А коли останній раз чистив димохід?
Печька моя.
Re: Печька моя.
Осенью... этой осенью)
А что берёзовые дрова какие-то особенные?Або заряджав сухі березові дрова?
Берёза в наших краях не растёт.
На *дрова* у меня шелковица, акация, груша, яблоня, кленок... дровасухие, 3-4 года выдержки.
Gravissima calamitas umquam supra Occidentem accidents erat relidgio Christiana. (c)

Стандартний спосіб для лінивих, хто не хоче трусити сажу, сухі березові дрова, і повністю відкрите піддувало. Вигорає все зайве, ік таковій мамі.
Участь в голосуванні - є формою колаборації
кози теж в хаті живуть?
кугути....
кугути....
Моє дитинство пройшло у будинку з двома грубами. Одна у кухні, інша - для опалення решти будинку. Диму не пам'ятаю. Кіз у будинку не було, тільки коти. Спалювали у грубах як дерево, так і вугілля. Досі живий.
Готують на чому прийдецця і хто як може. У однієї моєї бабусі була саме піч, й у ній готувала частково, а частково на газовій плитці. А у іншої бабусі було аж три "плити" - дві у хаті а одна в літній кухні. Й варила на них аж бігом. Перед тим як ставити каструлю, з плити кочергою знімаєцця певна кількість кілець, щоб вогонь грів дно безплсередньо.
Так, трохи диму іноді йшло не в трубу, а в хату. Тому навесні трусили сажу а потім у хаті наводили шмон: білили, прали, чистили.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Вместе с домом досталась печь... Но пока я оформляла сделку, дедушка уехал уже... а в дом пробрались воришки и унесли плиту.. самое ценное на тот момент))) Но зимой я туда буду периодически приезжать и подтапливать. вот и ищу плиту на печь.. 40 на 70 стандарт.
в планах печь будет в столовой. Хочу ее (печь) облагородить и зимними вечерами наслаждаться ее теплом..)
С этими ценами на газ никаких денег не хватит похоже)
в планах печь будет в столовой. Хочу ее (печь) облагородить и зимними вечерами наслаждаться ее теплом..)
С этими ценами на газ никаких денег не хватит похоже)
---------------------
асми спасибо. классный сайт
Дрова й вугілля теж недешево коштують, а разом із теплом вона й подимлює іноді, так що запах може бути в хаті. Та й неекономічна вона. Діло звичайно хазяйське, а я б все ж котел твердопаливний поставив.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Хоча якщо періодично - може й піде, бо води не потребує для нагріву хати.
Дивлячись яка періодичність.
Дивлячись яка періодичність.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
ну там газовое отопление и полы с подогревом будут... и камин в большой комнате... Но очень хочу эту печь оставить... Столовая выходит на большую веранду... как то можно обыграть все это...еще не придумала как... но придумаю)
А, ну якщо для душі - то святе. 

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
- Pestilence
- Чефхелфер
Есть какой-то специальный порошок для выжигания сажи. Предки сушили картофельные очистки и периодически ими хорошо протапливали при открытом поддувале - эффект тот же
А якщо бляшанку котові до хвоста прив'язати й запустити у димохід?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Можна, якщо мати достатній ресурс офісного паперу.
Смисл всіх цих процедур полягає у підвищеній інтенсивності виділення тепла - перше, а у випадку березових дров, мабуть, ще і якоїсь кількості летючих речовин, і от, все це має, при відкритому піддувалі, швидше, ніж зазвичай, протікати димоходом, догораючи вже там, випалюючи там накопичену сажу, і викидаючи рештки назовні.
Ризики полягають у тому, що якщо димохід вже втомився, має щілини, отвори, прогорілі металеві елементи, погано теплоізольований від дерев'яних конструкцій - то справа пахне саморобною пожежею. Тобто, як мінімум, під час процедури, слід уважно відстежувати події і тримати когось на піддувалі.
Участь в голосуванні - є формою колаборації