erat relidgio Christiana. (c)

- Telecaster
з дитинства не хотів то їсти
і ці крашанки ну още...
не знаю чого ... думав шо за фуєта... дебільна... на торті якась хрень біла і яйця крашені...
просто відвертало інтуітивно
repulsion
-----
тепер знаю.
і ці крашанки ну още...
не знаю чого ... думав шо за фуєта... дебільна... на торті якась хрень біла і яйця крашені...
repulsion
-----
тепер знаю.
Востаннє редагувалось 07 квітня 2018, 03:37 користувачем Telecaster, всього редагувалось 2 разів.
Our society is run by insane people for insane objectives (с)John Lennon
ЗЛО - это отсутствие сострадания (с) Anima-2019
ЗЛО - это отсутствие сострадания (с) Anima-2019

ну крашанки, то я розумію....
варені яйця...
а паски - мука с маслом, олійка, цукор)
варені яйця...
а паски - мука с маслом, олійка, цукор)

на пасху не їдять а закусують
хвалится особо нечем, никаких секретов я не знаю - хлебопечка сама всё делает)
цельное молоко, настоящее масло, немножко ванилина, промытый изюм, яичный желток - и вуаля!

Ну ты халявщик...

Заварное тесто делается достаточно просто.
закипячивешь молоко и в кипящее подсыпашь по чуть чуть,
чтобы не было комочков, муку.
Когда остынет до 40 градусов, добавляешь разведенные дрожжи с сахаром ...
в мене такий містичний момент теж був. не знаю, чому. мама рідко їх пекла, бабуся то робила по інерції.Telecaster писав: ↑07 квітня 2018, 03:19з дитинства не хотів то їсти
і ці крашанки ну още...
repulsion
-----
тепер знаю.
яйця фарбували, пам'ятаю, в цибулиних лушпайках.
Тісто важке, з маслом, яйцями, працювати з ним складно. Це - рудимент епохи залежності людей від технології печеного хліба. На свято робили хліб "по багатому". Водночас, це було змагання, в кого краще вдасться фокус, і я регулярно чув, як ревниво хазяйки оцінюють, в кого паски вдалися краще, це була обширна тема для взаємних розборок і інтриг. А вже якщо в якоїсь не піднялося тісто....... Тема для пліток була до нового врожаю.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
я завжди пекла, коли була вдома
а зараз я не вдома, тому все купили у супермаркеті, і зараз печемо пиріг такий, називається Дунайська хвиля
а зараз я не вдома, тому все купили у супермаркеті, і зараз печемо пиріг такий, називається Дунайська хвиля
Та й не кажи! Мене навіть з кухні жінка виставила...Vollmer писав: ↑07 квітня 2018, 17:04Тісто важке, з маслом, яйцями, працювати з ним складно. Це - рудимент епохи залежності людей від технології печеного хліба. На свято робили хліб "по багатому". Водночас, це було змагання, в кого краще вдасться фокус, і я регулярно чув, як ревниво хазяйки оцінюють, в кого паски вдалися краще, це була обширна тема для взаємних розборок і інтриг. А вже якщо в якоїсь не піднялося тісто....... Тема для пліток була до нового врожаю.

а мне паски нравятся даже с борщем...уже после праздника так и трескаю. 

Багато років пекла. Свекруха мені дала дуже гарний рецепт.
Але вже років 10 купую. Знайшла фірму, яка виробляє майже такі, які пекла я.
І горя не знаю.
Але вже років 10 купую. Знайшла фірму, яка виробляє майже такі, які пекла я.
І горя не знаю.
"Володіти собою - найбільша влада." Сенека