не хами, придурок! Обвиняешь во лжи - аргументируй.
п.с.
ты уже сваял личную «концепцию виводу людства з свитовои кризи»? Или таки брехал, анонсируя её пару лет назад?
Кста, я название правильно цитирую, не искажаю?
просто людей с дипломами. На оборонном заводе, куда меня распределили, было несколько тысяч т.н. «ИТР», а реальных инженеров - пару десятков, их все знали в лицо и по фамилиям, т.к. только они могли решать реальные задачи. Не думаю, что тот завод был исключением.DSMechanic писав: ↑ Совок мав найбільший відсоток інженерів, а толку?
Це не теж саме. Да, деякий висновок правильний і він працює всюди - хороші і відміні спеціалісти виходять з маси. Масова освіта (і спортивні гуртки) дає можливість відібрати кращого з наявних. Але у радянської системи "вихлоп" був замалий. Нема серйозних бонусів між "вміти гайки в трьох проекціях накреслити" і "вміти підібрати оптимальні матеріали і розміри цієї гайки", умовно. Добре працювали тільки ентузіасти своєї справи. Тому і набирали сотні інженерів, щоб хоч пару з них працювали.
Не только. Грызя зубами специальность, можно было реально выделиться из массовки и начать строить карьеру. Но для этого нужны были мозги.DSMechanic писав: ↑Це не теж саме. Да, деякий висновок правильний і він працює всюди - хороші і відміні спеціалісти виходять з маси. Масова освіта (і спортивні гуртки) дає можливість відібрати кращого з наявних. Але у радянської системи "вихлоп" був замалий. Нема серйозних бонусів між "вміти гайки в трьох проекціях накреслити" і "вміти підібрати оптимальні матеріали і розміри цієї гайки", умовно. Добре працювали тільки ентузіасти своєї справи. Тому і набирали сотні інженерів, щоб хоч пару з них працювали.
Інколи і так. Але чому тоді на тисячі, як ви самі вказуєте, інженерів, тільки пару десятків - толкові? Чи це приховане і оплачуване безробіття? У мене у однокурсника батько в перестройку взяв кусок колгоспу в кооператив, скоротив з сотень людей до 12, які виконували всю роботу.
DSMechanic писав: ↑Інколи і так. Але чому тоді на тисячі, як ви самі вказуєте, інженерів, тільки пару десятків - толкові? Чи це приховане і оплачуване безробіття? У мене у однокурсника батько в перестройку взяв кусок колгоспу в кооператив, скоротив з сотень людей до 12, які виконували всю роботу.
Так і інженери? Тримали, аби була порожня черга на роботу?
Ти і твій сраний хутір годуєтеся тим, що до вас приїжжають з Києва за "натурпродуктом" ті, котрі грабують і годують лайном всю країну. І ти це чудово знаєш. Щодо хєр зна хто - не кизди, ти сам себе так назвав. Щодо сканів - чи не ти вимагав у мене дані з мого диплому?
Одне запитання: яким чином у такому тихому ужасі після війни побудувалося все, у чому ми досі живемо, і чому сьогодні все рушицця, демонструючи стійке наближення до 0.DSMechanic писав: ↑ Совок мав найбільший відсоток інженерів, а толку? Масове навчання - то не сталінізм, це ще з 19-го століття пішло, бо на заводи треба масові кадри які щось вміють, крім як коровам хвости крутити, та й заводів треба безліч.
Але сталінізм вбив ініціативу у людей.
При застосуванні винаходу, чи впровадженні нових технологій, що мала людина на заході? Гроші, багато грошей, у випадку вдалого впровадження. Що мали в Союзі - грамоту і теж гроші, великі як для радянської людини, але все рівно мізер.
А що було у випадку невдалого впровадження? Втрата грошей, іноді імені інженера, банкрутство для бізнесюка. Все це неприємно, але можна викарабкатись. А що в Совку? Тюрма, а то і розстріл - як шкідника який розбазарює державні ресурси.
Відповідно чимось толковим займались виключно фанати своєї справи, такі завжди бувають, а державі приходилось закуповувати, або красти технології.
А 10-20 млн українців з 1991 померли весело й з піснями?
А скільки відсотків працездатних інженерів виходить з тієї маси, котру клепає нинішня недоосвіта? І нафіга вона взагалі, якщо ті відсотки успішно драпають за кордон?DSMechanic писав: ↑Це не теж саме. Да, деякий висновок правильний і він працює всюди - хороші і відміні спеціалісти виходять з маси. Масова освіта (і спортивні гуртки) дає можливість відібрати кращого з наявних. Але у радянської системи "вихлоп" був замалий. Нема серйозних бонусів між "вміти гайки в трьох проекціях накреслити" і "вміти підібрати оптимальні матеріали і розміри цієї гайки", умовно. Добре працювали тільки ентузіасти своєї справи. Тому і набирали сотні інженерів, щоб хоч пару з них працювали.
Я й на половину не поводжуся з тобою так, як ти того заслуговуєш.
у тебя обострение паранойи, придурок?Sintez писав: ↑Ти і твій сраний хутір годуєтеся тим, що до вас приїжжають з Києва за "натурпродуктом" ті, котрі грабують і годують лайном всю країну. І ти це чудово знаєш. Щодо хєр зна хто - не кизди, ти сам себе так назвав. Щодо сканів - чи не ти вимагав у мене дані з мого диплому?
Заткнися щодо банів, добра порада. Не буди лихо, поки воно тихо, й не намагайся маніпулювати.