сталин ни при чем
Re: сталин ни при чем
О, да. Истинное знание доступно исключительно незамутненному образованием индивидууму.
Правда? Тобто система й зараз фунциклірує? Ти диви. А до створення Сталіним системи рулювали виключно сієточі розуму й моральні взірі? Евон воно як!

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
За 1825-1905 гг. были приговорены к смерти 1397 человек, из них казнены 894, в среднем 11 казней в год.
С 1921 по 1953 в СССР приговорены к расстрелу за "контрреволюционные" преступления 799 455 человек. За два года Большого террора (1937, 1938 гг) приговорены к расстрелу 681 692 «врагов народа» - это 85% от всех расстрелов за 33 года, почти 1000 расстрелов каждый день. Смертные приговоры обычно приводились в исполнение вскоре после приговора и крайне редко заменялись лагерем.
Тобто царі-батюшки були білі й пухнасті? Чому ж тоді все розсипалося к чортам? Чому тиш і благодать закінчилася такою кривавою катастрофою?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Може Сталін починав Рос-Яп війну? Чи Першу Світову?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Я не знаю, що маєцця на увазі під "істінним знанієм". А буває "неістінноє"?
Як би там не було, скажу так: отримана кимось "гуманітарна освіта" - куди гірше, аніж повна відсутність такої. Чому? Тому що вчить вона та "освіта" якійсь фігні, котра до життя не ліпицця ніяким клеєм. Саме тому Юльчин, напримєр, Форум, не дав помітного результату. І не дасть, доки вона чекатиме його від "інтелектуальної еліти". Бо якби він міг бути, то хто б його чекав, того Форуму?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Нема ніякої любві.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
"Там" - це де?
А куди ж без Ю? Єсть альтернатива?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Не встиг. Він почав Другу Світову.
Sintez писав: ↑ отримана кимось "гуманітарна освіта" - куди гірше, аніж повна відсутність такої
Освіта передбачає вивчення дечого. Навіть "гуманітарна освіта" краще за повну відсутність освіти. Те, що Ви звете "відсутність такої", мабуть, мається на увазі імітація освіти, коли твори вивчаються по анотаціях та рецензіях. Справжня освіта базується на детальному вивченні творів. Кожен учень СРСР знав імена Енгельса, Маркса, Леніна та чинного очільника кпрс. Але мало хто реально читав їх твори. Не кажучи вже про вивчення альтернативних поглядів. "Не читал, но осуждаю" - відомий совковий мем.
Система імітації освіти, що домінувала у совку, мала мету виховати слухняного будівника комунізму. А для цього вивчати класиків - зайве. Бо там зненацька можно прочитати не те, що потрібно. Тому треба зробити так, щоб ніхто тими енгельсами, ленінами та марксами не цікавився. А як це зробити? Дуже просто. Треба щоб відповідні підручники були нецікавими, а уроки провокували ненависть до предмету та освіти взагалі. Гарні оцінки ставить тим, хто нічого не запитує.
Саме тому після школи мало хто реально знав іноземну мову. Сінус, тангенс, інтеграл - страшні слова, що до реального життя відношення не мають. А історія у совкових підручниках - взагалі суцільна брехня.
Проте "до основанья а затєм" знав кожен.
На прикладі того ж вищезгаданого фільму видно, як люди можуть опиратись освіті.
Хто на ком стоял? А зараз освіта нормальна?
Я чесно намагався читати Марка й Енгельса. Врешті зрозумів що мало того, що й справді вчителям пофігу, читав я чи ні, а й нічого там путнього просто немає. Маркс просто замість Біблії, котра за три тисячі років заіпала всіх й повністю себе зкомпроментувала, написав її псевдоатеїстичний клон, у котрому біблійний набір дурацьких догм замінив на інший набір догм, тіпа "матеріалістичних", "діалектичних", хоча якщо визначати "діалектику" як пізнання істини шляхом постановки питань і відповідей на них, то ніякою діалектикою там і не пахло, а мраксисські догми вимагалося приймати на віру, достоту як і біблійні.
Якщо повернутися до сабжу, той же Сталін не мав іншої теоретичної основи, окрім мраксизму, тому був зтриножений і хоча діяв не на його основі, обгрунтувати свої дії на основі мраксисської теорії ессно не міг. А коли у 53-му році поставив питання, що з цим слід щось робити, його швиденько прибрали.
Я чесно намагався читати Марка й Енгельса. Врешті зрозумів що мало того, що й справді вчителям пофігу, читав я чи ні, а й нічого там путнього просто немає. Маркс просто замість Біблії, котра за три тисячі років заіпала всіх й повністю себе зкомпроментувала, написав її псевдоатеїстичний клон, у котрому біблійний набір дурацьких догм замінив на інший набір догм, тіпа "матеріалістичних", "діалектичних", хоча якщо визначати "діалектику" як пізнання істини шляхом постановки питань і відповідей на них, то ніякою діалектикою там і не пахло, а мраксисські догми вимагалося приймати на віру, достоту як і біблійні.
Якщо повернутися до сабжу, той же Сталін не мав іншої теоретичної основи, окрім мраксизму, тому був зтриножений і хоча діяв не на його основі, обгрунтувати свої дії на основі мраксисської теорії ессно не міг. А коли у 53-му році поставив питання, що з цим слід щось робити, його швиденько прибрали.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
- Telecaster
ууу...
мені от шо цікаво чого ММ цю тему ініціював...
шо собствено він хотів сказати і кому?
мені от шо цікаво чого ММ цю тему ініціював...
шо собствено він хотів сказати і кому?
Our society is run by insane people for insane objectives (с)John Lennon
ЗЛО - это отсутствие сострадания (с) Anima-2019
А це теж програма. Коли із сьогоденням хз що робити, дістають з шафи скелет діда Джо, й починають його бити й лаяти. Ну й тіпа легше стає, начебто.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Що й треба було довести. Освіта совдєпа на живому прикладі. Не читал, но осуждаю. Хоча Енгельс писав доволі цікаво . А Маркса й досі буржуї кляті вивчають. Дурні вони, еге ж?
- Telecaster
люди енгельса читали
йопт як то не встиг прочитати
от оруела читав гессе читав бітніків читав... і ще купу всякого яке зараз мені поф...
йобаний пздц наберіть в гуглі чи ютубі
культурний марксизм
для початку...
шо ви блять там шукаєте?
ну біблію ще блять почитайте - казочки ще ті..
ладно... олень розминається
от оруела читав гессе читав бітніків читав... і ще купу всякого яке зараз мені поф...
культурний марксизм
для початку...
шо ви блять там шукаєте?
ладно... олень розминається
Our society is run by insane people for insane objectives (с)John Lennon
"Цікаво" = "адекватно життю"? Толкієн теж надзвичайно цікаво писав - і шо? Мракса вивчають, а як же, і шо? І Канта теж вивчають, напримєр. Толпа повинна вивчати авторитетів й слідувати їм. Це лише одиниці типу Хайнлайна можуть собі дозволити назвати його "любителем ганятися за власним хвостом".

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Вибір всякої куйні просто вражає, й толпа кидаєцця від однієї до іншої.Telecaster писав: ↑ люди енгельса читали![]()
культурний марксизм
для початку...
шо ви блять там шукаєте?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Як же ж так можна, обожнювати сталіна і одночасно називати його улюбленця Мраксом?