Зіркова команда КМВА

Відповісти
Фрося

Зіркова команда КМВА

Повідомлення Фрося » 02 червня 2025, 20:14

Bihus.Info
@bihusinfo
Розпаковка команди КМВА: розкрадання грошей на армії та звʼязки зі Столаром 🤬

5 місяців тому Київську міську військову адміністрацію очолив Тимур Ткаченко. І сформував свою команду (як сказав сам) “за принципом компетентності”. Ми глянули глибше на цих самих “компетентних” і були здивовані:

▪️ Перший заступник - полковник Микола Швець. Обвинувачений у справі про розкраданні грошей для армії. Йдеться про будівництво арсеналів фірмами з оточення Максима Микитася. У новій команді КМВА Швець займатиметься, зокрема, фортифікаціями.

▪️ Радник - ексдепутат Київради Андрій Андрєєв. Який роками сидів у найгрошовитішому КП "Київблагоустрій". Людина із орбіти Вадима Столара, колишнього ОПЗЖиста, “екссмотрящого за Києвом”. А ще Андрєєв - товариш вже звільненого депутата КМДА Терентьєва, який фігурував на прослушках “банди” Комарницького.

▪️ Помічник Олег Грищак - колишній речник "Київпастранс" і попадався пʼяним за кермом.

І є ще когорта персонажів, які взагалі незрозуміло, що роблять у ВІЙСЬКОВІЙ адміністрації.

👉 Як сам начальник КМВА пояснив їхню присутність – у випуску
@lana_stetsenko
:
7:39 пп · 2 черв. 2025
·

Фрося

Re: Зіркова команда КМВА

Повідомлення Фрося » 03 червня 2025, 16:14

Bihus.Info
@bihusinfo
Як думаєте, це ок, коли обвинувачений у розкраданні грошей на армії займає посаду першого заступника голови Київської міської ВІЙСЬКОВОЇ адміністрації?

Та ще й, імовірно, буде займатися там фортифікаціями 🤦‍♀️

Людину, яка своїми діями, ймовірно, принесла шкоду обороні всієї країни, а тепер займає топ-посаду в КМВА, звати Микола Швець. І ви могли про нього чути ще з часів нашого давнього розслідування про недобудовані арсенали. А якщо не чули – ходіть подивіться сюди.

Ми запитали в голови КМВА, що Швець та інші персонажі з сумнівним бекграундом роблять у його команді. Відповідь – у випуску:
3:56 пп · 3 черв. 2025

Фрося

Повідомлення Фрося » 04 червня 2025, 12:58

FAKE OFF
@fakeofforg
📌 Так совпало, что после серии выпусков Бигуса о коррупции в структурах, связанных с командой Кличко, и последующей встречи с ним, журналист неожиданно переключает внимание на оппонента Кличко - главу КМВА Тимура Ткаченко.
Цитата из свежего сюжета: “Ткаченко собрал вокруг себя отборных жуликов”.
Вот тут есть один нюанс: Бигус не говорит, что “жулики” ранее работали с Кличко.
👤 Андрей Андреев — известный "кошелек" районной вертикали при Кличко. Андреев — давно работает на Столара, ещё с дарницких времён. Но начинал вместе с Мишей Терентьевым (дезертир, глава земкомиссии, сортирный авторитет) — оба были помощниками Аллы Шлапак.
📍 Шлапак — куратора бабушек Черновецкого, а по линии БЮТа — человек Дениса Комарницкого, смотрящего за “туалетными схемами” в Киеве.
👤 Олег Грищак — персонаж с багажом скандалов, давно встроен в ту же систему.
👤 Иевлев — тоже не из “новеньких”.
📉 Все эти люди не из “команды Ткаченко”. Это наследство Кличко - кадровый пакет от Столара и Довгого.
И, судя по всему, сам Ткаченко пытается аккуратно избавиться от навязанных помощников
📍 До встречи Бигуса с Кличко — все эти люди были из команды Кличко.
📍 После встречи — уже как “люди Ткаченко”.
Совпадение?
Такое бывает.
Или нет?

