Тупий і ще тупіший або чому меркельші крутять з пуцькіндами.

rad

Re: Тупий і ще тупіший або чому меркельші крутять з пуцькіндами.

Повідомлення rad » 30 травня 2021, 20:45

до речі, я ще застав астрономію, тригонометрію, креслення
і пішов у перший клас саме у той рік, коли відмінили чистописання в початкових класах
нєдолго мучаться старушкам...

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 30 травня 2021, 21:31

rad писав: до речі, я ще застав астрономію, тригонометрію, креслення
і пішов у перший клас саме у той рік, коли відмінили чистописання в початкових класах

може Геометрію ти застав, а не Тригоно-метрію?

це - по перше,

а по друге - ти теж, як і Сінтез не бачиш різниці між логікою і рештою двох:
Sintez писав: такі предмети, як логіка, психологія, виховання волі учня
??

і по третє,
раз вже „факти“-фоткі пішли в діло, то прошу сказати:
1) для якого класу той підручник „Логіка“?
2) які оцінки мали учні тих класів з цього предмету?

rad

Повідомлення rad » 30 травня 2021, 22:18

якшо не помиляюсь, то логіка викладалась не раніше 8-го класу,
средня освіта була 10-літня, але більшість навчалися 7 років, потім йшли до ФЗО та ремеслухи,
ті, хто хотів йти до вишів - продовжували вчитися, але до 56-го вже треба було платити, хоча сума відносно невелика, але доходи, особливо на селі були низькими, не кожен міг собі дозволити,
моя мама була з молодших 6 дітей, тому довелося йти після 7-го класу в доросле життя

чому так детально і до чого тут логіка, батько теж пішов рано працювати, після армії закінчив вечірню школу, потім поступив до універу в Києві, на юридичний, там він стикнувся з цим предметом та був неприємно здивований - бо повний нуль

тепер саме про тригонометрію, таке враження, шо сучасні школярі поняття не мають про тангенси, синуси, косинуси, але ми ще у 8-у класі користувалися тригономичними таблицями Брадіса,
і матаналіз вивчали у 9-10 кл., похідні та інтеграли лускали як насіння,
звичайна українська школа без виділеної спеціалізації

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 30 травня 2021, 22:39

rad писав: якшо не помиляюсь, то логіка викладалась не раніше 8-го класу,
средня освіта була 10-літня, але більшість навчалися 7 років, потім йшли до ФЗО та ремеслухи,
ті, хто хотів йти до вишів - продовжували вчитися, але до 56-го вже треба було платити, хоча сума відносно невелика, але доходи, особливо на селі були низькими, не кожен міг собі дозволити,
моя мама була з молодших 6 дітей, тому довелося йти після 7-го класу в доросле життя

чому так детально і до чого тут логіка, батько теж пішов рано працювати, після армії закінчив вечірню школу, потім поступив до універу в Києві, на юридичний, там він стикнувся з цим предметом та був неприємно здивований - бо повний нуль

тепер саме про тригонометрію, таке враження, шо сучасні школярі поняття не мають про тангенси, синуси, косинуси, але ми ще у 8-у класі користувалися тригономичними таблицями Брадіса,
і матаналіз вивчали у 9-10 кл., похідні та інтеграли лускали як насіння,
звичайна українська школа без виділеної спеціалізації

ти відповів тільки на одне запитання з чотирьох,
а мовчання, як відомо, є знаком согласія,
„тригонометрія“, як і „логіка“-булева алгебра були частиною курсів математики, алгебри, геометрії, так вони називалися тоді, коли я вчився в УСССР-ській „брєжнєвській“ середній школі - 1970-80рр, ніхто їх не „прибирав“,
жодна „психологія“ і „виховання волі учня“ ніяк не могли бути предметами для вивчення учнями середньої школи, бо це - абсурд, це може в якихось педучилищах таке могли вивчати, але не в СШ,
отже, що ми маємо?
ми маємо сінтезову істерику про распятих „пдрсами хрущовцями-брежнєвцями“ сталінскіх мальчіков,
тобто - повну маячню,
і який тоді буде діагноз?
я думаю, що Сінтез, судячи з того відео якогось несповна розуму „психолога“, яке він настирливо пропагує, і інших маячних ідей про „системи“ Сталіна, це - приблизно 30-річний шизофренік, який ніде не працює, живе на пенсію по інвалідності і надивився на Ютубі роликів різноманітних ідіотів. Це - вся його „освіта“ за „сталінською системою“. Така картіна Рєпіна вимальовується. Возражайтє. © :lol:

