казка про те як козаки державу будували
Re: казка про те як козаки державу будували
"Українські! Бо моє призвище ще від прщура, що був козачим сотником. Оскільки на Січі давали призвиська, які і ставали потім призвищами. І я знаю, що основа була взята з давньоіудейського (Старий Завіт) і означала: друг, товатиш, соратник у боротьбі.
А генетично українці - різні. В Європі НЕМА генетично однорідних націй. Якщо цікаво, можу навести посилання на науково-популярну статтю.
"
давай краще поговоримо про те чим була доба козацтва насправді і чому українцям ні тод іні після так і не вдалось створити власну державу.
адже Україна ітоді була ...... польською провінцією, які різнились від поляків трьома речами - відсутністю еліт, мовою і вірою.
потім хмельниччина "польща впала і вас роздавила" і Україна вже сталане лише колоніями західних держав але й кацапії.
чи ти хочеш поспорити?
ну і чому ж супер пупер воїнам козакам не вдалось створити власну державу. і тоді ж били себе пяткою в грудь - найюоєздатнішаарміянаконтиненті ци парашенко
А генетично українці - різні. В Європі НЕМА генетично однорідних націй. Якщо цікаво, можу навести посилання на науково-популярну статтю.
"
давай краще поговоримо про те чим була доба козацтва насправді і чому українцям ні тод іні після так і не вдалось створити власну державу.
адже Україна ітоді була ...... польською провінцією, які різнились від поляків трьома речами - відсутністю еліт, мовою і вірою.
потім хмельниччина "польща впала і вас роздавила" і Україна вже сталане лише колоніями західних держав але й кацапії.
чи ти хочеш поспорити?
ну і чому ж супер пупер воїнам козакам не вдалось створити власну державу. і тоді ж били себе пяткою в грудь - найюоєздатнішаарміянаконтиненті ци парашенко
але як показує час. українці не можуть без польських панів ))) зараз мільйонними натовпами пруться до польских панів батрачити. прямо містіка))
давай бухти - про супер пупер козацтво. послухаю
давай бухти - про супер пупер козацтво. послухаю
)))) відстояли волю села ))))) ова ми з тобою виявились земляками - я теж з черкащини ( христинівка\монастирище )
рівень - в якомусь селі не було кріпацтва )) до речі в якому?. наскільки мені відомо - в селаї поїх предків теж не було кріпацтва - регіон такий - там стояли на постої....... кацаповійська . кріпацтва не було.
рівень здобутків доби козацтва - в селі не було кріпацтва. безпести вершина державотворення))))
рівень - в якомусь селі не було кріпацтва )) до речі в якому?. наскільки мені відомо - в селаї поїх предків теж не було кріпацтва - регіон такий - там стояли на постої....... кацаповійська . кріпацтва не було.
рівень здобутків доби козацтва - в селі не було кріпацтва. безпести вершина державотворення))))
тобто єдиний здобуток хмельниччини - Україна стала не лише колонією західних сусідів - але й північно східних. що зараз і вилилось в зімбвабвійство . вірніше не виявилось а викристалізувалось)) безпести здобуток державотворення. ізнову як і тоді - укрармія\козаки - найбоєздатніша армія на континеті - найкраща піхота ( ци )
на згадку про польську провінцію в селі моїзх предків зберіглись і топоніми - наприклад.... королівський ліс))))
+==========================================================================+Aelit писав: ↑06 квітня 2018, 13:52"Українські! Бо моє призвище ще від прщура, що був козачим сотником. Оскільки на Січі давали призвиська, які і ставали потім призвищами. І я знаю, що основа була взята з давньоіудейського (Старий Завіт) і означала: друг, товатиш, соратник у боротьбі.
"
чи ти хочеш поспорити?
Мдя, ..., якщо невіглас - то це надовго....
Перші чітко оформлені козацьки осередки виникли в 1382-му році, після того, як татарське військо пройшло через Московію, дійшло до Литви і потім спускалося на південь, грабуючі та спалюючи все, що змогли. Тоді місцеве "дворянство" чи полягло в битвах, чи втекло з родинами до Польші чи Литви, частиною котрої тоді була Україна. Литви, а не Польші! Люд, що залишився тут, змушений був самоорганізуватися щоб вижити. І саме тоді виникло козацтво, як форма колективної самооборони та ведення господарства. Тому 95-98% козаків та родин жили в спільних селах, де не було панів. Пани, особливо польські, з"явилися вже набагато пізніше, бо жити на межі із Диким Полем пани не були здатні. Вчи історію по документах. Я читав оригінальні записи ще з ХУ-ХУІІІ сторіч, що люб"язно надав ще у 60-70-ті роки тоді ще досить молодий, але вже відомий скульптор. Уся його маєтність - триповерховий будинок, був фактичним музеєм історії козацтва. А читати козацькі літописи від часів заснування Січі і до Богдана - було вельми цікаво та познавально. А я ще був старшокласником і все добре запам"ятовувалося. Тому вивчай історію, менше буде дуру в голові.
