– Пока точное количество расстрелянных Нагорным не подсчитано, это достаточно трудоемкая работа. Предположить количество я могу лишь приблизительно. С 1936 по 1938 год в Киеве и области органами НКВД было расстреляно не менее 20 тысяч человек. За тот же период в Харьковской области было расстреляно более 11 тысяч человек. На сегодняшний день подсчитаны сохранившиеся акты о расстреле, подписанные харьковским "коллегой" Нагорного – Артемом Зелёным. На его счету 6200 расстрелянных граждан. Я просмотрел в архиве около сотни актов о расстрелах в Киеве и области – каждый акт на десятки или сотни человек – как минимум 3/4 из них подписаны Нагорным. С учетом того, что в Киеве было расстреляно более 20 тысяч человек, полагаю, что уж точно не менее 10 тысяч расстреляны им лично или при его непосредственном участии.
– На одном из сайтов я нашел странную его характеристику: "культовый палач НКВД". Вы согласитесь с таким определением?
– Пожалуй, да. Цифры просто беспрецедентны: в США за весь XX век казнили меньше людей, чем бывший слесарь Нагорный расстрелял за полтора года.
сталин ни при чем
сталин ни при чем
"Не запачкать одежду кровью". История киевского палача
Re: сталин ни при чем
Та шо там рахувать. Міліард!

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Якому це "дєлу", можна уточнити?именно ему выездная сессия Военной коллегии Верховного суда СССР под председательством Ульриха и в присутствии прокурора СССР Вышинского, 22 октября 1937 года, доверила расстрел 37 человек по делу профессоров и преподавателей украинских вузов

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
А в отвєт - тішина...(с)

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Тішина в отвєт мабуть тому, що старина Гугєль нічого про таке діло не чув. Я теж трошки погуглив, тішина. Втім, коли така дрібниця Ехо Маци зупиняла?
Зате знайшов іншу цікаву штуку:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Репрессии ... _1937—1938
Сказати "цікаву", втім, це нічого не сказати. Приголомшуючу, скоріше.Репрессии выражались в увольнениях по политическим мотивам,
Вам ясно? Це якщо Пєцю, Гросю, Гонтарєву, Югіка - ні, не розстріляти, не посадити на палю, навіть у тюрму - а просто ВИГНАТИ сцяними ганчірками - то вже РЕПРЕСІЇ будуть!
Во как...

