від мене рецепт.
легкий і смачний.
я чогось так на це підсіла, що кожен тиждень готую.
і не надоїло.
1. беремо шматок підчеревка зі шкіркою.
шмат має містить як сало, так і м'ясо. якщо буде одне сало -не смачно. якщо буде забите проросттю м'яса - теж не - не те пальто*. балансуємо.
от такий, чудово буде. краще побільше шматок.
2. Шпигуємо часником. Натираємо сіллю і перцем.
я змішую червону парику і чорний перець. тоді сік і само сало стає трохи кольоровим.
можна обсипати улюбленими травами (ну, там кропом сухим, або прованськими чи італійськими травами) або ні.
за смаком. нам і так смачно.)
3. Закладаемо шпигований підчеревок в кульок для запікання, закручуємо кінці (не в фольгу). далі на противень і в зазадалегідь розігриту до 200С духовку. Ставимо противень на рівень вище середини.
4. І витримуємо при 200С 25-30 хвилин. Потім зменшуємо жар до 150-160 С і ще на 25-30 хв.
5. Вимикаємо духовку і лишаємо сало в ній до вистигання ну хоча б ще на хвилин 30 віддихнуті -дойти.
П.С. Час запікання розрахований на середній шмат. тут важлива не стільки вага шматка, скільки його товщина. Товсте сало можна трохи довше на хвилин 10 потримати. Але -не треба його довго готувати, бо витопиться.
П.П.С. Я люблю куштувати його ще горяченьке, тепле. Шкірка в нього мнякенька-мнякенька, а саме сало добре і смачнюче.
Ну, а потім і холодне -смакота.
![ukraine2 :ukraine2:](./images/smilies/ukraine2.gif)