А ви заєте що таке "красная зона"". Це зона безпредєлу.

Відповісти
antik

А ви заєте що таке "красная зона"". Це зона безпредєлу.

Повідомлення antik » 13 вересня 2025, 13:17

А ви сиділи у "червоній" зоні? А я сидів в сибірських таборах ще при Черненку. :sorry:
"Червона зона" – зона свавілля адміністрації та блатних. Там офіцери адміністрації та блатні являють собою мафію – обкрадають "мужиків", вибивають із них гроші та посилки. Там крадуть всі і все. СППешники (з/к котрі погодилися співробітничати із адміністрацією) та ті, котрі мають гроші, ходять в їдальню як в ресторан. В результаті у їдальні в "шльонках" (мисках) рідка баланда в котрій, як то казали "крупинка за крупинкой ганяется с дубинкой". Посилки та передачі з волі дерибанять. І слова не скажи – поб'ють. Вони ж і займають на виробництві непильні місця а в таборі управлінські посади. Все купується та продається. Ті з/к, котрі не мають чим відкупитися працюють на найважчих роботах, сплять на верхніх ярусах "шконок", вони обкрадені та побиті. "Хазяїн" та офіцери бачать це все але не реагують – вони в долі і їм так комфортно. Як то кажуть "Проблеми індіанців шерифа не іпуть".
День прожив й, лягаючи спати, шепочеш: "День минув і, слава Богові" не убили".
І нікому ж не поскаржишся – листи перевіряє цензура. І якусь акцію спротиву ж не організуєш – запропонуєш залучитися до протесту одного, другого а третій... здасть усі ваші наміри адміністрації. Він отримає нагороду а бунтарів відведуть у карцер. Ось тому то й мовчки терплять з/к знущання. Заступитися за когось – собі ускладнити життя. Ось і думає кожен лише про власне виживання. В'язні ж не можуть обрати іншого "хазяїна", офіцерів штабу та блатних – там виборів не буває. Як і інших законних методів покращити своє життя. І не втечеш же – табір огороджений рядами колючого дроту з автоматниками на вишках.
Підходить з/к до засмученого колеги й гірко іронізує: Не плекай, друже" ілюзій – наші не прийдуть і нас не звільнять. Доведеться таки страждати тут до "дзвінка" (закінчення сроку покарання).
П.С. Вас мій опис сучого. безпредєльного табору не наводить на аналогії? Там то хоч кожен з/к знає дату звільнення від страждань. А ми знаємо? :secret:

antik

Re: А ви заєте що таке "красная зона"". Це зона безпредєлу.

Повідомлення antik » 14 вересня 2025, 16:10

А хто такі оті блатні? (Уривок із книги спогадів)
Людське товариство миттєво розшаровується на класи.
Нарешті в Улан-Уде формують етап у табір. Із кожної камери викликали по одному-два в'язні. Зібрався великий натовп незнайомих людей. І тут я спостеріг, як миттєво людське товариство розшаровується на класи. Усього декілька секунд тихо.
Аж тут "Ты чё, сука, бык, по ногам ломишься?!" Почулися звуки ударів.
Другий голос "Совсем расчувствовались, пидараски!" Звук удару.
Третій голос "Правильно! А то забыли свое стойло! Получай, гад!" Звуки ударів.
І от їх уже троє. Знайомляться. До них підходять однодумці. За хвилину бажання за рахунок інших жити ситніше та веселіше об'єднало підлих людей у вовчу зграю. Простих в'язнів набагато більше, але там кожен тремтить сам за себе. Подумалось: як же швидко у нас з'являються вожді й як же просто у нас захопити владу. Ось так, як ця сволота у камері жменька комуністів захопила владу у величезній імперії й брехнею та терором її утримує.
Новоспечений блатний підійшов до хлопця, котрий тримав зошит - Дай чистый лист бумаги!
Той відмовився: - Здесь все листы исписаны.
Блатний вихопив зошит із рук. Вирвав декілька аркушів та й кинув бідоласі в обличчя. Вдарив кулаком у ніс, ногою - по тулубу. Просичав: - Убью на зоне, с-сука!.
Основна маса мовчки спостерігала цю сцену – кожен тремтів за власну шкуру. Ото, - думаю, - ще в табір не прийшли, а кулак вже гуляє…
От і все – влада захоплена. Проводь масові репресії – ніхто слова проти не скаже. Жити кожному хочеться тому що…
Один із новоспечених блатних підійшов до мене: - Снимай пиджак!
Подає майже новий: - Возьми взамен этот!
Я без жалю розпрощався із піджаком - завтра у таборі цивільний одяг примусять здати на склад й видадуть в'язничне вбрання. Та все ж яка причина такого дивного обміну? Став приглядатись. Невдовзі мій піджак блатні… порвали на шматки, підпалили й стали у алюмінієвій кварті варити чифір. Виявилось: матеріал мого піджака при згорянні не дає смороду та кіптяви. Ось чому він їм знадобився.
А чому я не виступив проти беспредєлу новоявлених блатних? А вже знав тому що: сам нічого не вдієш а як почнеш збирати команду спільників то скоро нарвешся на гнилу людину, котра розкриє твої плани новоспеченим блатним. Підбіжить той блатний вже до мене. Вдарить кулаком в обличчя, додасть ногою по тулубу й просичить звичне: - Убью на зоне, с-сука!
Дивився на оте все й розумів: ніхто із основної маси в’язнів мене не підтримає - кожен хоче без зайвих проблем пережити свій термін ув’язнення.
Та я от вже був раз рипнувся проти беспредєлу комуністичної влади. І ось де я, а де ті, що мовчали…
П.С. Подивіться на наших можновладців. Це ж блатні, котрі нахабством та брехнею прорвалися до влади. :secret:

Відповісти