Ну дивіцця. Найкраща сонячна батарея дає один кіловат потужності (за умов яскравого літнього сонця, що світить перпендикулярно тій батареї) десь із поверхні площею 8квадратних метрів. Припустимо, що площа квартири (для простоти) 40 квадратів. Тоді, вкривши дах над нею панелями, отримаємо 40:8=5кіловатів потужності. Це максимум, в полудень, при безхмарній погоді. А далі цю потужність ділимо на кількість квартир на стояку, припустимо п'ятиповерхівки. 5:5=1 кіловат. Тобто не вистачить навіть на чайник. У дев'ятиповерхівці ще менше.
Я розумію, що розрахунок дуже приблизний, але просто хочу показати порядок цифр.
А ввечері, коли сонця немає або воно внизу, якраз максимальне навантаження на мережу. Звідки енергія? З акумуляторів? Вона золотою вийде, та енергія. При тому, акумулятори не вічні, через п'ять років нові купуйте...
Звичайно, є варіант зробити батареї як сонячну електростанцію й вдень продавати енергію в мережу, а ввечері її купувати. Але це ніяка не "незалежність", бо ви не гірше мене знаєте, як торгувати із бандитами, якщо сам ти не бандит. Вони крутять законами й правилами, як циган Сонцем, й розраховувати щось на роки в таких умовах - ідіотизм.
"Ізраїльці" просто хочуть зрубати з лохів бабла, на модній "темі", та і все.