А що таке "справедливість"? Їх багато, "справедливостей"... Паразити вважають свій паразитизм "справедливим", стопудово... Хтось вважає "нормою" і "спаведливістю" напримєр брехню... Так що не все так просто. Все залежить від загальноприйнятих суспільних понять/стандартів.главспец писав: ↑23 квітня 2019, 10:17а простая идея - справедливость, сильного «напруження моска вимагає»?Sintez писав: ↑ Чим складніша ідея, тим більшого напрягу моска вимагає для "овладєванія". Юльчині ідеї складні... Й не дуже досконалі, звичайно. І
А "ідея" корита - вона й не ідея взагалі, напруження моска не вимагає, як і взагалі його наявності, все відбуваєцця на рівні хапально-ковтальних рефлексів.
Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.
Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, байдужості, рабства й ідіотизму.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, байдужості, рабства й ідіотизму.
я там, выше, добавил:
- DSMechanic
да... Так мы далеко зайдём! Ну, давайте обсуждать понятия «добро» и «зло». Продуктивно и плодотворно.DSMechanic писав: ↑Дуже часто - "справедливість" нічим від "ідеї корита" не відрізняється. Мені в карман - і це справедливо.![]()
А нічого "обсуждать". Щойно ЗАГАЛЬНЕ опитування суспільної думки показало, що мінімум 75% населення не вважають свинячу "справедливість" справедливою. Інакше з якого переляку вони голосували б проти Пороха? А саме так, голосували за що завгодно, але не за свинячу "справедливість".главспец писав: ↑да... Так мы далеко зайдём! Ну, давайте обсуждать понятия «добро» и «зло». Продуктивно и плодотворно.DSMechanic писав: ↑ Дуже часто - "справедливість" нічим від "ідеї корита" не відрізняється. Мені в карман - і це справедливо.![]()

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Реально ж починати треба із загальної деідиотизації, при чому починаючи не з сусіда, а із себе самого. А це вкрай складно й неприємно.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Я так думаю, что вопрос *справедливости* тревожит только моральных людей, Человеков, остальные просто не заморачиваются с этим, по этому грамотность, в сфере *справедливости* сложна и ограниченна.
Это редкий *предмет*.
Gravissima calamitas umquam supra Occidentem accidents erat relidgio Christiana. (c)

НМД, мову краще вести про те, що для суспільства є НОРМОЮ, а що - недопустимо, ібо обертаєцця катастрофою. В інших гілках ми вже торкалися цієї теми. Катастрофічний стан єсть? Єсть. Чому? Бо прийняли як норму речі, котрих нормальними вважати не слід. І навпаки, те, від чого відмовлятися не варто було, викинули на смітник.
Отака моя думка.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Sintez писав: ↑НМД, мову краще вести про те, що для суспільства є НОРМОЮ, а що - недопустимо, ібо обертаєцця катастрофою. В інших гілках ми вже торкалися цієї теми. Катастрофічний стан єсть? Єсть. Чому? Бо прийняли як норму речі, котрих нормальними вважати не слід. І навпаки, те, від чого відмовлятися не варто було, викинули на смітник.
Отака моя думка.
ну, це хибна думка.
п.с.
не «недопустимо», а неприпустимо, така моя думка, як україномовця, ні?
Шо це з тобою? Перелогіницця забув? ЧИ записався на курси "Граммар-наці для чайників"? Як написано, так і читай, якщо не дійшло з першого разу, прочитай ще раз.главспец писав: ↑Sintez писав: ↑ НМД, мову краще вести про те, що для суспільства є НОРМОЮ, а що - недопустимо, ібо обертаєцця катастрофою. В інших гілках ми вже торкалися цієї теми. Катастрофічний стан єсть? Єсть. Чому? Бо прийняли як норму речі, котрих нормальними вважати не слід. І навпаки, те, від чого відмовлятися не варто було, викинули на смітник.
Отака моя думка.
ну, це хибна думка.
п.с.
не «недопустимо», а неприпустимо, така моя думка, як україномовця, ні?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
ну по хформе, ясно - ПТУ. А по сути?
Кто «прийняв норму»? 0,5 или 0,7? Спроси у «них», как они принимали, с закусью или без. Эта норма для них понятна...
Погугли хоча б, ігспєрд околовсячєських наук.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
ну, если ты так уверен, и уже погуглил - дай ссылу на не «руссизм», не?
Шо "і"? Ти сам за тим посиланням ходив, лінгвіст антенний?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Мову весь час примітивізовують, єсть думка, що спеціально. Чим складніші думки людей, тим складнішою має бути й мова. Однак із кожною "реформою" все зпрощуєцця й примітивізуєцця.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Можливо, це відео дасть комусь ключ до розуміння, чому зараз творицця така жопа.
А може й не дасть.
А може й не дасть.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!