Olga писав: ↑
Ти дуже категорично до всього підходиш, і
у всім бачиш лише чорне чи біле.
По можливості. А чому ні? Хіба можна, напримєр, збрехати, але трошки? Ні, пардон. Або правда, або брехня. Світ квантовий, тобто дискретний, І у цьому я бачу майбутнє, котре умовно називаю для себе цифрократією.
Olga писав: ↑Релігія - це мораль.
Ні. Буквальний переклад слова "релігія" - "зв'язок", маєцця на увазі зв'язок із Богом. Мораль - це певний набір правил, порушення котрих недопустиме не зі страху, а зі свідомості. що так не можна. Так що це різні речі.
До речі, те, що нині церковники нахабно присвоїли слово "релігія", лише підтверджує, що до Бога вони як я до балєту. Хоча мабуть я куди ближчий до балєту, да.
А до певного часу це була і наука (її роллю була і історія, і хронологія, і філософія)
Знову ти плутаєш. Це була не релігія, а ДИКТАТУРА церковників над вищеперечисленими галузями. Що довело людство до чуми й інших "радощів", тому вченим довелося виповзати з-під попівського диктату.
Це допомагало часткам, складеним у свідомість - розвивати цю свідомість як слід. Так чи інакше. І попри негативні прояви.
Часткам "допомагав" Бог, або Всесвітній Інтелект, назва ролі не грає. Той самий, який до церковників майже ніяким чином.