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Коли читаєш праці нинішніх "істориків", то складається враження, що офіцерський склад РККА в 1936-1938-х роках складався виключно з молодих людей які не пили, не курили, не хворіли і жодних законів не порушували, вобщєм, не люди, а ангели. Чому? Бо нікого не звільнили ні за п'янку, ні за розтрату, ні за віком, ні через хворобу. а виключно лише за ПОЛІТИЧНИМИ мотивами...Sintez писав: ↑Тішина в отвєт мабуть тому, що старина Гугєль нічого про таке діло не чув. Я теж трошки погуглив, тішина. Втім, коли така дрібниця Ехо Маци зупиняла?
https://ru.wikipedia.org/wiki/Репрессии ... _1937—1938Сказати "цікаву", втім, це нічого не сказати. Приголомшуючу, скоріше.Репрессии выражались в увольнениях по политическим мотивам,
Вам ясно? Це якщо Пєцю, Гросю, Гонтарєву, Югіка - ні, не розстріляти, не посадити на палю, навіть у тюрму - а просто ВИГНАТИ сцяними ганчірками - то вже РЕПРЕСІЇ будуть!
Во как...
Я звичайно досить слабо знайомий із мусорською системою, але наскільки знаю, судді взагалі не повинні знати, хто саме виконуватиме вирок, не їхня парафія. А тут чорим по білому:Нечай писав: ↑Коли читаєш праці нинішніх "істориків", то складається враження, що офіцерський склад РККА в 1936-1938-х роках складався виключно з молодих людей які не пили, не курили, не хворіли і жодних законів не порушували, вобщєм, не люди, а ангели. Чому? Бо нікого не звільнили ні за п'янку, ні за розтрату, ні за віком, ні через хворобу. а виключно лише за ПОЛІТИЧНИМИ мотивами...Sintez писав: ↑ Тішина в отвєт мабуть тому, що старина Гугєль нічого про таке діло не чув. Я теж трошки погуглив, тішина. Втім, коли така дрібниця Ехо Маци зупиняла?
https://ru.wikipedia.org/wiki/Репрессии ... _1937—1938 Сказати "цікаву", втім, це нічого не сказати. Приголомшуючу, скоріше.
Во как...![]()
Отак от, вся сесія сидить, і Вишинський каже: "А кому ж довірити? Це ж не хухри-мухри!..." А Ульріх у відповідь: "Є надійний пацан, за самогон не відпустить!"сессия Военной коллегии Верховного суда СССР под председательством Ульриха и в присутствии прокурора СССР Вышинского, 22 октября 1937 года, доверила расстрел 37 человек
На кого це розраховано, взагалі? Могло б бути смішно, якби не було так страшно.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Це найнижча оцінка.Всього у 1921—1953 роках (роки правління І. В. Сталіна) у СРСР, за підрахунками державного російського історика РАН В. Земськова, було засуджено 3,77 млн осіб, з них до вищої міри покарання — 643 тисячі осіб, на заслання — 765 тисяч осіб (дані з довідки на ім'я Н. С. Хрущова)
Так, я знаю. І всіх судив і розстрілював Сталін? Ось-ось "незалежна судова влада" остаточно посадить невинного Гєну Дронова. Це особисто Порошенко винен?
І - да! - що ж таки з "довірили розстріл" по неіснуючий справі? Чи трошки збрехати - то не страшно? Так, для красивої фрази, ага?
І - да! - що ж таки з "довірили розстріл" по неіснуючий справі? Чи трошки збрехати - то не страшно? Так, для красивої фрази, ага?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Ці справи перераховані у відомому багатотомнику. Шукати яку саме справу автор мав на увазі мені не цікаво. Зміст від цього не змінюється.
Вже ж було сказано, така кількість для одного виконавця фізично неможлива. Потрібні спільники та/або декілька загонів виконавців. Якщо сталін не те мав на увазі, чи його не так зрозуміли, він все одно є відповідальним за кожний інцидент на території держави. Особисто він персонально, бо узурпував владу на сто відсотків. Це не виключає відповідальність спільників та виконавців, що віддавали чи виконували злочинні накази.
Як це "зміст не змінюєцця"? Якщо існує ОДИН випадок коли якась теорія не працює, теорія йде у смінтик. Який "відомий багатотомник" настільки відомий, що Гугл його не знає? Розстріліяли 37(!) науковців, чи пов"язаних з наукою, і тишина!