Фрося

Повідомлення Фрося » 09 червня 2025, 22:14

🟢Арештовані квартири в Києві передадуть переселенцям та тим, хто втратив житло через війну — Тимур Ткаченко
10:05 пп · 9 черв. 2025
·

Фрося

Повідомлення Фрося » 19 червня 2025, 15:37

Ткаченко звертається к Кличку
https://x.com/tymur_tkachenko/status/19 ... 8235112846
А дійсно,де бюджетні гроші? :umnik2:

Фрося

Повідомлення Фрося » 19 червня 2025, 16:35

Кличко не вирішує проблеми-Ткаченко
https://x.com/tymur_tkachenko/status/19 ... 6838585612

Фрося

Повідомлення Фрося » 23 червня 2025, 09:57

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
Кожна російська атака - це наш іспит на єдність. Чи можемо ми бути пліч-о-пліч у складний час. Чи вміємо ми підтримати, допомогти.

Сьогодні черговий тест. Два десятки поранених. Шестеро загиблих вже підтверджено. Серед загиблих - подружжя, серед постраждалих — 15-тирічна дівчина.

Загалом по Києву 19 локацій з пошкодженнями і падінням уламків знищених повітряних цілей. На деяких локаціях рятувальники працюють вже сьому годину. Працюють наші герої без зброї!

Поруч з рятувальниками - вже наші комунальники. А поруч з людьми - волонтери. У Шевченківському районі розгорнули два штаби (вул. Парково-Сирецька, 11А, вул. Олени Теліги, 5). Тут кожному нададуть допомогу.

Ми на місці. Голова РДА Олександр Сазанович - на місці. Голови всіх районів на прямому звʼязку зараз готують допомогу для постраждалих локацій.

Дніпровський район, наприклад, вже відправив 3 одиниці техніки та 6 фахівців для допомоги. Скоро тут будуть комунальники й з інших районів.

Ми будемо пліч-о-пліч один з одним.

А росіяни залишаться наодинці зі своєю чорнотою.
9:28 дп · 23 черв. 2025

Фрося

Повідомлення Фрося » 01 липня 2025, 18:22

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
У нас 11 років триває російська агресія, майже три з половиною роки велика війна. Але у Віталія Кличка свій фронт. Інший.

У мерії продовжують вважати, що вони фортеця, яка зазнає атак з усіх сторін. Цього разу в них загострення на паперово-бюрократичному напрямку.

Я підписав доручення щодо надання мені документів на підпис через систему електронного документообігу. Таким чином всі проєкти, які в них є — повинні бути в доступі і я можу їх підписувати оперативно. Без стосів на столах. Без приховування.

Це боляче бʼє по чиновниках. Тому що "притримати" документ було найлегшим способом спонукати звичайних людей дати хабарі, а чиновників — до послуху. Але я посмів вимагати вивести все в цифру. Так стане видно, хто де клав.

Але Кличко не хоче, щоб ефективні рішення запрацювали. Сьогодні я розпочав підпис розпоряджень електронно. За процедурою повністю без паперів. Але мерія стійко тримає свій фронт. Апарат Кличка підписаний документ просто не зареєстрував.

Їм не до безпеки киян і не до модульних укриттів. Вони бояться перемоги відкритості. На їхні позиції наступає здоровий глузд.

Але ми прорвемось і тут 😎
https://x.com/tymur_tkachenko/status/19 ... 5223317808

Фрося

Повідомлення Фрося » 07 липня 2025, 22:03

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
Про чергову брехню команди Кличка.

Сьогодні апарат КМДА вирішив вийти з заявою, що я нібито «не підписую» якихось 60 розпоряджень.

Не бачу сенсу влаштовувати безсенсовну перепалку в соцмережах, тому ініціюю відкриту пресконференцію, де з документальними доказами покажу, що підлеглі Віталія Кличка вчергове нахабно збрехали заради політичного піару.

Запрошую на неї медіа, громадськість та всіх зацікавлених. У тому числі — самого Віталія Володимировича та його підлеглих. Там відкрито й прозоро розберемося, хто й що насправді «не підписує».

Окрім цього, рекомендую керівництву КМДА не шукати відмовки, і замість розповсюдження неправдивих та маніпулятивних заяв, зайнятися справжньою роботою та виконанням своїх обіцянок.

Серед іншого: не фіктивним очищенням своєї команди від пияк та корупціонерів, допомогою киянам після обстрілів, направленням величезного бюджету столиці, зокрема, на оборону його неба, облаштуванням укриттів, інклюзивністю для наших ветеранів та іншим.
9:30 пп · 7 лип. 2025
·

Фрося

Повідомлення Фрося » 15 липня 2025, 17:15

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
Як і обіцяв, сьогодні провів пресконференцію щодо маніпуляцій навколо «непідписаних» мною розпоряджень. Заявам, які останнім часом з’являються на окремих ресурсах КМДА та в медіа, бракує головного - фактів і розуміння процесів.

