DW українською
@dw_ukrainian
Міністерка енергетики Світлана Гринчук прокоментувала розслідування НАБУ щодо корупції в компанії-операторі українських АЕС "Енергоатом", зокрема при будівництві захисних споруд.
На брифінгу для ЗМІ вона запевнила, що "Енергоатом" надає "повне сприяння всім слідчим діям" і запитувані документи, "не чиниться жодного опору, жодного приховування, компанія абсолютно відкрита до роботи з правоохоронними органами".
Гринчук зазначила, що хоча "Енергоатом" не знаходиться в управлінні міненерго безпосередньо, "ми будемо з цим кейсом розбиратися і реагувати, звичайно, відповідно до тих результатів розслідування, які будуть".

"Нульова толерантність до корупції, всі мають бути притягнуті до відповідальності у зв'язку з результатами, які покажуть слідчі дії, розслідування, судова система", - заявила міністерка.
Відповідаючи на питання журналістів щодо причетності до схеми Ігоря Миронюка, якого ЗМІ називають колишнім помічником колаборанта Андрія Деркача і ексрадником Германа Галущенко, вона заявила, що не працює з ним.

"У мене такого радника немає, наскільки я знаю, у попереднього міністра теж такого радника немає. Щодо схем можливих, які здійснювалися, у мене теж немає жодної інформації", - зазначила Гринчук.
Вона запевнила, що будівництво споруд для захисту від повітряних атак на визначених критичних об'єктах "Еенергоатома" відбувається відповідно до узгоджених графіків.
7:33 пп · 10 лист. 2025