конечно лучше есть серебром на серебре. Но...
не успокоюсь..
Re: не успокоюсь..
та я розумію твої побоювання
але ж алюмінієвими каструлями завжди користувалися наші мами
але ж алюмінієвими каструлями завжди користувалися наші мами
Re: не успокоюсь..
Дєвочькі, вспокойтесь!!! Харчовий алюміній - найчистіший, мінімум домішок, тому він такий м'який. На поверхні алюмінію утворюється окисна плівка, щільна, нейтральна до всього, її твердість приблизно HRC 62. Тому страхи - дещо перебільшені.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
Re: не успокоюсь..
Сталь там, як правило, одна, типу 12Х18Н10, на інші євростандарт косо дивиться. Це аустенітна нержа, її легко перевіряти магнітом - не повинна магнітитись. Якщо магніт "чіпляється" - це не харчова нержа, є шанси, що буде потроху іржавіти, залишати присмак, темніти, і взагалі, нехарашо. Те саме, доречі, стосується ложок.
А в ціну каструль включено дизайн, плату за торгову марку, торгову націнку магазина.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
Re: не успокоюсь..
А чого ж "невідома сила"? Відома, Бог називаєцця...Vollmer писав: ↑ В мене з невідомою силою більше разових випадків. Зупинився на переїзді, невідома сила зкомандувала негайно проїхати вперед, аж під шлагбаум. Тільки виконав - ззаду вереск гальм, і там, де я тільки-но стояв, вже стоїть "Волга", старезна, дєдушка за кермом, вопше, часів парового двигуна, висохлий, лінзи в окулярах на палець завтовшки, щелепа відвисла. Я, на ватяних ногах, підійшов, питаю, дєд, ти здуру жартуєш? На що він мені тихо, довірливо, і абсолютно рівним голосом повідомив, що гальма погано держать.
Іншим разом повернувся додому поночі, половина на першу. Двері під'їзду відкриті, горить ліхтар, нікого. Але мене наче невідома сила тримає за комір і не пускає близько підходити. Оглядівся - тихо. Пізно, ще й їсти хотілося. Вирішив заходити, як у шпійонських кінушках, зігзагом. І коли робив приставний крок перед дверима - згори поруч падає велика винна пляшка, розбивається, залишається цілою скляна трубка горла. І п'яний голос:"Мля....Не попав...".
Якось так.
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Re: не успокоюсь..
... і нахабство бариг-вчєхлітєлів.Vollmer писав: ↑Сталь там, як правило, одна, типу 12Х18Н10, на інші євростандарт косо дивиться. Це аустенітна нержа, її легко перевіряти магнітом - не повинна магнітитись. Якщо магніт "чіпляється" - це не харчова нержа, є шанси, що буде потроху іржавіти, залишати присмак, темніти, і взагалі, нехарашо. Те саме, доречі, стосується ложок.
А в ціну каструль включено дизайн, плату за торгову марку, торгову націнку магазина.
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
- Віра
- Тимчасово переміщена в нікуди
- Повідомлень: 3321
- З нами з: 22 березня 2018, 14:14
- Звідки: де мене вже не буде
Re: не успокоюсь..
у вас є якась освіта, чи це з інету?
я знаю, що алюміній окислюється від отцету
чи, як ви написали, після цього створюється безпечна плівка на поверхні?
- Pestilence
- Чефхелфер
- Повідомлень: 7598
- З нами з: 22 березня 2018, 13:42
Re: не успокоюсь..
Плівка виникає просто від контакту з повітрям. Спеціальними методами можна зробити її товщою. Не думаю, що оцет її проїсть, але зараз проекспериментую.
Алюмінієві каструлі - важка тема, там литво, теоретично там нормовані шкідливі домішки, наприклад - кадмій, але як є насправді - невідомо. Окисна плівка на них утворюється погано, бо в литві завжди багато пор, з усіма наслідками. Так що, особисто я не рекомендую готувати кислі блюда в алюмінієвих литих каструлях - казанках, і залишати їх там надовго після приготування.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
Re: не успокоюсь..
Ні, залежатиме від щільності плівки, мабуть. Не думаю, що оцет щось зробить зі зв'язком алюміній - кисень.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
Re: не успокоюсь..
В алюмінієвій каструлі якщо просто закип"ятити воду, то вона потемніє
Re: не успокоюсь..
уксус растворит отложения на этой пленке окиси алюминия, в тч всякие загрязнения. Используется в быту
ХЖВСУ
Re: не успокоюсь..
Плівка, якою закривають йогурти і т.п. - катана, щільна, без пор. Штампована каструля - теж, в принципі. А от лита сковорода, або казанок - одразу сумнівна якість металу, пористість, більша здатність до окислення і викиду в їжу шкідливих домішок металу. Приблизно отак.
Що каструля темніє, означає, що окисна плівка тонка і нещільна. Плівка хромових окислів на поверхні нержавійки значно міцніша, пористість там відсутня, раджу нержавійку для всіх цілей. Коли женився принц Чарльз, молодим подарували в т.ч. нержавіючу сковороду, буржуї англійські знаються на таких речах, бережуть здоров'я.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
Re: не успокоюсь..
Налив на кришку алюмінієвої консервної банки оцтову кислоту, за годину - нічого, не реагує.
Участь в голосуванні - є формою колаборації