Sintez писав: ↑Ага. може порівняти суспільство 1919 і 1953, напримєр? Таке зруйноване, що не тільки почало пуляти в космос що попало, а й масово переселятися з бараків і землянок у окремі квартири?
Німцям про "зруйноване Гітлером суспільство" я б казати не ризикнув. Особливо на тлі останніх пригод із бєшенцями.
Ти бажав би жити в суспільстві зразку 1935-го чи 1953-го? Я - ніколи! Мій батько у 1936-му закінчив інститут, став радіоінженером. І разом з дипломом отримав повістку на призив до НКВД. І його не питали згоди. А звільнився він з тієї контори лише у 1986-му... Рідний брат бабці моєї жінки був призваний в 1937-му і спрямований в авіацію, хоча мав нічну сліпоту та інші проблеми із зором. Тому і загинув в 1941-му - не зміг посадити свій літак в темряві...
А ціна того пуляннія мені добре відоме: я переїхав у власне житло з комуналки лише у 1992-му. Половину життя прожив у комуналках: "спасибо партии за єнто!". А батькова сестра переїхала з бараку у квартиру лише у 1972-му. І "стрибок у космос" був останнім досягненням надзусиль всього народу. В результаті цих "досягнень" совок і розвалився. І кому потрібні ці "стрибки у космос", коли в 1963-му були черги за хлібом на дві доби? Це вже я сам пам"ятаю, як і "хліб" з кукурудзи та тирси.