Новий курс України

главспец

Re: Новий курс України

Повідомлення главспец » 01 липня 2018, 07:49

Sintez писав:
главспец писав: не претендую.
Брешеш.
не хами, придурок! Обвиняешь во лжи - аргументируй.
п.с.
ты уже сваял личную «концепцию виводу людства з свитовои кризи»? Или таки брехал, анонсируя её пару лет назад?
Кста, я название правильно цитирую, не искажаю?

главспец

Повідомлення главспец » 01 липня 2018, 08:01

DSMechanic писав: Совок мав найбільший відсоток інженерів, а толку?
просто людей с дипломами. На оборонном заводе, куда меня распределили, было несколько тысяч т.н. «ИТР», а реальных инженеров - пару десятков, их все знали в лицо и по фамилиям, т.к. только они могли решать реальные задачи. Не думаю, что тот завод был исключением.
Т.е. система сама продуцировала необходимое количество продукта высшего класса из массовки.

Кста, тоже самое - бесплатный массовый детский спорт давал возможность без проблем комплектовать олимпийские и прочие сборные.
Можно спорить об эффективности такого подхода, но он работал.

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 01 липня 2018, 08:39

главспец писав: Кста, тоже самое - бесплатный массовый детский спорт давал возможность без проблем комплектовать олимпийские и прочие сборные.
Це не теж саме. Да, деякий висновок правильний і він працює всюди - хороші і відміні спеціалісти виходять з маси. Масова освіта (і спортивні гуртки) дає можливість відібрати кращого з наявних. Але у радянської системи "вихлоп" був замалий. Нема серйозних бонусів між "вміти гайки в трьох проекціях накреслити" і "вміти підібрати оптимальні матеріали і розміри цієї гайки", умовно. Добре працювали тільки ентузіасти своєї справи. Тому і набирали сотні інженерів, щоб хоч пару з них працювали.

главспец

Повідомлення главспец » 01 липня 2018, 08:51

DSMechanic писав:
главспец писав: Кста, тоже самое - бесплатный массовый детский спорт давал возможность без проблем комплектовать олимпийские и прочие сборные.
Це не теж саме. Да, деякий висновок правильний і він працює всюди - хороші і відміні спеціалісти виходять з маси. Масова освіта (і спортивні гуртки) дає можливість відібрати кращого з наявних. Але у радянської системи "вихлоп" був замалий. Нема серйозних бонусів між "вміти гайки в трьох проекціях накреслити" і "вміти підібрати оптимальні матеріали і розміри цієї гайки", умовно. Добре працювали тільки ентузіасти своєї справи. Тому і набирали сотні інженерів, щоб хоч пару з них працювали.
Не только. Грызя зубами специальность, можно было реально выделиться из массовки и начать строить карьеру. Но для этого нужны были мозги.
Кстати, этот карьерный способ был надёжнее, чем пополнить ряды «активистов» и конкурировать в активности.

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 01 липня 2018, 09:00

главспец писав: Не только. Грызя зубами специальность, можно было реально выделиться из массовки и начать строить карьеру. Но для этого нужны были мозги.
Кстати, этот карьерный способ был надёжнее, чем пополнить ряды «активистов» и конкурировать в активности.
Інколи і так. Але чому тоді на тисячі, як ви самі вказуєте, інженерів, тільки пару десятків - толкові? Чи це приховане і оплачуване безробіття? У мене у однокурсника батько в перестройку взяв кусок колгоспу в кооператив, скоротив з сотень людей до 12, які виконували всю роботу.
Так і інженери? Тримали, аби була порожня черга на роботу?

главспец

Повідомлення главспец » 01 липня 2018, 09:08

DSMechanic писав:
главспец писав: Не только. Грызя зубами специальность, можно было реально выделиться из массовки и начать строить карьеру. Но для этого нужны были мозги.
Інколи і так. Але чому тоді на тисячі, як ви самі вказуєте, інженерів, тільки пару десятків - толкові? Чи це приховане і оплачуване безробіття? У мене у однокурсника батько в перестройку взяв кусок колгоспу в кооператив, скоротив з сотень людей до 12, які виконували всю роботу.
Так і інженери? Тримали, аби була порожня черга на роботу?

я бы это назвал «трудоустройство» или обеспечение занятости. Массив трудящихся в КБ и НИИ, которые кое-как окультурились, привыкли к кульманам и белым халатам. Вполне лояльный и предсказуемый контингент. И «на картошку» ездили безропотно! И на субботники по уборке территории, а токарь, между прочим, в тот же субботник на своём рабочем месте вкалывал.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 01 липня 2018, 09:20

costashu писав:
Sintez писав: Хєр Зна Хто, ти систематично не відповідаєш на прості запитання. Чому?
а тебе скан паспорта не нада, птушник?

кстати, модератор, ты догадываешься, что слово "птушник" это обозначение образования, в отличие от твоего явного оскорбительного перехода "хер знает кто"? На сколько себя забанишь, птушник?
Ти і твій сраний хутір годуєтеся тим, що до вас приїжжають з Києва за "натурпродуктом" ті, котрі грабують і годують лайном всю країну. І ти це чудово знаєш. Щодо хєр зна хто - не кизди, ти сам себе так назвав. Щодо сканів - чи не ти вимагав у мене дані з мого диплому?