Так і хочу спитати: «А ці непідписані розпорядження з нами зараз в одній кімнаті?»

Мене намагаються звинуватити у блокуванні роботи міста. Оперують цифрою, нібито 60 «важливих» розпоряджень залишилися без мого підпису. Це - маніпуляція. І я поясню чому.

Станом на сьогодні я підписав 745 розпоряджень. Це — не формальності, а реальні рішення - відновлення об’єктів після обстрілів, забезпечення роботи освітніх і медичних закладів, визначення критичності підприємств, розподіл ресурсів для життєзабезпечення міста в умовах війни.
Кожен документ проходить ретельний аналіз.

Що ж насправді з «непідписаними» розпорядженнями? Пояснюю:

Більшість з них повернуті на доопрацювання. Часто через нечітке обґрунтування, невідповідність законодавству або банальну халатність. У деяких департаментах проєкти просто залишаються в кабінетах, бо хтось у відпустці, а хтось не спромігся аргументувати, чому в розпал війни треба виділити десятки мільйонів на озеленення.

Є проєкти протерміновані. Наприклад, документи, які подаються на підпис у 2025 році, хоча дія їх мала завершитися ще у 2024-му. Регламент чітко забороняє таке. Це знають усі, хто готує документи. Навіть юруправління КМДА дає офіційні зауваження, і все одно акти намагаються проштовхнути на підпис.

Деякі документи містять ознаки підробки. Я підписую лише те, що є юридично чистим і легітимним. Фальсифікації — це кримінальна відповідальність. Відповідні випадки вже передано до СБУ.

Публічне управління має бути прозорим, підзвітним і професійним. Місто під обстрілами не має часу на хаос, паперову тяганину чи бюрократичні “схеми”.

Я відкритий до діалогу і співпраці. Але публічні звинувачення без розуміння процесів - це не контроль, це деструктив. Якщо хтось хоче змін - прошу до столу з аргументами, а не з заголовками.

Як і очікувалося, мер Віталій Кличко проігнорував моє запрошення.
4:24 пп · 15 лип. 2025
·

Фрося

Повідомлення Фрося » 10 серпня 2025, 00:00

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
Вкотре журналістська спільнота допомагає підсвічувати проблеми, які маємо побороти. І я вкотре дякую за професіоналізм та увагу до важливих тем.

У нас є проблема з нічними таксі. Загалом журналісти правильно її окреслили. Частина цієї проблеми - перепустки для переміщення під час комендантської години. Роками вони роздавалися безконтрольно. Після прийняття посади начальника КМВА я розпочав аудит. Заступники Кличка Пантелеєв, Загуменний та Поворозник інформацію не надали в тому вигляді, в якому ведеться реєстр виданих перепусток. Отже реєстру немає.

Невідомо хто, кому і коли видавав — це загроза і це проблема, яку КМВА тепер отримала у спадок. КМВА на шляху вирішення цієї проблеми зробила дві речі. Перша - я перепусток не видаю.

І друге - цифровізація. Ми взяли досвід Вінницької ОВА, створили техпроцеси і направили їх в ГІОЦ (Київ Цифровий) для розробки.

У нас повинен вийти цифровий інструмент. Одночасно з цим ми будемо змінювати процедури надання дозволів на рух вночі. Це дасть можливість скасувати паперові перепустки повністю.

По цифровізації статус прямо сьогодні такий, що гроші столиця на це не виділяє. Мені є що сказати на це.

Віталію Володимировичу, ваше ігнорування сучасних та корисних ініціатив призводить саме до того, що ця корупція й далі розвивається.

Щодо таксі вночі. Ми ведемо перемовини з усіма ключовими сервісами для легальної роботи перевезень вночі виключно під соціальні потреби. Ця робота триває вже кілька місяців. Ми усвідомлюємо прикладну і громадянську важливість. Просто поки не буде результату, вважаю передчасним про це говорити.

11:56 пп · 9 серп. 2025
·

Фрося

Повідомлення Фрося » 19 серпня 2025, 16:41

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
Шановні кияни, представники бізнесу!

