Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.

Olga

Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 09:08

Sintez писав:
Olga писав:

Слава Україні!
У чому слава? У страху слави немає.

151868
зараз пошукаю прислів'я, щось на думку не спадає само, вже ніч дуже, і піду спати.

На дурній підвалині розумний будинок не виросте.
- отак от.

Порожня бочка гучить, а повна мовчить.
- нащо нам ціла енциклопедія :facepalm2: дурниць?

У короткого розуму язик довгий.
- сюди ж.

Olga

Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 09:12

Sintez писав:
Olga писав: А Молох це теж звідти? Від твоїх авторитетів? Сам навряд чи ти таке придумав би.
Молох... крокує. Колись я, читаючи про Карабах, Придністров'я, Чечню, Сирію, навіть про Крим і Донбас, вважав що я десь збоку.
Як ти можеш бути збоку, коли Кобзар вже так давно мовив, що Хмельницького, якби була знала - у колисці б задушила, під серцем приспала?..

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 09:20

Sintez писав: Всяка велика ідея обростає придурками. Нажаль.
Вперше чую. І Піфагор, і Архімед, і взагалі всі великі - завжди мали святий спокій...

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 09:24

Sintez писав:
Olga писав: Ні, невиправдане зверхнє поводження:
Це не моє "зверхнє" поводження (мабуть скоріше "ставлення"), а ваші комплекси, зокрема меншовартості.
ну я теж не свята, досі боюся трохи комах усіляких, сахаюся від них. Так і від чиєїсь ущипливості.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 17:18

Olga писав:
Sintez писав: Молох... крокує. Колись я, читаючи про Карабах, Придністров'я, Чечню, Сирію, навіть про Крим і Донбас, вважав що я десь збоку.
Як ти можеш бути збоку, коли Кобзар вже так давно мовив, що Хмельницького, якби була знала - у колисці б задушила, під серцем приспала?..

То його справи. Я вважав, що нас-то це не зачепить. Так психіка влаштована. Знав би - може у Канаду звалив би, як дехто. Хз. Ілюзія, що народ у нас в основному таки розумний, зазнала нищівного удару з початком короношизісу. Тепер от маємо шо маємо.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 17:23

Olga писав:
Sintez писав: Всяка велика ідея обростає придурками. Нажаль.
Вперше чую. І Піфагор, і Архімед, і взагалі всі великі - завжди мали святий спокій...
А яка у них була велика ідея? А квадрат плюс бе квадрат?

Придурками обросла ідея Христа, придурками обріс даний Алахом Мухамаду Коран, придурками обросла й ідея комунізму, сама по собі вірна й зумовлена розвитком суспільства. А придурки - страшна зброя, здатна будь-яку ідею звести на манівці.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 17:25

Olga писав:
Sintez писав: Це не моє "зверхнє" поводження (мабуть скоріше "ставлення"), а ваші комплекси, зокрема меншовартості.
ну я теж не свята, досі боюся трохи комах усіляких, сахаюся від них. Так і від чиєїсь ущипливості.
Ну тоді я просто уточню, що ніякої зверхності не маю і не прагну. Якщо виникає така ілюзія - то вона ілюзія і є.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 17:34

Olga писав:
Sintez писав: У чому слава? У страху слави немає.

151868
зараз пошукаю прислів'я, щось на думку не спадає само, вже ніч дуже, і піду спати.

На дурній підвалині розумний будинок не виросте.
- отак от.

Порожня бочка гучить, а повна мовчить.
- нащо нам ціла енциклопедія :facepalm2: дурниць?

У короткого розуму язик довгий.
- сюди ж.
До чого тут це? Я маю на увазі, що спроби блокування якихось ресурсів - цілковита дурня. Осбливо у часи глобальної мережі. Курям на сміх. Совок он не так блокуав і глушив, і чого добивався? Лише зростання цікавості до "голосів", того більше, мимоволі надавав їм ваги, достовірності, оскільки люди автоматично вирішують, що якщо брехун щось блокує, то те щось - правда.

Бити ворожу пропаганду можна лише правдою, а не блокуванням. Але це я тут можу собі дозволити розвінчувати разом із мраксизмом націоналізм, той же Зєля не може, він не про правду думає, а про вибори. Тобто є їх заручнником. Це вразливість.