rad

Повідомлення rad » 30 травня 2021, 23:53

давай відкинемо епітети та розведемо у часі те, шо тут було написано,
Сінтез має СВОЄ бачення, яке в свою чергу має не менш базове підгрунтя,

закінчимо з логікою, я показав підручник 1951-го року, за яким вчилися учні середньої школи, і це факт,
і навчалися десь з 8-го класу, бо цей предмет відповідав вимогам до майбутніх вищих фахівців, для ФЗО був не зовсім потрібний,

щодо психології - не скажу, не цікавився, але з досвіду своєї школи - у нас були факультативні заняття на цю тематику, не обов`язкові, хоча вчителі і злилися, коли ми просто тікали грати у футбол,

до речі, совіцька школа мала ще й такий доволі непоганий довісок до обов`язкового навчання як "кружки", вони були дуже популярні при всяких "домах пійонерів" та давали нечималий виховальний ефект, хоча у вільні брєжнєвські часи вони вже не мали сталінського обов`язка, тому я мав більше прихильності до спортивних секцій

про тригонометрію повторюватися не буду, я просто бачу більш схоластичне уявлення нинішніх школярів про СИСТЕМАТИЧНУ освіту, де іноді вони так і не зрозуміли різницю між математикою та алгеброю або геометрією та тригонометрією,

астрономія 10-го класу була у нас якось більш факультативна, тому жаліти не хочу
а от креслення, яке я дуже полюбляв - просто знищив АвтоКад

rad

Повідомлення rad » 31 травня 2021, 00:32

ну і раз пошла такая п`янка - треба вкинути і Сінтезу бочку дьогтю у ложку сталінського меда,

та система середньої освіти, шо була створена у 40-50-х - просто не витримала іспиту часом,
самий головний фактор - війна,
вона просто викосила ту частину інтелектуальної еліти, яка ще тримала рівень виховання нових поколінь,
хоча і кажуть, шо іх до того викосила сталінська коса, не буду сперечатись, все наклалося одне на інше...

але хрущово-брєжнєвській маразм виник не на пустому місті - він просто замінив інтелектуалів "крєпкіми хозяйствєннікамі"
потреба в яких була набагато вища за "інтелігєнтов в очках"
звідси і економічний консерватизм та боротьба з архітектурними ізлішествамі,
лірики програли фізикам, боротьба за душі програла прагматичній доцільності,
от і сталося шо сталося,
обмежений дуридло Суслов виграв своє "прі комунізьме савєцький народ будєт єздить на общєственном транспортє!"
і практично знищив автомобільну свободу громадян!

єдине шо злить - система відродження інтелектуалів так і не відбулася

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 31 травня 2021, 05:01

а баба галамага писав: може Геометрію ти застав, а не Тригоно-метрію?
Жгі, не зупиняйся, Шаріков.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 31 травня 2021, 06:56

rad писав: ну і раз пошла такая п`янка - треба вкинути і Сінтезу бочку дьогтю у ложку сталінського меда,
Не було ніякого меда, була жопа, із котрої намагалися виборсатися, а тепер жопа та ж сама, але толпу галамаг привчають нею насолоджуватися, "вибираючи" між різними сортами лайна. Щодо систем освіти - так це не я, а сам дурачьок Галамага проболтався, як батько тикнув його носом.