Заткнися щодо банів, добра порада. Не буди лихо, поки воно тихо, й не намагайся маніпулювати.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 01 липня 2018, 09:25

DSMechanic писав: Совок мав найбільший відсоток інженерів, а толку? Масове навчання - то не сталінізм, це ще з 19-го століття пішло, бо на заводи треба масові кадри які щось вміють, крім як коровам хвости крутити, та й заводів треба безліч.
Але сталінізм вбив ініціативу у людей.
При застосуванні винаходу, чи впровадженні нових технологій, що мала людина на заході? Гроші, багато грошей, у випадку вдалого впровадження. Що мали в Союзі - грамоту і теж гроші, великі як для радянської людини, але все рівно мізер.
А що було у випадку невдалого впровадження? Втрата грошей, іноді імені інженера, банкрутство для бізнесюка. Все це неприємно, але можна викарабкатись. А що в Совку? Тюрма, а то і розстріл - як шкідника який розбазарює державні ресурси.
Відповідно чимось толковим займались виключно фанати своєї справи, такі завжди бувають, а державі приходилось закуповувати, або красти технології.
Одне запитання: яким чином у такому тихому ужасі після війни побудувалося все, у чому ми досі живемо, і чому сьогодні все рушицця, демонструючи стійке наближення до 0.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 01 липня 2018, 09:27

costashu писав:
Vollmer писав: Пропонуєш знищити оксюморон, щоби запобігти всяким непорозумінням ???
Столлєннізм, нє?
сталинизм это миллионы замученных до смерти людей
А 10-20 млн українців з 1991 померли весело й з піснями?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 01 липня 2018, 09:28

DiDUS писав:
Vollmer писав: Зображення

Молоток - пищик, політичесько - піарна модель, для Гейплокулола, Пердизденда, керівників служби брєлків, МВС, податкової, тощо. Вопшем, незамінна річ для знищення ворогів Держави.
У моєї онучки такий є...
Хто виробник?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 01 липня 2018, 09:32

DSMechanic писав:
А скільки відсотків працездатних інженерів виходить з тієї маси, котру клепає нинішня недоосвіта? І нафіга вона взагалі, якщо ті відсотки успішно драпають за кордон?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 01 липня 2018, 09:34

главспец писав:
Sintez писав: Брешеш.
не хами, придурок! Обвиняешь во лжи - аргументируй.
п.с.
ты уже сваял личную «концепцию виводу людства з свитовои кризи»? Или таки брехал, анонсируя её пару лет назад?
Я й на половину не поводжуся з тобою так, як ти того заслуговуєш.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

главспец

Повідомлення главспец » 01 липня 2018, 09:41

Sintez писав:
главспец писав: не хами, придурок! Обвиняешь во лжи - аргументируй.
п.с.
Я й на половину не поводжуся з тобою так, як ти того заслуговуєш.
Ты себя оценивай. По заслугам перед людством.
п.с.
милосердный ты наш...

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 01 липня 2018, 09:46

Ти своє й без мене отримуєш.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

DSMechanic

Повідомлення DSMechanic » 01 липня 2018, 10:04

Вже писали - совок, весь совок, буде довго відходити від правління комуністів, а від знищення совка ще при Сталіні врятувала війна - скільки всього зробили в шаражках? А без війни ці люди згнили б в Сибіру і мали б Північну Корею тут.
І всі демографічні провали - це ще викарабкуємось з совка. Хто у нас Кучма? Червоний директор, який нічого реального не вмів, а от організувати дерибан і пригріти бандитів - запросто.

главспец

Повідомлення главспец » 01 липня 2018, 10:07

Sintez писав: Ти своє й без мене отримуєш.
Равно как и ты. Ты находишься на той ступеньке социальной лестницы, на которой и должен быть.
Но это не моя заслуга. Равно как и не моё это дело.

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 01 липня 2018, 10:18

главспец писав:
Ты находишься на той ступеньке социальной лестницы, на которой и должен быть.

За всіма ознаками, спроба образити. Чергова, стереотипна. Прислів'я стверджує, що це надійний, безвідмовний спосіб, але насправді - ні, життя складніше.
Участь в голосуванні - є формою колаборації

главспец

Повідомлення главспец » 01 липня 2018, 10:19

это ответ. Точнее, часть его, вырванная из контекста.
п.с.
Неумелая попытка манипулировать.

costashu
князь

Повідомлення costashu » 01 липня 2018, 10:29

Sintez писав:
costashu писав: а тебе скан паспорта не нада, птушник?

кстати, модератор, ты догадываешься, что слово "птушник" это обозначение образования, в отличие от твоего явного оскорбительного перехода "хер знает кто"? На сколько себя забанишь, птушник?
Ти і твій сраний хутір годуєтеся тим, що до вас приїжжають з Києва за "натурпродуктом" ті, котрі грабують і годують лайном всю країну. І ти це чудово знаєш. Щодо хєр зна хто - не кизди, ти сам себе так назвав. Щодо сканів - чи не ти вимагав у мене дані з мого диплому?

Заткнися щодо банів, добра порада. Не буди лихо, поки воно тихо, й не намагайся маніпулювати.
у тебя обострение паранойи, придурок?
ХЖВСУ

costashu
князь

Повідомлення costashu » 01 липня 2018, 10:30

Sintez писав:
costashu писав: сталинизм это миллионы замученных до смерти людей
А 10-20 млн українців з 1991 померли весело й з піснями?
это не делает сралинизм менее преступным
ХЖВСУ

Відповісти