Наявність грошей - теж наслідок їх друку.
Запитання було щодо дефляції.
А вона є, та "економічна наука"?
А я не можу відповісти на це питання. Бо що таке "інфляція"-"дефляція" не можуть пояснити й самі "економісти". Одні чешуть, що це надмірний друк грошей" (хоча ті ж Штати фігачать бакси аж станок димить). Інші - що то зростання цін. І начебто надмірний друк грошей викликає здуття цін. Що нічим не підтверджено. А от що залікова ставка зумовлює ріст цін - тут явно, і я приклади наводив. Де кредити під низькі відсотки - ціни ростуть мало. Де високі - сильно. ЗВичайно, можуть бути інші причини. Але при скажених відсотках на кредит ціни НЕ МОЖУТЬ не збільшуватися.
Саня писав: ↑ Трамп сказав, що обвал ринку не пов'язаний з торговим конфліктом США і Китаю.
"Справа не в цьому. Моя проблема - це ФРС. ФРС розійшлася. Вони підвищують ставки, і це безглуздо", - заявив він.
Останні випади Трампа, ймовірно, пов'язані з обвалом акцій, який ринкові аналітики пояснюють переважно новими побоюваннями щодо торгової війни, розв'язаної президентом з КНР.
"Це не проблема", - сказав президент про торговий конфлікт.
"На мою думку, проблема в ФРС. ФРС збожеволіла", - додав Трамп.
Нагадаємо, 26 вересня Федеральний комітет з відкритого ринку ФРС США ухвалив рішення підвищити ключову ставку на 0,25 процентних пункти, до 2% -2,25%.
Це вже третє підвищення ключової ставки в цьому році. Наступне підвищення заплановано на грудень 2018 року, три рази ставку підвищать в 2019 році і ще один раз - у 2020 році.
Тю, а в нас "лучший банкір всєх врємьон і народов" пані Гонтарєва з 6,5%, що була при злочинній панді, за рік до 30% підняла і нічого, ніхто й не почухався. Зараз 18%-рівно ВТРИЧІ більше, ніж нормальна рентабельність будь-якого виробництва, так сказать, контрольний в голову. Криза, хулє гаваріть. А лохи вибирають між сортами гівна.Sintez писав: ↑ По темі
в іншій гілці
Саня писав: ↑ Трамп сказав, що обвал ринку не пов'язаний з торговим конфліктом США і Китаю.
"Справа не в цьому. Моя проблема - це ФРС. ФРС розійшлася. Вони підвищують ставки, і це безглуздо", - заявив він.
Останні випади Трампа, ймовірно, пов'язані з обвалом акцій, який ринкові аналітики пояснюють переважно новими побоюваннями щодо торгової війни, розв'язаної президентом з КНР.
Нагадаємо, 26 вересня Федеральний комітет з відкритого ринку ФРС США ухвалив рішення підвищити ключову ставку на 0,25 процентних пункти, до 2% -2,25%.
Це вже третє підвищення ключової ставки в цьому році. Наступне підвищення заплановано на грудень 2018 року, три рази ставку підвищать в 2019 році і ще один раз - у 2020 році.
По темі не в іншій гілці, а наSintez писав: ↑ По темі
в іншій гілці