В глибині ж питання не у системі освіти, а у формуванні системою у рабів шизофренічної псевдосвідомості, нездатної до самостійного відслідковування, аналізу й систематизації причинно-наслідкових зв'язків. На прикладі Галамаги можемо спостерігати результат.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 31 травня 2021, 07:27

rad писав: закінчимо з логікою, я показав підручник 1951-го року, за яким вчилися учні середньої школи
для того, щоб закінчити, треба хоча б почати,
фото обкладинки підручника без його вмісту це навіть не початок, а тільки затравка,
давай текст того підручника і тоді будемо починати,
бо,
як я вже сказав, я вивчав логіку як частину курсу Алгебра, точніше „Алгебра і початки аналізу“ у старших класах,
а факультативно вивчав комбінаторику,
підозрюю, що під обкладинкою того підручника були звичайні початки комбінаторики, яку звичайно ж вивчали у вузах і технікумах, оскільки учні середньої школи просто цей матеріал не засвоювали, від слова „зовсім“.

rad писав: і це факт,
і навчалися десь з 8-го класу, бо цей предмет відповідав вимогам до майбутніх вищих фахівців, для ФЗО був не зовсім потрібний

саме так - не потрібний, ще й до того - недоступний для переважної більшості учнів,
нас було тільки двоє, я з товаришем, у 9-Б класі, хто ходив на „гурток“ при фізматі універу, де ми й вивчали цю всю „логіку“,
басні Сінтеза, що мовляв при Сталіні всі школярі були мало не ейнштейнами, це - маячня, у психіатрії - маніакальна ідея, на подобії інших ютубних роліків про людей-велетнів чи „Вєлікую Тартарію“, яку погубила „ядерна війна“. :fool:

rad писав: щодо психології - не скажу, не цікавився, але з досвіду своєї школи - у нас були факультативні заняття на цю тематику, не обов`язкові, хоча вчителі і злилися, коли ми просто тікали грати у футбол
коли конкретно, в якому році і де це було?

rad писав: до речі, совіцька школа мала ще й такий доволі непоганий довісок до обов`язкового навчання як "кружки", вони були дуже популярні при всяких "домах пійонерів" та давали нечималий виховальний ефект, хоча у вільні брєжнєвські часи вони вже не мали сталінського обов`язка, тому я мав більше прихильності до спортивних секцій
ті „кружкі“ це були „юні натуралісти“, які відривали лапки у жаб, як в Подерев’янського,
або „моделєстроїтєлі“, які клеїли самольотікі, чи ще щось подібне - іграшки, а не наука.

rad писав: про тригонометрію повторюватися не буду, я просто бачу більш схоластичне уявлення нинішніх школярів про СИСТЕМАТИЧНУ освіту, де іноді вони так і не зрозуміли різницю між математикою та алгеброю або геометрією та тригонометрією

косинуси і котангенси, як і похідна чи інтеграл навіть тим зі старшокласників, які це вивчали таки при Брєжнєві, нехай не бреше маньяк Сінтез, були теж абсолютно не потрібні, бо вчитися далі у вузах чи технікумах йшла частина старшокласників, далеко не всі, та й тих, хто пішов в медінститут чи в торгово-економічний, треба відмінусувати.

rad писав: астрономія 10-го класу була у нас якось більш факультативна, тому жаліти не хочу
а от креслення, яке я дуже полюбляв - просто знищив АвтоКад
креслення це повністю технічна дисципліна, яка потрібна інженерам і технікам, а не всім домогосподаркам чи поетесам.

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 31 травня 2021, 07:28

rad писав: давай відкинемо епітети та розведемо у часі те, шо тут було написано,

Для того, щоб „відкинути епітети“ треба почати давати конкретні і порядні відповіді на поставлені запитання, чого ти не робиш, не згадуючи вже Сінтеза.

rad писав: Сінтез має СВОЄ бачення, яке в свою чергу має не менш базове підгрунтя,

Яке в нього „бачення“, я вже проілюстровав, на конкретних прикладах.

