Версія, що не всі є ідіотам і вірують у прєлєсті цифрового концтабору. А черги біля кас - ідіоцька вигадка маркетологів, щоб покупцеві (а особливо його дітям) ще якийсь час помозолити очі шикаладками, жуйками й іншою ср@нню, котра лежить біля каси. По факту ж - крадуть час у покупців.главспец писав: ↑в огромном супермаркете, в который я заезжаю почти каждый день по дороге домой, часть касс с табличкой "готивка"! Т.е., безнал не проходит.
Какие будут версии?
п.с.
кста, не перестаю удивляться уже много лет - только в этом супермаркете на кассах НИКОГДА нет очередей!
Если не сочтут за рекламу, могу название и адрес озвучить.
Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.
Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.
ты не понял? На большинстве кассе можно расплатиться и налом, и безналом. Но на некоторых - только нал. Зачем?!
Я бы понял трюк, если бы были очереди из-за отсчёта сдачи, что делало бы привлекательным "безнальные" кассы...
Я не можу відповісти за керівництво супермаркету, можу лише допустити, що для швидкості обслуговування. Тому що "удобство" карток" на практиці обертаєцця тим, що покупець, касир і кілька чоловік черги "зависають" разом із "системою", й витріщивши очі чекають кілька десятків секунд, за котрі касир міг би обслужити пару готівкових покупців.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Це може бути хіба що у якомусь віддаленому селі з поганенькою якістю зв"язку. У середньостатистичних закладах найбільше часу потребує друк чека та рахування готівки. Гадаю, що зовсім навпаки, окремі готівкові каси зберігають час власників карток та таким чином пришвидшують потік покупців.
…самая неистребимая наша иллюзия заключается в том, что мы действуем, воображая, что свободны от всяких иллюзий.
Ролло Мэй
Ролло Мэй
Черги при СРСР - робота ворогів народу. Котрі, до речі, не перевелися й досі і продовжують геноцид, розпочатий ще як мінімум тисячу років тому "християнизаторами".

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Якщо виходити з цих міркувань, то сам СРСР теж робота ворогів народу.
…самая неистребимая наша иллюзия заключается в том, что мы действуем, воображая, что свободны от всяких иллюзий.
Ролло Мэй
Ролло Мэй
Може, ти хочеш сказати, що те зробили "друззя народу"? Цікава точка зору. Давай розглянемо.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Звичайно. І "расійская імпєрія" - теж. При чому онуки й правнуки тих ворогів народу нищать народ і сьогодні, аж гай шумить. Вивіска, під якою це робицця, абсолютно не має значення.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
а давай! По-твоему есть "враги народу", "друззя народу" и, надо полагать, собственно - народ?!
Классифицируешь?
Ні, однозначно не можу. На своє виправдання можу сказати, що коректного наукового визначення немає в принципі, наявні "офіційні", кошерні псевдо"науки спеціально побудовані так, щоб нічого придатного до практичного вжитку в них знайти неможливо було. Такий собі спеціальний мутний коктейль, котрим замолоду добровільно-примусово полощуть мізки пацанам і дівкам, таким чином роблячи своєрідне щеплення, котре все наступне життя викликатиме у них стійкий блювотний рефоекс на слова "соціологія", "філософія", "суспільствознавство" етк. А між тим це хороші, чудові слова!
Але повертаючись до твого питання - так, СВОЄ (принаймні на сьогодні, да) розуміння цих понять я можу навести. Народ - це ЛЮДИ, хазяї своєї землі, її володарі, розпорядники й захисники, власники багатств і ресурсів, відповідальні перед Богом, власною совістю, майбутнім нащадків й пам'яттю предків. Відповідно, вороги народу - це ті, хто заважає (свідомо чи здуру, майже байдуже), народові усвідомлювати й виконувати свою місію. Якщо ти не бачиш масовану діяльність такого характеру - ну чим же я допоможу.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
не обобщай сверх меры!Sintez писав: ↑ Народ - це ЛЮДИ, хазяї своєї землі, її володарі, розпорядники й захисники, власники багатств і ресурсів, відповідальні перед Богом, власною совістю, майбутнім нащадків й пам'яттю предків. Відповідно, вороги народу - це ті, хто заважає (свідомо чи здуру, майже байдуже), народові усвідомлювати й виконувати свою місію. Якщо ти не бачиш масовану діяльність такого характеру - ну чим же я допоможу.
Мы говорили о совке. И товарах народного потребления. Не было самого обычного. Вспомни совковое исподнее, особенно женское! Или обувь!
Ну и как было нормальному человеку не стремиться тем или иным способом получить доступ к импорту, хотя бы из "соцлагеря"?
Не бачу ніякої надмірності. Тим більше, що нв сьогодні в силу глобалізації поняття як "народ" так і "вороги народу" теж набувають цілком собі глобального масштабу, і як би не старалися "націоналісти" різних мастей, все більше людей наближаюцця до розуміння, що "підводний човен Земля" у нас один, і діватися з нього нікуди.главспец писав: ↑не обобщай сверх меры!Sintez писав: ↑ Народ - це ЛЮДИ, хазяї своєї землі, її володарі, розпорядники й захисники, власники багатств і ресурсів, відповідальні перед Богом, власною совістю, майбутнім нащадків й пам'яттю предків. Відповідно, вороги народу - це ті, хто заважає (свідомо чи здуру, майже байдуже), народові усвідомлювати й виконувати свою місію. Якщо ти не бачиш масовану діяльність такого характеру - ну чим же я допоможу.
Мы говорили о совке. И товарах народного потребления. Не было самого обычного. Вспомни совковое исподнее, особенно женское! Или обувь!
Ну и как было нормальному человеку не стремиться тем или иным способом получить доступ к импорту, хотя бы из "соцлагеря"?
Щодо товарів "народного вжитку" і їх якості - поцікався, напримєр, що таке артілі й куди вони поділися після смерті Сталіна.
Один із моїх знайомих старшого покоління ще у совкові часи сказав фразу, яка мені міцно запам'яталася: "Наче спеціально все назло робицця!". Зараз, згадуючи ті часи, я відкидаю його слово "Наче.." й не сумніваюся, що все СПЕЦІАЛЬНО робилося назло, із метою розвалу держави, котра хоча б і здебільшого декларативно оголошувала себе "народною".

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
ты хочешь сказать, что при Сталине, бельё, обувь, одежда, мебель, бытовая техника были в достатке, а потом, при Хрущёве исчезли вместе с артелями?!
Самому не смешно?
А тобі самому?
Напримєр, при Сталінові й лісосмуг не було, гуляли пісчані бурі. Не застав? Але при ньому були ПАРОСТКИ. Слава Богу, що Хрущов не зкомандував разом із артілями й лісосмуги ліквідувати, єсть чим українським жителям зігрітися у "світлому майбутньому" ХХІ століття.
Власне, що ти мені намагаєшся довести?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
то, что в совке власть не волновали проблемы нормального человеческого быта. У представителей власти этот быт был приложением к должности. А остальные трудящиеся должны были "крепить оборонную мощь", гордясь этим. И попутно искать возможность купить приличные импортные штаны.Sintez писав: ↑ Напримєр, при Сталінові й лісосмуг не було, гуляли пісчані бурі. Не застав? Але при ньому були ПАРОСТКИ. Слава Богу, що Хрущов не зкомандував разом із артілями й лісосмуги ліквідувати, єсть чим українським жителям зігрітися у "світлому майбутньому" ХХІ століття.
Власне, що ти мені намагаєшся довести?
Такая конструкция долго существовать не может. Что в итоге и сработало.