+============================================================+++
Ну, а ти бухти як все погано і тіки Aelit весь в білому, бухтить, паплюжить і ..., ніхрєна не робить щоб виправити становище. Ти хоча б зброю маєш, щоб відбиватися від ворогів? Ч хочеш замучати їх своїм бубнінням до смерті?
+=========================================================+Aelit писав: ↑06 квітня 2018, 13:57)))) відстояли волю села ))))) ова ми з тобою виявились земляками - я теж з черкащини ( христинівка\монастирище )
Звенигородщина, https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1 ... 0%B2%D0%B5
А це двоюрідний дід моєї жінки: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D0 ... 0%B8%D1%87
+==========================================================+
Питання: а нахрєна створювати дежаву взагалі? Ще що, єдина ціль для людей? Державний метод
організації люду вже відживає. Надходить технологічна сингулярність.
ти про жакарію чув? так от - все що ти перелічив навіть не жакарія))vkhavr2 писав: ↑06 квітня 2018, 14:09+==========================================================================+Aelit писав: ↑06 квітня 2018, 13:52"Українські! Бо моє призвище ще від прщура, що був козачим сотником. Оскільки на Січі давали призвиська, які і ставали потім призвищами. І я знаю, що основа була взята з давньоіудейського (Старий Завіт) і означала: друг, товатиш, соратник у боротьбі.
"
чи ти хочеш поспорити?
Мдя, ..., якщо невіглас - то це надовго....
Перші чітко оформлені козацьки осередки виникли в 1382-му році, після того, як татарське військо пройшло через Московію, дійшло до Литви і потім спускалося на південь, грабуючі та спалюючи все, що змогли. Тоді місцеве "дворянство" чи полягло в битвах, чи втекло з родинами до Польші чи Литви, частиною котрої тоді була Україна. Литви, а не Польші! Люд, що залишився тут, змушений був самоорганізуватися щоб вижити. І саме тоді виникло козацтво, як форма колективної самооборони та ведення господарства. Тому 95-98% козаків та родин жили в спільних селах, де не було панів. Пани, особливо польські, з"явилися вже набагато пізніше, бо жити на межі із Диким Полем пани не були здатні. Вчи історію по документах. Я читав оригінальні записи ще з ХУ-ХУІІІ сторіч, що люб"язно надав ще у 60-70-ті роки тоді ще досить молодий, але вже відомий скульптор. Уся його маєтність - триповерховий будинок, був фактичним музеєм історії козацтва. А читати козацькі літописи від часів заснування Січі і до Богдана - було вельми цікаво та познавально. А я ще був старшокласником і все добре запам"ятовувалося. Тому вивчай історію, менше буде дуру в голові.
тема про те як козаки державу будували.
ну так до чого тут твій троюрідний прапрадід твоєї куми ?
але якщо ти хочеш про своїх славних предків - то давай. по темі - про те як твої предки славні козаки які як і ти мали зброю - державу збудували))) так само як і ти. в кращому випадку бантустан. в гіршому і тривалішому - колонія - найгірший варінт проміжний - руїна .
не не мені - анархісту - тобі то розказувати. але мова про козацьку добу - в ті часи держава була необхідною передумовою розвитку суспільства - як технологічному так ментально моральному , і саме нездатність утворити державу - коли її мали всі сусіди - призвела до того що ми є на рівні розвитку на якому є.
ми не пройшли всю еволюцію суспільної і особистої свідомості які пройшли євроепйці і інші осередки цивілізацій - ми застряли на початку - дикий чиновницько корупційний феодалізм з тотальним свавіллям силовиків.
і держава тоді - сотні років тому - була потрібна для того щоб ми не були такими -щоб ми мали можливість розвиватись цивілізаційно - а не бути як писав франко
Народе мій, замучений, розбитий,
Мов паралітик той на роздорожжу,
Людським презирством, ніби струпом, вкритий!
Твоїм будущим душу я тривожу,
Від сорому, який нащадків пізних
Палитиме, заснути я не можу.
Невже тобі на таблицях залізних
Записано в сусідів бути гноєм,
Тяглом у поїздах їх бистроїзних?
Невже повік уділом буде твоїм
Укрита злість, облудлива покірність
Усякому, хто зрадою й розбоєм
Тебе скував і заприсяг на вірність?
Невже тобі лиш те судилось діло,
Що б виявило твоїх сил безмірність?
Невже задарма стільки серць горіло
До тебе найсвятішою любов'ю,
Тобі офіруючи душу й тіло?
Задарма край твій весь политий кров'ю
Твоїх борців ? Йому вже не пишаться
У красоті, свободі і здоров'ю?
Задарма в слові твойому іскряться
І сила й м'якість, дотеп і потуга
І все, чим може вгору дух підняться?
Задарма в пісні твоїй ллється туга,
І сміх дзвінкий, і жалощі кохання,
Надій і втіхи світляная смуга?