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 31 травня 2021, 07:41

І ще.
Звідки взялася та вся „Логіка“ чи „Тригонометрія“ у „сталінській системі“ бандюка недоучки-семінариста?
Якщо подумати?
Та - з „дореволюційної“ системи гімназій, в яких вчилися не всі, а тільки еліта, до якої всякі сраліни не відносилися. Ще уйобка Лєніна вчили в гімназії, але вже не Сраліна чи інших ютубних „героїв“.
То який діагноз ютубним шибзікам ставити будемо? Га? :sarcastic:

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 31 травня 2021, 07:44

Народився в бідній сім'ї в місті Горі, навчався в Тбіліській духовній семінарії до 1898. В молодості приєднався до марксистської РСДРП та став послідовником Леніна. Редагував більшовицьку газету Правда, брав участь у розбоях, викраденні та вимаганні на користь партії, за що його неодноразово арештовували та відправляли в заслання. 1912 року обраний до складу ЦК.
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1 ... 0%B8%D1%87

косинуси і логіка, да, канєшна :facepalm2:

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 31 травня 2021, 07:50

Sintez писав: В глибині ж питання не у системі освіти, а у формуванні системою у рабів шизофренічної псевдосвідомості, нездатної до самостійного відслідковування, аналізу й систематизації причинно-наслідкових зв'язків. На прикладі Галамаги можемо спостерігати результат.
то яку групу інвалідності тобі дали - третю чи вже другу?
захворювання було і в інших членів сім’ї чи тільки в тебе-„генія“? :girl_hospital:

і не чіпай, дурню, мого батька, говори про себе і своїх родичів.

rad

Повідомлення rad » 31 травня 2021, 08:10

в чому погоджусь, шо радянська система освіти давала більш науково-технократичний підхід, шо у повсякденному житті потім на 90 відсотків був непотрібний,
та шо там - десятикласники з взірцевими атестатами навіть уявлення не мали про звичайну комуналку, про яку вже просвіщалися батьками,
на мій суб`єктивний погляд, шо сформувався вже пізнише у виші, головне у системі навчання було навчити нас вчитися САМОСТІЙНО, взагалі десь 90 відсотків наступних знань мені дала саме самоосвіта,
ну то вже таке, для макак друкувати на клавіатурі було можливе лише методами дресировки

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 31 травня 2021, 10:17

а баба галамага писав: і не чіпай, дурню, мого батька, говори про себе і своїх родичів.
Ти ж його сам сюди притягнув, телепню феєрічєський.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 31 травня 2021, 10:20

rad писав: єдине шо злить - система відродження інтелектуалів так і не відбулася
Як же "не відбулася"? А Галамага? Інтєлєхтуал той іще! І хіба мало таких? Відроджуюцця/плодяцця так, що й дустом не витравиш!
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 31 травня 2021, 11:01

а баба галамага писав: саме так - не потрібний, ще й до того - недоступний для переважної більшості учнів,
нас було тільки двоє,
Хто тобі, Шаріков, дозволив вирішувати, що й кому потрібне чи доступне?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

а баба галамага

Повідомлення а баба галамага » 31 травня 2021, 11:29

Хто б тебе, шиз, вколов галоперидолом?

Пєстік?

Та він же такий самий як ти, а інших санітарів тут нема.

Доведеться послати вас всіх хором і закрити тему.

Раз і назавжди. Це - невиліковно.

rad

Повідомлення rad » 31 травня 2021, 11:50

панове, по історичним аналогіям, ви мені більше нагадуєте більшовиків та меншовиків, які були по своїм переконанням СОЦІЯЛ-ДЕМОКРАТАМИ, але стали непримиримими ворогами тільки за особистими вподобаннями

тому бєні, порохи, ахмєти та пінчуки - невмирущі

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 31 травня 2021, 14:10

rad писав: тому бєні, порохи, ахмєти та пінчуки - невмирущі
Те, що вищеперечислені имєють атлічьніків галамаг - зайвий індикатор того, що галамажна "освіта" - фуфло.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Відповісти