Сажать!

vkhavr2

Re: Сажать!

Повідомлення vkhavr2 » 17 листопада 2018, 17:21

Sintez писав:
vkhavr2 писав:
Французи, у свій час, зачистили свою країну від бандва, а після - можна вже і лише законами. Головна проблема сталінізму-гітлеризму - це те, що внутрішній терор стає головним інструментом політики та його метою. А результатом - зруйноване суспільство.
Ага. може порівняти суспільство 1919 і 1953, напримєр? Таке зруйноване, що не тільки почало пуляти в космос що попало, а й масово переселятися з бараків і землянок у окремі квартири?

Німцям про "зруйноване Гітлером суспільство" я б казати не ризикнув. Особливо на тлі останніх пригод із бєшенцями.

Ти бажав би жити в суспільстві зразку 1935-го чи 1953-го? Я - ніколи! Мій батько у 1936-му закінчив інститут, став радіоінженером. І разом з дипломом отримав повістку на призив до НКВД. І його не питали згоди. А звільнився він з тієї контори лише у 1986-му... Рідний брат бабці моєї жінки був призваний в 1937-му і спрямований в авіацію, хоча мав нічну сліпоту та інші проблеми із зором. Тому і загинув в 1941-му - не зміг посадити свій літак в темряві...
А ціна того пуляннія мені добре відоме: я переїхав у власне житло з комуналки лише у 1992-му. Половину життя прожив у комуналках: "спасибо партии за єнто!". А батькова сестра переїхала з бараку у квартиру лише у 1972-му. І "стрибок у космос" був останнім досягненням надзусиль всього народу. В результаті цих "досягнень" совок і розвалився. І кому потрібні ці "стрибки у космос", коли в 1963-му були черги за хлібом на дві доби? Це вже я сам пам"ятаю, як і "хліб" з кукурудзи та тирси.

M_M

Повідомлення M_M » 17 листопада 2018, 20:18

vkhavr2 писав: Французи, у свій час, зачистили свою країну від бандва,
Якщо мається на увазі застосування гільйотини під час революції, то самі французи це засудили. Бо більшість застосувань була без суда та слідства. Ці ж роки є чи не найжахливішими в історії Франції. У ХХ сторіччі гільйотину змінили газова камера, та братська могила. Продуктивністі гільйотини виявилося замало.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 листопада 2018, 21:40

Віра писав:
главспец писав: Ты писал, твои предки «попали ни за шо»?
Призываешь повторить?
мені також ця думка здалася спірною
А що тут спірного? главспєц просто клеїть дурня, ібо чудово знає, про що я веду мову. Зокрема, знає, що його корєшам доведецця пояснювати про "врятовані" ними шляхом копійчаної прихватизації профспілкові яхти. Це як приклад. Моїх родичів, котрі загинули в результаті жидомраксисського перевороту, він приплітає сюди цілком свідомо. Хоча не варто цього робити б. Але це вже його проблеми. Я ж ще раз повторю, що мрії про те, що порядок наведе волшебнік з голубого вертольота - це у кращому випадку інфантильність.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 листопада 2018, 21:47

vkhavr2 писав:
Sintez писав: Ага. може порівняти суспільство 1919 і 1953, напримєр? Таке зруйноване, що не тільки почало пуляти в космос що попало, а й масово переселятися з бараків і землянок у окремі квартири?

Німцям про "зруйноване Гітлером суспільство" я б казати не ризикнув. Особливо на тлі останніх пригод із бєшенцями.

Ти бажав би жити в суспільстві зразку 1935-го чи 1953-го? Я - ніколи! Мій батько у 1936-му закінчив інститут, став радіоінженером. І разом з дипломом отримав повістку на призив до НКВД. І його не питали згоди. А звільнився він з тієї контори лише у 1986-му... Рідний брат бабці моєї жінки був призваний в 1937-му і спрямований в авіацію, хоча мав нічну сліпоту та інші проблеми із зором. Тому і загинув в 1941-му - не зміг посадити свій літак в темряві...
А ціна того пуляннія мені добре відоме: я переїхав у власне житло з комуналки лише у 1992-му. Половину життя прожив у комуналках: "спасибо партии за єнто!". А батькова сестра переїхала з бараку у квартиру лише у 1972-му. І "стрибок у космос" був останнім досягненням надзусиль всього народу. В результаті цих "досягнень" совок і розвалився. І кому потрібні ці "стрибки у космос", коли в 1963-му були черги за хлібом на дві доби? Це вже я сам пам"ятаю, як і "хліб" з кукурудзи та тирси.
Вам не угодиш. Хліб з кукурудзи впроваджував оттєпєльщік Хрущов, ви шо, забули?

