доводилось подписывать такой договор? И как там обозначены правоустанавливающие факторы? Не томите, поделитесь этой новеллой!
Про землю ..
Re: Про землю ..
Маячня та підміна понять.
Нафта та бензин стануть неактуальними скоріше, як фізично скінчаться, земля - ні, не перейде в іншу якість земля. Я вже не кажу про те, що земля це ще і надра, які родаються в нагрузку разом із купівлею землі.
а можно ссылку на законодательство? Это выходит, я могу у себя на даче добывать нефть и газ или золото, если оно там обнаружится?
Вам знаком термин «користування надрами»? Рекомендую погуглить, и глупости не писать.
п.с.
да и земля когда-то будет не нужна для выращивания конопли. Гидропоника.
Вчи матчастину і новел поменьшає
Договір підписується після купівлі або приватизації квартири з обслуговуючою компанією.Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
отлично! И где здесь «аренда», новелист от правоведения?!Noex писав: ↑Вчи матчастину і новел поменьшає
Договір підписується після купівлі або приватизації квартири з обслуговуючою компанією.Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
А можна не пересмикувати? Я писав за ПРОДАЖ ЗЕМЛІ І СВОЄ БАЧЕННЯ РЕФОРМИ ТА ЇЇ НАСЛІДКИ, а не діюче законодавство.главспец писав: ↑ а можно ссылку на законодательство? Это выходит, я могу у себя на даче добывать нефть и газ или золото, если оно там обнаружится?
Вам знаком термин «користування надрами»? Рекомендую погуглить, и глупости не писать.
п.с.
да и земля когда-то будет не нужна для выращивания конопли. Гидропоника.
Рекомендую уважно читати пости перед тим як опонувати.
не понял, так это:
типа, СВОЄ БАЧЕННЯ?
Тогда - мои извинения!
- DSMechanic
Пересмикуєте, не набридло? В світі на придбання житла іноземзями теж певні обмеження. А купити мікрорайон - якось не фігурує така інфа щоб часто було, а от купити кілька сотен тисяч гектарів - зелені таке пропонують.
- DSMechanic
Це теж момент, який рідко згадується - відсутні нормативи скільки це в глубину. Так що по закону зелених - так, можете. Що теж є фактором чому закон спочатку треба обговорити до вияснення всих нюансів.
- DSMechanic
В історії бувають різні випадки, в основному такі аренди на 50-99 років і це вже не проблеми тих хто підписує, з обох боків. Але Гонконг( наче ) зараз перемається завершенням аренди своєї землі у Китая.
Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.Касаційний цивільний суд Верховного Суду
- DSMechanic
Блін, тролите дискусійні питання, які мають вирішуватись в процесі обговорення ігноруючи принципові, через які взагалі не варто приймати цей закон
- об'єми фактично максимального продажу іноземцям ( через банки ) - необмеженні
- відсутній контроль використання
- під продаж пішли навіть заповідники
- не прописан державний резерв під інфраструктурні і природовідновлюючи проекти.
От ці питання в принципі вбивають країну. Обговорювати чим відрізняється гектар землі і квартира взагалі нем змісту на фони них.
Інші нюанси теж є - типу відсутністості підримки фермерів, через що вони можуть зникнути як клас і так далі.
- об'єми фактично максимального продажу іноземцям ( через банки ) - необмеженні
- не прописан державний резерв під інфраструктурні і природовідновлюючи проекти.
От ці питання в принципі вбивають країну. Обговорювати чим відрізняється гектар землі і квартира взагалі нем змісту на фони них.
Інші нюанси теж є - типу відсутністості підримки фермерів, через що вони можуть зникнути як клас і так далі.
Тобто існування власності на землю доведено. Тепер можна перейти до меж власності на землю, До розподілу землі поміж співвласниками.передаються безоплатно у власність
Мене теж непокоїть
Десь має бути дно.- об'єми фактично максимального продажу іноземцям ( через банки ) - необмеженні
Порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначається співвласниками.
- DSMechanic
Є право власності і право використання. Під домами фактично право використання, а не власності. Як би інколи це не називали. Все ж таки не юристи і не юридичні документи готуємо, плюс мінус терміни можемо плутати по ходу.
ПС. Тому такі тонкощі, особливо під домами-заводами і не бачу змісту обговорювати
Мабуть, нашому гаражному кооперативу потрібен гарний адвокат. Якимось чином земля, на якій знаходиться купа приватизованих гаражних будівель, є власністю якоїсь приватної особи, яка кожного року збільшує орендну плату. Мені цікаво, як таке взагалі може статися. Це, звісно, не квартири, але маю підозру, що багатоквартирні будинки теж стоять на чиєїсь приватній території з огляду на стосунки між ЖЕК та мешканцями будинків в цьому районі. З якогось моменту ЖЕК каже, що наші проблеми до ЖЕКу відношення не мають. Робіть що хочете, їх це не стосується.
Востаннє редагувалось 12 лютого 2020, 14:30 користувачем M_M, всього редагувалось 1 раз.
Наскільки зрозумів, Noex цитував закон. А там написано власність.DSMechanic писав: ↑ Є право власності і право використання.
- DSMechanic
передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку/
Плюс там точно повинні бути обмеження - наприклад не можна знести і побудувати гараж або свалку організувати. Мені навіть гараж в селі у дворі треба узгоджувати через Київ. А по землі коментують що такого обмеження нема.
ПС. Певна власніть на землю є і зараз, ніхто не спорить, і навіть те що ринок повинен бути - теж майже всі за, звісно з певними обмеженнями. Але я више ставив 4 пункти які в приницпі вбивають поточний закон і чому люди проти нього.
Плюс там точно повинні бути обмеження - наприклад не можна знести і побудувати гараж або свалку організувати. Мені навіть гараж в селі у дворі треба узгоджувати через Київ. А по землі коментують що такого обмеження нема.
ПС. Певна власніть на землю є і зараз, ніхто не спорить, і навіть те що ринок повинен бути - теж майже всі за, звісно з певними обмеженнями. Але я више ставив 4 пункти які в приницпі вбивають поточний закон і чому люди проти нього.