главспец писав: ↑
Sintez писав: ↑
Хм. Можу допустити, що ти не відрізняєш ідеологію від липових лозунгів. Ібо отримання "благ"(у самому широкому розумінні цього слова), котрі просто не може кожен сам для себе повністю продукувати - це УЖЕ і є ІДЕОЛОГІЯ, котра об'єднує людей у суспільство.
Нє?
не. Не обязательно. ДД "объединяет" на одной площадке людей с принципиально разными взглядами. На работе и в быту я отлично обхожусь без "общей идеи". Более того, я не терплю, когда мне пытаются впарить "нац.идею", типа чуття единои родини, батька наш Бандера и пр. лабуды...
ДД нмд не те щоб об'єднує, але є площадкою як для обміну думками, так і для пропаганди. Із зачатками кооперативності, я про добровільні донати на утримання.
І це добре.
Але мова зараз не про це. "Блага", тобто вирішення ТВОЇХ проблем за ЧУЖИЙ (бюджетний, суспільний етк) рахунок, ЗНІЗВІДКИ не візьмуцця. Їх хтось обов'язково має забезпечити - людьми/виконавцями, ресурсами, управлінням/організацією. Розуміння цієї простої речі й має бути основою реальної, а не фуфєльної, ідеології. Те, що цю "общу ідею" ніхто тобі у школі й універі не пояснив, не значить що її нема. Якщо "суспільствознавство" не офоримило її у підручник, людям доводицця до неї доходити інтуїтивно. У 2014 ми не дали собі задачу розібратися - отримали 2022. Не розберемося зараз - отримаємо... 2030, напримєр. Ібо вибір простий - або ми створюємо СВОЮ ідеологію, котра затягне й кацапів, і англосаксів, буде привабливою, як була привабливою Імперія Романа пару тищ років тому, або зникнемо й розчинимося остаточно.