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Вбивця - це не завжди людина, що вбиває власноруч. Це іноді людина, що віддає наказ вбити. Сталін власноруч віддавав накази і як мінімум вбив одну людину власноруч, без суду чи якихось обставин, що загрожували життю. Тому відмазувати такого вже не має змісту. Вбивця, що уник покарання.
Якщо буде час та натхнення - знайду цю конкретну справу про 37 науковців. Зараз на це в мене ні часу, ні натхнення. Не думаю, що сильно відрізняється від інших. Та й взагалі справа набула розголосу тільки завдяки тому, що конкретних людей не можна було непомітно арештувати. А відомо мені про цю справу не з Гугля, і навіть не ц цієї статті. А з слів рідних, кому я довіряю значно більше ніж "свідкам" у погонах. нема. Про багатотомник Гугль знає.
А про сталіна багато чого знаю від свого шефа (коли ще вчився в універі). Його сім'я жила майже навпроти сім'ї джугашвілі. А ще дещо від діда, якого звільнили з концтабора американці, і який потім усе життя себе картав за те, що не прийняв пропозицію поїхати до Штатів, повернувся "на родіну". За це довелося у тієї ж Грузії "іскупать віну трудом". Де годували приблизно так, як у концтаборі в Німеччині. Якщо вдалося вижити, так тільки завдяки деяким грузинам, що нишком допомагали. Вони чудово розуміли, що коїться. "Покаяніє" бачили? Це ж натурна замальовка з реальних подій. Навіть грузини, навіть його сім'я не вважали того виродка своїм. На відміну від деяких сучасних "захисників", що знають про ті події з кацапомовної частини вікіпедії, та залишків брехливих оповідань.
Мій дід покійний теж повернувся із західної зони окупації додому, де жінка й діти. Теж таскали тодшні коомуняки й намаглися "пришити справу", але потрібен був дома, ібо механізатор був.
Дурень, мав би покинути? Може й так. Зараз розумні, всі мотають по закордонах, а батьків старих кидають тут, і я зі своїх податків їх підгодовую. Дурень теж, мабуть. Зато все правильно!
Правда, нині тільки 18-й рік. До 37-го ще далеко. А до 45-го..
Ну а загалом, питань більше нема. Кожен вірить у що хоче, й по цій вірі отримує результат.
Дурень, мав би покинути? Може й так. Зараз розумні, всі мотають по закордонах, а батьків старих кидають тут, і я зі своїх податків їх підгодовую. Дурень теж, мабуть. Зато все правильно!
Правда, нині тільки 18-й рік. До 37-го ще далеко. А до 45-го..
Ну а загалом, питань більше нема. Кожен вірить у що хоче, й по цій вірі отримує результат.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Зате зараз красота. Нікого не репресують, не звільняють, пацани гуляють аж гай гуде. Ну правда лохів там мочать то на фронті, то з квартир викидають або з лікарень то так попутно машинами давлять... Та похріну, хто їх там рахує. Баби ще нарожають.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Щодо "покаянія" - не, не дивився. Це погано? Зате дивився "холодне літо 53-го", РАсію каторую патірялі й іншу муть. Режисери знали куди вітер віє, й туди гнали безмозклу толпу своїми фільмами. Вам результат подобаєцця? Мені ні.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Я забув уточнити - й не планую дивитися. Мені цілком вистачає форуму - про безкарних давителів пішоходів, про безкарних розкрадачів мільярдів, про безкарне знищення природи, про безкарних брехунів, про безкарний мор українського народу. У мене немає підстав вважати, що тоді, сто років тому, обстановка була краща й менше кривавих подонків топтало землю.
А кіно самі дивіцця, я вже вдосталь надивився, всякого.
А кіно самі дивіцця, я вже вдосталь надивився, всякого.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
- Telecaster
слухайте народ
не знаю чого когось на сталінах на циклить
що з одного флангу шо з іншого...
довбані роботи
найшли на чому циклитися...
з вавілона починайте хоча б
там цих сталінів королей і королев як гімна в снинофермі
шо ви блять там забули...
свині вони ось тут - шо повилазило
зеркало купи!
не знаю чого когось на сталінах на циклить
що з одного флангу шо з іншого...
довбані роботи
найшли на чому циклитися...
з вавілона починайте хоча б
там цих сталінів королей і королев як гімна в снинофермі
шо ви блять там забули...
свині вони ось тут - шо повилазило
зеркало купи!
Our society is run by insane people for insane objectives (с)John Lennon
ЗЛО - это отсутствие сострадания (с) Anima-2019
ЗЛО - это отсутствие сострадания (с) Anima-2019
На Сталине клинит жертв не столько террора, сколько жертв пропаганды. Люди с верхним образованием, часто думающие что оно у них высшее, порят чушь. Это проблема образования, которое как раз недополучено после ряда реформ. Отсутствие знаний и логики позволяет утверждать всяческую ересь и не стеснятся ее писать.