Якшо так, то делікатесів вже треба їсти поменше...Білокура Бєстія писав: ↑Все цивільно, невеликий ремонт мотора. Без заміни запчастин, чиста пластика.
Сир
Re: Сир
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Re: Сир
Ніхто не радіє з того, що селюкам заборонять продавати молоко. Мене вчергове вражає скотство влади. Забрати в людей заробіток, і нічого не зробити для якоїсь компенсації. А йдеться про надзвичайно серйозні речі, про зміну способу життя для багатьох родин !!! Причому, давно знали, що так буде, за кілька років. Знали, також, що існує вже досвід подібних заборон, польський, наприклад. І , все одно - нічого не зробили.
Нічого, тепер, коли люди шукатимуть вихід, організують якісь бізнеси, сирний, наприклад, то пузанчики кучеряві одразу прибіжать за податками !!!
Нічого, тепер, коли люди шукатимуть вихід, організують якісь бізнеси, сирний, наприклад, то пузанчики кучеряві одразу прибіжать за податками !!!
Участь в голосуванні - є формою колаборації
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
Фету зварив, поставив під прес. Стікає. Счяс роблю рікотту з елементами вурди. Влив в сироватку оцет і нагрів до 95°.
Стигне. Нікуя сложного нема. Єдінствєнне що нада- це купа баняків І ще моя форма для сиру гівняна, Груз постійно зїжжає на бік, з цим треба щось робити.
Стигне. Нікуя сложного нема. Єдінствєнне що нада- це купа баняків І ще моя форма для сиру гівняна, Груз постійно зїжжає на бік, з цим треба щось робити.
Востаннє редагувалось 04 липня 2018, 17:54 користувачем Білокура Бєстія, всього редагувалось 1 раз.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
Рікотта не вдалася. І йух з нею. З грузом розібрався.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
Головку розрізав на 4 частини і поставив просолюватися 1 літр води на 150 грам солі.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
Сир організує час. Самої роботи по сиру дуже мало, але треба по годинах перевертати, солити, збільшувати груз, обсушувати і ще купа всяких нескладних секундних рухів, які мають свій порядок і час
Re: Сир
А можна якесь фото? Бо з опису не дуже зрозуміло куди з'їжжає груз. Там що, стінок нема?Білокура Бєстія писав: ↑ Фету зварив, поставив під прес. Стікає. Счяс роблю рікотту з елементами вурди. Влив в сироватку оцет і нагрів до 95°.
Стигне. Нікуя сложного нема. Єдінствєнне що нада- це купа баняків І ще моя форма для сиру гівняна, Груз постійно зїжжає на бік, з цим треба щось робити.
Re: Сир
То не скоцтво, то просто ідіоцтво. Ну не вміють вони інакше. Не вміють. У глистів моска просто немає, один шлунок.Vollmer писав: ↑ Ніхто не радіє з того, що селюкам заборонять продавати молоко. Мене вчергове вражає скотство влади. Забрати в людей заробіток, і нічого не зробити для якоїсь компенсації. А йдеться про надзвичайно серйозні речі, про зміну способу життя для багатьох родин !!! Причому, давно знали, що так буде, за кілька років. Знали, також, що існує вже досвід подібних заборон, польський, наприклад. І , все одно - нічого не зробили.
Нічого, тепер, коли люди шукатимуть вихід, організують якісь бізнеси, сирний, наприклад, то пузанчики кучеряві одразу прибіжать за податками !!!
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
счяс зроблю. Власне я вирішив проблему з стінками, які центрують груз. Поставив ту всю конструкцію в баняк, і стінки баняка не дають грузу зсунутися на бік. В мене груз це блін від саморобної штанги. Важить 17 кілограм. Він завеликий. Треба було поступово піднімати вагу груза, бо вилазить попри поршень. Але то хєрня. Зараз спробую зробити фотки.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
Я не можу вставити фотки.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
http://photo.i.ua/user/284564/514875/
Отак, там три фотки. Друшлячок, коврики і поршень.
Внутрішня трубка на поршня приблизно на міліметр вища від зовнішньої, тому груз з'їжжає.
Отак, там три фотки. Друшлячок, коврики і поршень.
Внутрішня трубка на поршня приблизно на міліметр вища від зовнішньої, тому груз з'їжжає.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
Я ще трохи потренуюся, зроблю пару сирів, і напишу власний аналіз як робити, що треба, щоб сир був твердий, чи мякий.
Без чого насправді неможливо обійтися, а що просто розвод на бабло. Я передивився купу відео, в т ч і загряничного, начитався рецептів і теорії, тому думаю що зможу викласти тут свої мислі.
Теоретично, сир це дуже простий продукт, який робили кілька тисяч років тому, тому маючи газову плитку, воду в хаті, кусок марлі, термометр, фермент і молоко, вам вже зробити сир легше, ніж древнім грекам, персам чи римлянам.
Температуру не обов'язково підтримувати з якоюсь високою точністю, 1-2 градуси не проблема. Не потрібно ніяких водяних бань, достатньо баняка, ложки і друшляка.
Без чого насправді неможливо обійтися, а що просто розвод на бабло. Я передивився купу відео, в т ч і загряничного, начитався рецептів і теорії, тому думаю що зможу викласти тут свої мислі.
Теоретично, сир це дуже простий продукт, який робили кілька тисяч років тому, тому маючи газову плитку, воду в хаті, кусок марлі, термометр, фермент і молоко, вам вже зробити сир легше, ніж древнім грекам, персам чи римлянам.
Температуру не обов'язково підтримувати з якоюсь високою точністю, 1-2 градуси не проблема. Не потрібно ніяких водяних бань, достатньо баняка, ложки і друшляка.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
Ну так. З шести літрів молока 635 грамів сиру діаметром 15 см і висотою десь 4 см. Я не міряв, тільки важив, на око десь так.
Собівартість в районі 100 грн за 600 грам.
Собівартість в районі 100 грн за 600 грам.
-
- Повідомлень: 476
- З нами з: 10 квітня 2018, 22:13
Re: Сир
50-60 гривень за 6 літрів дуже добра ціна. Я плачу 20 грн за 1,5 літри. В собівартість цей раз попала ще закваска і фермент. Я купував от таку штуку https://413.com.ua/p133491642-chizkit-start.html
Але купувати його немає сенсу. Термофільна закваска це квасне молоко а мезофільна це сметана))) там молочнокислих бактерій в розквіту сил - мільярди. А фермент це 12-16 грн за пакетик на 100 літрів молока.
Але купувати його немає сенсу. Термофільна закваска це квасне молоко а мезофільна це сметана))) там молочнокислих бактерій в розквіту сил - мільярди. А фермент це 12-16 грн за пакетик на 100 літрів молока.