Через безвідповідальність керівництва міста маємо критичну ситуацію. Підлеглі мера Кличка вчасно не подали зміни до розпорядження, яке визначає порядок надання підприємствам статусу критичних під час воєнного стану.

Кабінет Міністрів встановив чіткий термін — один місяць. Цей термін було проігноровано. Станом на сьогодні проєкт розпорядження на підпис не подано.

У результаті ми маємо затримку з оформленням статусу критичних підприємств. Це напряму впливає на роботу бізнесу, стабільність економіки та захист столиці у воєнний час.

Київська міська військова адміністрація робить усе можливе, щоб виправити ситуацію. Але я маю називати речі своїми іменами.

Відсутність дисципліни й належної відповідальності в структурах, підконтрольних меру, коштує нам часу. А час у воєнних умовах — це ресурс, який ми не маємо права втрачати.
3:19 пп · 19 серп. 2025

Фрося

Повідомлення Фрося » 04 вересня 2025, 16:42

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
Каша з контактів, з посилань, які пропонують людям — це незручно. Під час стресу людям не до того. Наше завдання – зробити допомогу максимально доступною і зрозумілою.

Відсьогодні ми запускаємо чат-бот єОпора (@eopora_bot) для інформування киян про можливу допомогу.

В боті ви отримаєте інформацію про державні та міські програми матеріальної підтримки постраждалих: які є виплати, куди звертатися, контакти. єВідновлення, "Турбота. Назустріч киянам", допомога від депутатів та міжнародних організацій – як діяти у разі, якщо ваше майно пошкоджене. Також після атаки, якщо в районах розгортаються штаби, буде оновлюватись інформація про адреси та контакти.

Крім цього, у боті зібрані контакти організацій, які надають правову та психологічну підтримку.

Є також окремий розділ з довідкою для внутрішньо переміщених осіб. У Києві понад 400 тис. лише офіційно зареєстрованих ВПО, людям потрібні гнучкі та доступні інструменти для інформування. І ми працюємо, щоб те, що вже є - розширити, охопити максимальну кількість можливостей і партнерів.

У чат-боті зібрано необхідне, аби кияни могли отримати підтримку в критичний момент і відчули, що вони не залишаються сам на сам зі своєю бідою. Сервіс є частиною платформи єОпора, яку наразі розробляє Міністерство розвитку громад та територій України. Київ є пілотним містом, де ми розгортаємо ці можливості.

Дуже важливо бути обізнаним, мати інструмент під рукою. І в момент, коли спіткало лихо, і на випередження. Далі наше завдання – впорядкувати цю підтримку, донести інформацію до максимальної кількості людей і знизити бюрократію.

Переходьте за тегом @eopora_bot в Телеграм або за посиланням https://t.me/eopora_bot з іншої платформи.
4:01 пп · 4 вер. 2025
https://x.com/tymur_tkachenko/status/19 ... 5021447467

Фрося

Повідомлення Фрося » 09 вересня 2025, 17:44

@viterzbayraku
Афігєть голова військової адміністрації.

Начальник КМВА Тимур Ткаченко надав комунальному підприємству «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» дозвіл на використання природних ресурсів у межах територій національного природного парку «Голосіївський» на 2025 рік. Про це КВ стало відомо з розпорядження КМВА № 933 від 4 вересня 2025 р
Виходить, що роль голови КВМА дозволяє не лише підміняти повноваження міської влади, а й заміщувати собою законодавство щодо захисту природно-заповідного фонду? Чи може я не те зрозумів?
І це при тому, що екоактивісти роками борються проти втручань всіляких ділків і подібних дозволів на вирубки...

Фрося

Повідомлення Фрося » 22 вересня 2025, 15:21

Тимур Ткаченко
@tymur_tkachenko
До кінця тижня ми розпочнемо перекриття Хрещатика щодня о 09:00 на час загальнонаціональної хвилини мовчання.

Я готую таке розпорядження. Відповідні вказівки будуть для патрульної поліції, Центру організації дорожнього руху, департаменту транспорту, підрозділам, які відповідають за комунікації в громаді.

Хрещатик - серце столиці. А столиця - серце і приклад для всієї України. Чекаю не розуміння, а поваги до тих, хто віддав життя за наше життя.

Щодня 09:00. Зупинись. Вшануй.
2:38 пп · 22 вер. 2025

Відповісти