з дитинства не хотів то їсти
і ці крашанки ну още...
не знаю чого ... думав шо за фуєта... дебільна... на торті якась хрень біла і яйця крашені...
просто відвертало інтуітивно
repulsion
-----
тепер знаю.
Re: Хто паски пече?
Додано: 07 квітня 2018, 03:24
Clone
Re: Хто паски пече?
Додано: 07 квітня 2018, 03:26
Clone
ну крашанки, то я розумію....
варені яйця...
а паски - мука с маслом, олійка, цукор)
хвалится особо нечем, никаких секретов я не знаю - хлебопечка сама всё делает)
цельное молоко, настоящее масло, немножко ванилина, промытый изюм, яичный желток - и вуаля!
хвалится особо нечем, никаких секретов я не знаю - хлебопечка сама всё делает)
цельное молоко, настоящее масло, немножко ванилина, промытый изюм, яичный желток - и вуаля!
Ну ты халявщик...
Заварное тесто делается достаточно просто.
закипячивешь молоко и в кипящее подсыпашь по чуть чуть,
чтобы не было комочков, муку.
Когда остынет до 40 градусов, добавляешь разведенные дрожжи с сахаром ...
з дитинства не хотів то їсти
і ці крашанки ну още...
не знаю чого ... думав шо за фуєта... дебільна... на торті якась хрень біла і яйця крашені...
просто відвертало інтуітивно
repulsion
-----
тепер знаю.
в мене такий містичний момент теж був. не знаю, чому. мама рідко їх пекла, бабуся то робила по інерції.
яйця фарбували, пам'ятаю, в цибулиних лушпайках.
Re: Хто паски пече?
Додано: 07 квітня 2018, 17:04
Vollmer
Тісто важке, з маслом, яйцями, працювати з ним складно. Це - рудимент епохи залежності людей від технології печеного хліба. На свято робили хліб "по багатому". Водночас, це було змагання, в кого краще вдасться фокус, і я регулярно чув, як ревниво хазяйки оцінюють, в кого паски вдалися краще, це була обширна тема для взаємних розборок і інтриг. А вже якщо в якоїсь не піднялося тісто....... Тема для пліток була до нового врожаю.
Re: Хто паски пече?
Додано: 07 квітня 2018, 17:14
Normal
Re: Хто паски пече?
Додано: 07 квітня 2018, 17:30
Тетяна_Д
я завжди пекла, коли була вдома
а зараз я не вдома, тому все купили у супермаркеті, і зараз печемо пиріг такий, називається Дунайська хвиля
Тісто важке, з маслом, яйцями, працювати з ним складно. Це - рудимент епохи залежності людей від технології печеного хліба. На свято робили хліб "по багатому". Водночас, це було змагання, в кого краще вдасться фокус, і я регулярно чув, як ревниво хазяйки оцінюють, в кого паски вдалися краще, це була обширна тема для взаємних розборок і інтриг. А вже якщо в якоїсь не піднялося тісто....... Тема для пліток була до нового врожаю.
Та й не кажи! Мене навіть з кухні жінка виставила... Їй на роботу завтра а там колектив чисто жіночій
ну крашанки, то я розумію....
варені яйця... а паски - мука с маслом, олійка, цукор)
то не паска, то кулічі
Re: Хто паски пече?
Додано: 07 квітня 2018, 19:25
asmodey
а мне паски нравятся даже с борщем...уже после праздника так и трескаю.
Re: Хто паски пече?
Додано: 07 квітня 2018, 19:28
oven
Багато років пекла. Свекруха мені дала дуже гарний рецепт.
Але вже років 10 купую. Знайшла фірму, яка виробляє майже такі, які пекла я.
І горя не знаю.