ВАМ та енциклопедія й справді ні до чого.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 17:41

Sintez писав:
Olga писав:

То його справи. Я вважав, що нас-то це не зачепить. Так психіка влаштована. Знав би - може у Канаду звалив би, як дехто. Хз. Ілюзія, що народ у нас в основному таки розумний, зазнала нищівного удару з початком короношизісу. Тепер от маємо шо маємо.
там було так - наближалися перші вибори президента України, і це широко обговорювалося вдома, і вітчим, боже мій, вітчим, який так розумів Чорновола і був за нього - враз прохає за Чорновола не голосувати. Бо це зразу буде війна. А так - можна ще буде її відстрочити, хоча б. Він не вдавався в подробиці, принаймні переді мною, нікого не називав, хоч мені й було ясно, звідки та війна прийде, але уявити неможливо, чого, чому, і говорити, запитати про таке неможливо. Але він був науковець, і я завжди знала, що про задачку з фізики можна буде запитати в нього, хоч і не запитувала. Також, він мав кого агітувати і крім сім'ї...
І я слухняно проголосувала за Юхновського, це мені дозволили, інші - за Кравчука.

Можливо, на підсвідомості, сказане не переставало діяти на мене, хтозна.

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 17:48

Тобто як тільки Україні мало навернутися на добре, це миттєво би відчуло те зло поряд, і пішло війною.

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 17:55

Так що, у цілому, Зеленський - це перший президент, що наближався у чімось до Чорновола для народу України.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 17:55

Olga писав: ..Толстой заключил, что невозможна никакая форма государственного устройства, которая отвечала бы интересам людей.
Тут я б вважав за необхідне не плутати "державне" й "суспільне". Насправді, виділена каста "управлінців", котру нині безпідставно називають "елітою", справді не може відповідати інтересам ВСЬОГО суспільства, бо в силу вищого аніж у толпи рівня знань й відсутності совісті як поняття неминуче капсулюєцця сама у собі й вирджуєцця, а потім закономірно змітаєцця толпою, поступаючись місцем наступній шайці.
Толстой отрицает возможность создания такой формы государства, так как полагает, что в соответствии с самой сутью государства добиваться власти, захватывать власть и удерживать власть никогда не могут лучшие (т. е., по понятию Толстого, добрые люди), но всегда лишь худшие (т. е., по Толстому, злые, жестокие, склонные к насилию люди).

Став на эту точку зрения, подробно развитую в книге «Царство божие внутри вас», Толстой последовательно пришел к полному и безусловному отрицанию государства, т. е. к учению анархизма.
Загалом висновок про непотрібність виділених груп "еліти" (вона ж "інтелігенція" у свій час) є правильним. Але ідея заміни держави, нехай і хрінової, стихією, "анархією" - делірій.
Olga писав: По мысли Толстого, бедствия и противоречия, во власти которых находится нынешнее человечество, прекратятся только тогда, когда будет упразднено государство со всем необходимым для него аппаратом насилия, принуждения и устрашения — правительством, администрацией, армией, полицией, судами, чиновниками и т. д.
А попів куди? А пейсателів, котрі по суті теж управляють суспільством? А вчителів, котрі теж завжди служать режимові?
Olga писав: При этом учение Толстого об упразднении государства отличается важной чертой от многих других анархических учений. Анархизм Толстого не революционен. По мысли Толстого, безгосударственная форма общественного устройства не должна быть установлена посредством насильственного переворота или насильственного разрушения существовавшего государства. Упразднение государства может и должно произойти, думал Толстой, только путем непротивления, т. е. путем мирного и пассивного воздержания или уклонения, отказа каждого члена общества от всех государственных обязанностей — военной, податной, судебной, — от всех видов государственных должностей, от пользования государственными учреждениями и установлениями и от всякого участия в какой бы то ни было — легальной или революционной — политической деятельности.
Пардон, описані характеристики - характеристики трупів... Путьом відмови усіх виконувати суспільні функції реально можна лише ЗНИЩИТИ суспільство. Вірніше, воно не зникне, а буде завойоване сусідами.

Непротівлєніє - доля овочів.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 18:04

Sintez писав: До чого тут це? Я маю на увазі, що спроби блокування якихось ресурсів - цілковита дурня. Осбливо у часи глобальної мережі. Курям на сміх. Совок он не так блокуав і глушив, і чого добивався? Лише зростання цікавості до "голосів", того більше, мимоволі надавав їм ваги, достовірності, оскільки люди автоматично вирішують, що якщо брехун щось блокує, то те щось - правда.

Бити ворожу пропаганду можна лише правдою, а не блокуванням. Але це я тут можу собі дозволити розвінчувати разом із мраксизмом націоналізм, той же Зєля не може, він не про правду думає, а про вибори. Тобто є їх заручнником. Це вразливість.
Що ти мовиш таке, вулиці слід чистити від бруду, бо буде розноситись зараза. Не цікавилась цим спеціально, але певна, що всілякі сайти педофілів чи терористів глушаться миттєво, і над цим люди мусять працювати. Це ж - і про дурницю, якщо вона набирає оберти.
Якою правдою ще можна з таким боротися...

