КСУ на вихід?

Noex

Re: КСУ на вихід?

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 19:59

главспец писав: а можна хоть один пример, за всю историю КС, когда он реально принял решение по предотвращению нарушений Конституции?
«Основна мета верховенства права полягає, насамперед, в обмеженні влади держави над людиною, у забезпеченні від довільного втручання держави та її органів у певні сфери життєдіяльності людини»
Рішення Конституційного Суду України No 6-р/2019

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 06 листопада 2020, 20:11

главспец писав: а можна хоть один пример, за всю историю КС, когда он реально принял решение по предотвращению нарушений Конституции?
У нас є наполеончик, він завжди прав і ніхто більше не треба?

Конституційний Суд треба на випадок загрози державі. І це добре що ми не спостерігаємо його діяльності. Але, наприклад, він легалізував вибори 2014-го, при тому що "легітимний" був живим і здоровим, і Рада не проголосила Імпічмент по закону.

Тому і зараз - КС треба прибрати щоб він не зашкодив знищенню України? Чому тоді така істерика у відповідь на його "пропозицію" переглянути закон? Тільки один пункт - міняй і все. Ні, ціла компанія з залученням президента і навіть парочки євродепутатів, яким в ту ніч не спалось.

главспец

Повідомлення главспец » 06 листопада 2020, 20:22

Noex писав:
«Основна мета верховенства права полягає, насамперед, в обмеженні влади держави над людиною, у забезпеченні від довільного втручання держави та її органів у певні сфери життєдіяльності людини»
Рішення Конституційного Суду України No 6-р/2019
т.е., в этом случае КС верноподданически подтвердил конституционность действий Президента. А я просил пример наоборот - когда суд «ставит власть на место»!

п.с.
удивляюсь, почему бы суду не заказывать надёжным депутатам заведомо выигрышные запросы. Штук пять - шесть в год и успешно их решать. Для создания картинки активной борьбы за соблюдение Конституции.

Віра
Тимчасово переміщена в нікуди

Повідомлення Віра » 06 листопада 2020, 20:48

Noex писав:
Віра писав: Не Конституційного Суду взагалі, а лише цього складу негідників. Свято мєсто пусто не буває.
Хоч я вже починаю усвідомлювати, що ці тупицькі вічні
Ви не розумієте, що якщо розігнати легітимно обраний, а натоміст набрати ручний - то краще взагалді без такого суду?
Вас не турбувало, коли цей самий суд на догоду зе визнал конституційним розгон ВР в порушення Конституції? Чи тоді вас це влаштовувало? Тоді, що не влаштувало в цей раз?
Ви, що не бачите, що ваш улюблінець зе узурпує владу? От тільки піночет з нього, як з гімна куля. Ви думаєте ці наїзди на КСУ з-за декларації? Не думаю, що ви така наївна - Земля от, що на кону. Земля і вся повнота влади, погано, що і з тією, що в нього є він не знає, що робити. Подумайте над цим.
я все це розумію
але цю гидоту, яка пішла вразнос, скасувавши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях, взагалі розв'язав руки злодіям при владі - дав зелене світло для безкарного обкрадання країни та українців
от мені цікаво, де ваше обурення цими діями КС? Цей закон хоч якось стримував їх, а тепер кради - не хочу!

І не приписуйте мені "улюбленість" до зе, я майже одразу зрозуміла його помилки, які стали роковими, відмову в призначенні на ключові посади в країні досвідчених, патріотичних, а поставив на недосвідчену, інколи безпринципну, молодь. На той момент вибирати не було з кого. Чи краще би залишився старий? Треба шукати інші методі, чим нещадно критикувати зе. І чомусь ми 16 років назад зраділи антиконституційному третьому туру, а тут зі штанів вистрибуємо, захищаємо цей гнилий склад суду.

І чому ви так впевнені, що зе хоче узурпувати владу? Хто йому дасть? Згідно з законом, склад суду залежить від квот різних політичних сил? Хто йому дасть це зробити? ЄС, Голос, ОПЗЖ, Батьківщина? Чи у чорта завжди очі венликі?

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 06 листопада 2020, 20:56

Віра писав: але цю гидоту, яка пішла вразнос, скасувавши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях
Ви хоч трохи читаєте? Ну от зовсім трохи? Чи зеленим не треба, сказали фас - і все?

