Роздуми Ейнштейна про релігію та Бога продали за величезну суму
https://24tv.ua/rozdumi_eynshteyna_pro_ ... u_n1075170
Лист німецького фізика та автора теорії відносності Альберта Ейнштейна з роздумами про релігію та Бога продали на аукціоні Christie’s за 2,892 мільйони доларів. Лист повністю відображає релігійні і філософські погляди Ейнштейна.
Про це повідомляє Christie’s.
Лист на двох сторінках Ейнштейн написав у Прінстоні 3 січня 1954 року. Це була його відповідь на опубліковану книгу німецького філософа Еріха Гуткінда "Вибір життя: біблійний заклик до повстання".
Слово Бог для мене лише вираз і продукт людської слабкості, а Біблія — збірка шанованих, але все ж досить примітивних легенд,
– зазначено у листі Ейнштейна.
Фізик написав, що для нього єврейська релігія, як і всі інші, є втіленням примітивних забобонів. Крім того Ейнштейн зазначив, що єврейський народ, до якого і він належить, нічим не кращий і не гірший, ніж інші групи людей, навіть якщо він захищений від найгірших надмірностей через відсутність влади.
https://24tv.ua/rozdumi_eynshteyna_pro_ ... u_n1075170
Лист німецького фізика та автора теорії відносності Альберта Ейнштейна з роздумами про релігію та Бога продали на аукціоні Christie’s за 2,892 мільйони доларів. Лист повністю відображає релігійні і філософські погляди Ейнштейна.
Про це повідомляє Christie’s.
Лист на двох сторінках Ейнштейн написав у Прінстоні 3 січня 1954 року. Це була його відповідь на опубліковану книгу німецького філософа Еріха Гуткінда "Вибір життя: біблійний заклик до повстання".
Слово Бог для мене лише вираз і продукт людської слабкості, а Біблія — збірка шанованих, але все ж досить примітивних легенд,
– зазначено у листі Ейнштейна.
Фізик написав, що для нього єврейська релігія, як і всі інші, є втіленням примітивних забобонів. Крім того Ейнштейн зазначив, що єврейський народ, до якого і він належить, нічим не кращий і не гірший, ніж інші групи людей, навіть якщо він захищений від найгірших надмірностей через відсутність влади.
Re: Роздуми Ейнштейна про релігію та Бога продали за величезну суму
Як казали мої покійні бабуся, "Хіба гроші ревуть, як дУрні дають?"
А в кого це "відсутність влади"?
А в кого це "відсутність влади"?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Ясно, заперечення відсутні. Я навів цю інфу, бо дуже багато вірунів посилаються на те, що видатні вчені також були вірунами і часто приводили як приклад саме Альберта Ейнштейна. Ця інфа ставить крапку на брехні такого типу.
Слишком хорошо для ЕйншПтейна ---не верю 
На тлі свідоцтв про активну підтримку сіоністів і Ізраїлю, так, виглядає дещо фантастично.
Можливо, давно мертвий, він став придатним для будь - яких цитат, на довільну тему.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
Айнштайн позиціонував себе як агностика.
От, що він казав про релігії взагалі:
От, що він казав про релігії взагалі:
Для меня иудаизм, как и все другие религии, — это воплощение самых примитивных суеверий. А еврейский народ, к которому я счастлив принадлежать, с менталитетом которого я ощущаю глубокое родство, не имеет для меня каких-то иных качеств, отличающих его от всех других народов. Судя по моему опыту, евреи не лучше других групп людей, хотя от худших раковых опухолей их защищает отсутствие власти. В остальном я не могу разглядеть ничего, что свидетельствовало бы об их «избранности»
их защищает отсутствие власти.
А хто сказав, що я щось збираюся заперечувати? Заперечувати що жиди "не мають влади"? Кому? Їм же?!
Ну не вірив Богові - і фіг з ним. Про них Ісус все ясно сказав, зокрема хто їхній батько.
Просто не розумію, як хтось платить купу грошей за фактично нікчемний папірець. Одне очевидно - грошей тих той хтось не заробив, інакше витратив би їх на щось толкове.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Ну, про христиан та інших вірунів добре сказав:
– Нет ни одного главы синагоги, самаритянина или христианского пресвитера, кто не был бы шарлатаном. И патриарх, приезжая в Египет, увлекаем то к поклонению Серапису, то к поклонению Христу. Но их общий бог – деньги. Его чтят и христиане, и иудеи, и все племена… Это отрывок из записок императора Адриана. II век нашей эры, между прочим.
Цього достатньо щоб характеризувати вірунів.
– Нет ни одного главы синагоги, самаритянина или христианского пресвитера, кто не был бы шарлатаном. И патриарх, приезжая в Египет, увлекаем то к поклонению Серапису, то к поклонению Христу. Но их общий бог – деньги. Его чтят и христиане, и иудеи, и все племена… Это отрывок из записок императора Адриана. II век нашей эры, между прочим.
Це не про віру, а про церкву. Ти не уловлюєш різниці?vkhavr2 писав: ↑ Ну, про христиан та інших вірунів добре сказав:

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!