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 18:08

Olga писав: там було так - наближалися перші вибори президента України, і це широко обговорювалося вдома, і вітчим, боже мій, вітчим, який так розумів Чорновола і був за нього - враз прохає за Чорновола не голосувати. Бо це зразу буде війна. А так - можна ще буде її відстрочити, хоча б. Він не вдавався в подробиці, принаймні переді мною, нікого не називав, хоч мені й було ясно, звідки та війна прийде, але уявити неможливо, чого, чому, і говорити, запитати про таке неможливо. Але він був науковець, і я завжди знала, що про задачку з фізики можна буде запитати в нього, хоч і не запитувала. Також, він мав кого агітувати і крім сім'ї...
І я слухняно проголосувала за Юхновського, це мені дозволили, інші - за Кравчука.

Можливо, на підсвідомості, сказане не переставало діяти на мене, хтозна.
По факту, ні Чорновіл, ні Хмара, ні Юхноський, ні інші не мали "робочої" ідеології. "Ми хароші" - це не ідеологія. Незалежність впала їм на голови, але сказати людям їм було нічого. Тому вони зосередилися на символіці, історії й просто шароварщині. Ібо більше нічого не вміли.
У той же час Кравчук і Кучма знали, що робити, чим привабити і як одурити толпу. Затіяли "приватизацію", чим з ходу обдурили народ, присвоївши за умовчанням мафії право розпоряджуватися народними багатствами. Щоб народ не гавкав, йому "подарували" ЙОГО Ж ВЛАСНЕ добро - житло, землю, заводи й фабрики. А оскільки толпа поняття не мав, що їз цим робити (а звідки йому знати) всі "акції", а то й просто "ваучери" просто зкупили тіж кравчуки й кучми за пляшку горілки батон ковбаси. Під - зауважу - оглушливе мовчання чорноволів і юхнівських, котрим кравчуки - кучми не заважали гратися у симовліку, історію й шаровари.

Якось так. До речі, потім Юхновського просто викинули як кошеня із "Інституту національної пам'яті". Кажись при януку.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 18:10

Olga писав: Так що, у цілому, Зеленський - це перший президент, що наближався у чімось до Чорновола для народу України.
А Порошенка те зло ще сприймало за свого.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 18:13

Olga писав: Тобто як тільки Україні мало навернутися на добре, це миттєво би відчуло те зло поряд, і пішло війною.
Дурня. Воно (зло) НЕ МОГЛО. Не мало сил. Воно навіть з крихітною Ічкерією не могло впоратися, лише з другого разу і то через зраду. Ви (ми?) самі себе надурили. Проблема була не в тому, а у відсутності ідеології. Яку, до речі, із ідіоцьким ентузіазмом піддали анафемі як таку, оголосивши, що держава не повинна мати ідеології ВЗАГАЛІ.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 18:14

Olga писав: Так що, у цілому, Зеленський - це перший президент, що наближався у чімось до Чорновола для народу України.
Також при відсутності внятної ідеології.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Olga

Повідомлення Olga » 04 серпня 2023, 18:15

Olga писав: А Порошенка те зло ще сприймало за свого.
Саакашвілі - ні.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 18:20

Olga писав:
Sintez писав: До чого тут це? Я маю на увазі, що спроби блокування якихось ресурсів - цілковита дурня. Осбливо у часи глобальної мережі. Курям на сміх. Совок он не так блокуав і глушив, і чого добивався? Лише зростання цікавості до "голосів", того більше, мимоволі надавав їм ваги, достовірності, оскільки люди автоматично вирішують, що якщо брехун щось блокує, то те щось - правда.

Що ти мовиш таке, вулиці слід чистити від бруду, бо буде розноситись зараза. Не цікавилась цим спеціально, але певна, що всілякі сайти педофілів чи терористів глушаться миттєво, і над цим люди мусять працювати. Це ж - і про дурницю, якщо вона набирає оберти.
Якою правдою ще можна з таким боротися...
Я б уточнив - сайти тих, хто не належить до ПРАВЛЯЧИХ терористів і педофілів. Ібо напримєр ідея легалізувати ганжубас, напримєр, іде не з вредоносних сайтів, а прямо від правлячих "слуг". Так само із педофілами - якось туго стикуєцця рішуча боротьба із педофілами тих, хто одночасно рішуче борецця за права педерастів.

А правдою можна побороти будь-який інформаційний бруд. Якщо захотіти. Але тут якби не вийти, як у тому анекдоті, на самих себе...
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 04 серпня 2023, 18:22

Olga писав:
А Порошенка те зло ще сприймало за свого.
Так. Не те щоб за свого, але за придатного до управління ним.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Відповісти