Noex

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 21:35

Віра писав: Хто йому дасть це зробити? ЄС, Голос, ОПЗЖ, Батьківщина? Чи у чорта завжди очі венликі?
Ви не знаєте, чому СН назвали монобільшістю? Чхати вони хтіли на ЄС, Голос, ОПЗЖ, Батьківщину і всіх інших позафракційних.
Та почитайте нарешті рішення КС:
...Конституційний Суд України доходить висновку про неконституційність окремих положень Закону № 1700, що стосуються повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції в частині контрольних функцій (контролю) виконавчої влади над судовою гілкою влади...

15. Конституційний Суд України зауважує, що декларування доходів осіб, що здійснюють публічну владу, є беззаперечною вимогою у будь-якій сучасній демократичній державі. Не викликає сумнівів і той факт, що публічні особи в державі повинні подавати декларацію про доходи. Проте виходячи з принципу незалежності судової влади, суспільної важливості та значимості забезпечення реальної незалежності суддів, міжнародних принципів і стандартів таке декларування та його перевірка повинні проводитись з урахуванням принципу незалежності судової влади.

Згідно з приміткою до статті 3661 КК України суб’єктами декларування є особи, які відповідно до частин першої, другої статті 45 Закону № 1700 зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Відповідальність за цією статтею КК України за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
„Окремим виявом справедливості є питання відповідності покарання вчиненому злочину; категорія справедливості передбачає, що покарання за злочин повинно бути домірним злочину... покарання має перебувати у справедливому співвідношенні із тяжкістю та обставинами скоєного і особою винного“; „правова держава, вважаючи покарання передусім виправним та превентивним засобом, має використовувати не надмірні, а лише необхідні і зумовлені метою заходи“

У разі недотримання законодавцем вказаних критеріїв криміналізації може виникнути ситуація, коли злочином буде визнано діяння, якому не притаманні достатні для криміналізації характер та ступінь суспільної шкоди.
У такому випадку криміналізація здійснюється за відсутності для цього підстав, і за її результатом злочином визнається діяння, яке об’єктивно таким не є. Внаслідок цього створюються законодавчі основи для безпідставного притягнення до кримінальної відповідальності за діяння, за яке настає менш сувора юридична відповідальність. Наведене порушує конституційний принцип верховенства права (частина перша статті 8 Основного Закону України).

Noex

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 21:43

В рішенні КСУ немає заборони Закону „Про запобігання корупції“, а є вимога привести деякі положення Закону до норм та вимог Конституції України!

Не слухайте Травіату у переспіву Поваротті рабіновичем по телефону :give_rose:

Віра

Повідомлення Віра » 06 листопада 2020, 21:57

Noex писав: В рішенні КСУ немає заборони Закону „Про запобігання корупції“, а є вимога привести деякі положення Закону до норм та вимог Конституції України!

Не слухайте Травіату у переспіву Поваротті рабіновичем по телефону :give_rose:
та що таке! один мені ліпить рабіновича, інший російську мову!

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 06 листопада 2020, 22:01

Screenshot_11.jpg
Screenshot_11.jpg (74.44 Кіб) Переглянуто 1590 разів

Віра

Повідомлення Віра » 06 листопада 2020, 22:05

І ще. Чому в ЄС заговорили про можливість скасування безвізу? Бо в тому словоблудді кс все-таки закладена бомба? І чому вони раптом! почали зазіхати на закон про мови? Що їм не так?

Noex

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 22:09

Віра писав: І чому вони раптом! почали зазіхати на закон про мови? Що їм не так?
І ви повторююте цей фейк?

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 06 листопада 2020, 22:10

Де це ЄС сказав? Вони збирались? чи ті пару депутатів - то вже все ЄС? Тут вже все розписано. І що не відміняли, і що легко внести правки щоб все було в нормі.
Бомба (юридична) закладена в самому законі, як і в інших, а наш юрист за пітора року не почесався провести аналіз.

