оксолана Пидласа
2 сентября, 20:08 ·
О.. теперь знаю, де роблять мій улюблений зефір "Жако".Днями вкотре впевнилася, що приватизація - найкращий спосіб залучення внутрішніх інвестиції. Разом з Dmitry Sennychenko, Kostiantyn Koshelenko та Дмитро Костюк побували на кондитерскій фабриці «Жако» у Новоград-Волинському.
Раніше тут був недобудований радянський хлібзавод 1986 року. Фактично бетонна коробка без ознак життя. Не без опору місцевих ідеологів, коробку приватизували і новий власник побудував там реальне виробництво. Одна з умов приватизації було збереження цільового призначення об’єкта, тому виробництво - зефірне
Сьогодні «Жако» - це підприємство, на якому працює 430 людей. Щодня тут випускають 20-25 тонн готових кондитерських виробів, які продаються в Україні та за кордоном.
Кондитерська фабрика - не єдиний приклад успішної приватизації. Зараз такі об'єкти є по всій країні. Я спеціально шукаю їх і показую, тому що хочу, щоб українське суспільство перестало демонізувати приватизацію.
До речі, ми не стоїмо на місці в плані підтримки приватизаційних процесів з боку парламенту. На розгляді Верховної Ради наразі знаходиться законопроект #4572. Його ухвалення спростить процес приватизації та дозволить передавати до бюджету громади 10% від коштів, отриманих від продажу державного майна.
Тож, далі буде!