Що ж... Я змушений від імені у@обків, які підтримують президента України, дещо написати про автора цього "тавра".
Я давно слідкую за діяльністю і риторикою цього колишнього громадянина РФ адвоката 5-го президента Іллі Новікова.
Уже "успішний" захист у росії Надії Савченко цим адвокатом мене насторожив. Коли було її звільнено? Нагадаю - 25 травня 2016 року. Не в результаті "успішного" захисту Новіковим, а в результаті обміну на двох російських військових ГРУ — Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. Але Новікову уже наповну стали створювати легенду "про-українського правозахисника". Дивним, якщо не сказати шокуючим, видається один факт із життєдіяльності "про-українця". Задовго до звільнення Савченко з полону Новіков у 2015 році отримав, будучи громадянином росії, посвідчення адвоката України. Це прямо суперечило Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (2012 р.):
Адвокатом може бути лише громадянин України, який має повну вищу юридичну освіту в Україні (магістр), володіє державною мовою, склав кваліфікаційний іспит і склав присягу адвоката.
Громадянство України Новіков отримав лише у 2019 році. Право вести адвокатську діяльність в Україні - у 2015 році. Кому з юристів в Україні невідомо, що адвокатура у нас завжди була під пильним оком Віктора Медведчука? Саме він був засновником Союзу адвокатів України (1990 рік) і сім років його очолював і всю цю сферу аж до свого видворення (через обмін на азовців) негласно окучував.
Рідко раджу президенту України, що йому робити. Але сьогодні не буду стримуватися: треба негайно цього засланого козачка Новікова позбавляти українського громадянства.
Новиков,адвокат сивочолого
Re: Новиков,адвокат сивочолого
Ilya Novikov
@vertiporokh
·
22 серп.
Часи важкі, суспільство складає іспит на єдність незалежно від політичних розбіжностей. Сьогодні навіть найбільш кончені уйобки в країні підтримують Президента.
@Tricky_Bug_
Санкції за ст. 161 ККУ:
у воєнний час і при обтяжуючих обставинах — до 8 років позбавлення волі.
В умовах воєнного стану майже будь-які дії, що підривають єдність, можуть кваліфікуватися суворіше — аж до держзради
Це вже ст. 111 ККУ:позбавлення волі від 12 до 15 років або довічне
9:58 дп · 23 серп. 2025
@vertiporokh
·
22 серп.
Часи важкі, суспільство складає іспит на єдність незалежно від політичних розбіжностей. Сьогодні навіть найбільш кончені уйобки в країні підтримують Президента.
@Tricky_Bug_
Санкції за ст. 161 ККУ:
у воєнний час і при обтяжуючих обставинах — до 8 років позбавлення волі.
В умовах воєнного стану майже будь-які дії, що підривають єдність, можуть кваліфікуватися суворіше — аж до держзради
Це вже ст. 111 ККУ:позбавлення волі від 12 до 15 років або довічне
9:58 дп · 23 серп. 2025