Віра

Повідомлення Віра » 06 листопада 2020, 22:15

DSMechanic писав: Screenshot_11.jpg
А ви не помітили, що то був сарказм і з боку Бабаші, і з мого?
Бабаша нагадав, що поки ви переймаєтесь реакцією зе на рішення кс по е-декларуванню, цей же кс в ці хвилини готується скасувати закон про мови. Тому вам треба до цього звикати і переходити на "общепринятый". Тонко підколов, що мені сподобалось. Я підтримала його підкол, а не скасування держмови.

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 06 листопада 2020, 22:24

Віра писав: А ви не помітили, що то був сарказм і з боку Бабаші, і з мого?
Бабаша нагадав, що поки ви переймаєтесь реакцією зе на рішення кс по е-декларуванню, цей же кс в ці хвилини готується скасувати закон про мови. Тому вам треба до цього звикати і переходити на "общепринятый". Тонко підколов, що мені сподобалось. Я підтримала його підкол, а не скасування держмови.
Зовсім ситуація не смішна а вам знищення країни - то смішно?. Бабаша так завжди пише, а ви приєднались.
По факту виявилось що не я захищаю суд який хоче відмінити мову, а ви вимагаєте розігнати за те що не відмінив.

ПС. Сарказм у ваших словах там помітив. Але - ви приєднались до Бабаші в травлі, розповсюджуєте фейки, тому маємо що маємо.

Віра

Повідомлення Віра » 06 листопада 2020, 22:33

Noex писав:
Віра писав: І чому вони раптом! почали зазіхати на закон про мови? Що їм не так?
І ви повторююте цей фейк?
то що, не розглядали цей закон? :1:

Віра

Повідомлення Віра » 06 листопада 2020, 22:37

Тільки що Юля у Савіка (може хтось дивиться також) заявила, що на наступному засіданні ВР в поданому законопроекті вкупі з головою ВР відновить усе відмінене конституційним судом. Так і сказала: відновить. Значить, щось вони там відмінили.

Noex

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 22:44

Віра писав: то що, не розглядали цей закон?
«Конституційний Суд України спростовує відверту брехню, розміщену на сайті «24 каналу». Там йдеться про те, що Конституційний Суд 3 листопада скасував закон про українську мову. Журналісти видання так поспішали повідомити цю сенсаційну новину, що не звернули увагу на те, що сьогодні лише 2 листопада і в порядку денному Конституційного Суду України немає розгляду цієї справи», – йдеться в повідомленні.

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 06 листопада 2020, 22:52

Віра писав: то що, не розглядали цей закон? :1:
Це суд. вони самі не придумують. Вони розглядають по поданням, часто воно місяцями там лежить. По мові - давно, і вже були засідання. Чому раптом зелені так цим зацікавились? В цей раз, перед тим ні?

Суді - особливо КС, як показує практика, "коливаються з лінією партії". І президент може продавити своє рішення, і вулиця-парламент. І для Яника вони виносили, і потім визнали Яника як такого що втратив президенство. По суті вони, як треття гілка влади, стабілізують ситуацію і фактично фіксують її в спірних моментах. Тому їх нема потреби захищати - кадри там ще ті, але і розігнати весь склад поза законом - це обвалити систему влади взагалі.

Віра

Повідомлення Віра » 06 листопада 2020, 23:24

Noex писав:
Віра писав: то що, не розглядали цей закон?
«Конституційний Суд України спростовує відверту брехню, розміщену на сайті «24 каналу». Там йдеться про те, що Конституційний Суд 3 листопада скасував закон про українську мову. Журналісти видання так поспішали повідомити цю сенсаційну новину, що не звернули увагу на те, що сьогодні лише 2 листопада і в порядку денному Конституційного Суду України немає розгляду цієї справи», – йдеться в повідомленні.
я це читала
я так зрозуміла, що вони спростовують саме скасування закону, а не розгляд цього питання
Розгляд питання про мову був, але рішення не було прийняте. Був!
https://www.5.ua/polityka/konstytutsiin ... 28294.html та інші сайти

То закон про мови їм горить?!

Noex

Повідомлення Noex » 07 листопада 2020, 00:02

Віра писав: То закон про мови їм горить?!
Закон про мову в них лежить подання з липня минулого року - це горить? Де ти побачила, що вони його розглядали?
Хоча мають розглянути - це їх обов'язок.

Відповісти