О ні! Не самі сльози і зітхання
Тобі судились! Вірю в силу духа
І в день воскресний твойого повстання...
О, якби хвилю вдать, що слова слуха,
І слово вдать, що в хвилю ту блаженну
Вздоровлює й огнем живущим буха!
О, якби пісню вдать палку, вітхненну,
Що міліони порива з собою,
Окрилює, веде на путь спасенну!
Якби!.. Та нам, знесиленим журбою,
Роздертим сумнівами, битим стидом,–
Не нам тебе провадити до бою!
чи ти все ще думаєш що на такому рівню розвитку ми не будемо ганебним бантустаном рівня зімбвабве і сомалі?
завершую пролог до франківського моїсея
Та прийде час, і ти огнистим видом
Засяєш у народів вольних колі,
Труснеш Кавказ, впережешся Бескидом,
Покотиш Чорним морем гомін волі
І глянеш, як хазяїн домовитий,
По своїй хаті і по своїм полі.
Прийми ж сей спів, хоч тугою повитий,
Та повний віри; хоч гіркий, та вільний,
Твоїй будущині задаток, слізьми злитий,
Твойому генію мій скромний дар весільний.
жакарія - це - навскідку десь 14 століття франція. ось на такому рівні ми й застряли цивілізаційно. розумієш? і твій шушпанцер яким ти хизуєшся скрізь ( тут мала б бути єхидна фройдистська ремарка))) але її не буде) є пришийкобиліхвіст. сашко білий би багато тобі розповвів про те як йому в виживанні допомі йому його шушпанцер))))
козацтво насправді є...... гібрид племінної і розбійницької організації - вершина українського орднунга.
+=====================================================================+Aelit писав: ↑06 квітня 2018, 14:29жакарія - це - навскідку десь 14 століття франція. ось на такому рівні ми й застряли цивілізаційно. розумієш? і твій шушпанцер яким ти хизуєшся скрізь ( тут мала б бути єхидна фройдистська ремарка))) але її не буде) є пришийкобиліхвіст. сашко білий би багато тобі розповвів про те як йому в виживанні допомі йому його шушпанцер))))
Мдя, ...., медицина тут безсила..., тільки евтаназія. Якщо ти застряг на рівні 14-го сторіччя, то хто тобі дохтур? Вилазь звідти якскоріше! Я себе почував абсолютно нормально і у Франції, і в Англії, і в Польші, де я працював. Трохи незручно було в Японії, але і там я був "своїм". Як і мої сини... Тобто, якщо у тебе є проблеми з ти, що ти застряг у 14-му сторіччі, то виправляйся сам також. Зараз вже 21-ше сторіччя...
+============================================================+
Якщо це дійсно твої думки - то тобі місця в Україні нема і не буде. Бо Україна - це козацька держава. І мені це подобається. І таку козацьку Україну я захищаю та буду захищати.
гироїчна оборона криму тому свідчення, як і тотальна корупція і допапуасний ввп,
корумпованість брехливість безпринципність - це є ))))обовязкові козацькі ознаки?))) ну судячи з здобутків козацтва - таки так )))
ну українськкий гастарбайтерів по всьому світі - і скарізь їм краще ніж в Україні. так що нічого нового ти не сказав. але це дійно причина для гордості нащадків козаків. козацькому роду - нема переводу! слава Україні!vkhavr2 писав: ↑06 квітня 2018, 17:11+=====================================================================+Aelit писав: ↑06 квітня 2018, 14:29жакарія - це - навскідку десь 14 століття франція. ось на такому рівні ми й застряли цивілізаційно. розумієш? і твій шушпанцер яким ти хизуєшся скрізь ( тут мала б бути єхидна фройдистська ремарка))) але її не буде) є пришийкобиліхвіст. сашко білий би багато тобі розповвів про те як йому в виживанні допомі йому його шушпанцер))))
Мдя, ...., медицина тут безсила..., тільки евтаназія. Якщо ти застряг на рівні 14-го сторіччя, то хто тобі дохтур? Вилазь звідти якскоріше! Я себе почував абсолютно нормально і у Франції, і в Англії, і в Польші, де я працював. Трохи незручно було в Японії, але і там я був "своїм". Як і мої сини... Тобто, якщо у тебе є проблеми з ти, що ти застряг у 14-му сторіччі, то виправляйся сам також. Зараз вже 21-ше сторіччя...
вкхавр - ну а чому ж ти промовчав про те наскільки допоміг сашку білому його ствол? ти ж так пишаєшся своїм карабіном))) ( тут знову була б доречна фрейдівська шютка))
Зброя й взагалі насилля не є основою суспільного ладу, що б там філозопи типу мракса не мололи язиками. Хоча й без неї звичайно ніззя, принаймні на сьогодні.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
+=========================================================+
Бо мій мені допоміг. І не раз. Ствол - не панацея, але суттєво збільшує шанси на виживання.