А щодо батька - тобі не здаєцця що його не дарма в НКВД призначили? Ти ж не вважаєш, надіюся, свого батька подонком? І що такі люди були потрібні саме для того, щоб вичистити НКВД від троцкісської мразоти? І чи дожив би твій батько до 1986-го, якби не вичистив те НКВД?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 листопада 2018, 21:50

M_M писав:
Якщо мається на увазі застосування гільйотини під час революції, то самі французи це засудили. Бо більшість застосувань була без суда та слідства. Ці ж роки є чи не найжахливішими в історії Франції. У ХХ сторіччі гільйотину змінили газова камера, та братська могила. Продуктивністі гільйотини виявилося замало.
А легко засуджувати, котристуючись тим, що предки забезпечили. Багато ума не треба. Засудив, облив гімном предків, і сам весь такий у білому...
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Віра
Тимчасово переміщена в нікуди

Повідомлення Віра » 17 листопада 2018, 21:54

Sintez писав:
Віра писав: мені також ця думка здалася спірною
А що тут спірного?
те що ви писали, і на це звернув увагу главспєц - ваші предки постраждали від сталінської влади
Мені це здалося дивним - родичі невинно постраждали, а ви обома руками за те владу.
Намагалась знайти ті ваші слова у підтвердження - не знайшла.

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 17 листопада 2018, 22:31

M_M писав:

Про "газову камеру" - популярний фейк. У тій же серії, що масове вбивство електричним струмом, конвейєрна подача приречених до тонельних газових печей, і т.п.

А французи - відомі, зразкові лицеміри. Спочатку зробити, так, як треба і як зручно, скористатися повною мірою плодами, а потім - церемоніально засудити жорстокість. Це дуже на них схоже. Вони і зараз найбруднішу роботу роблять руками "іноземного легіону", а не своїх громадян. Теж, мабуть, засуджують.
Участь в голосуванні - є формою колаборації

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 листопада 2018, 22:44

Sintez писав:
vkhavr2 писав:

А щодо батька - тобі не здаєцця що його не дарма в НКВД призначили? Ти ж не вважаєш, надіюся, свого батька подонком? І що такі люди були потрібні саме для того, щоб вичистити НКВД від троцкісської мразоти? І чи дожив би твій батько до 1986-го, якби не вичистив те НКВД?

Батько попав в НКВД не з власної волі. І працював за спеціальністтю - радіоінженер. Коли він перший раз оженився в 1938-му на дочці комкора, то його начальник - політпрацівник - почав підбивати під неї клинці. Батько раз, другий, третій попередив його, але це не допомогло. Тоді просто набив пику, за що трійка осудила його на розстріл і він три тиждні просидів в камері смертників під колишнім Жовтневим палацом. Але за цей час зупинилися всі пеленгатори в Україні, а спеціалістів більше не було. Тоді батька випустили, зняли всі звинувачення "в антирадянській діяльності" та поновили у званні та посаді. А його колишнього командира, який на нього доніс, потім ніхто вже не бачив. Правда, коли батько вийшов із камери смертників, то з"ясувалося, що він вже не має дружини, бо донька комкора не може мати чоловіка - "ворога народу". Я й досі не знаю чи є у мене родичі від того шлюбу.

M_M

Повідомлення M_M » 17 листопада 2018, 22:49

Sintez писав: А легко засуджувати
Про французську революцію, причини, наслідки, читав багато. Починаючи з совкових агіток. Марсельєзу та Інтернаціонал вчив французською. Зараз хіба що один-півтора куплета згадаю. Через кілька років натрапив на опис справжніх подій. Чисто хроніка, бех якихось подробиць. Багато чого було незрозуміло. Так і інтерес народився. Хоча є дещо спільне з 1917 у росії, але Франції пощастило. Їм вдалось позбавитись від бидла у владі.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 листопада 2018, 23:07

Віра писав:
Sintez писав: А що тут спірного?
те що ви писали, і на це звернув увагу главспєц - ваші предки постраждали від сталінської влади
Мені це здалося дивним - родичі невинно постраждали, а ви обома руками за те владу.
Намагалась знайти ті ваші слова у підтвердження - не знайшла.
Які слова? Яку "владу"? Я поняття не маю, що таке "влада", і таким словом практично не користуюся. Є конкретні люди, котрі щось розуміють (або ні) й щось роблять (або ні, тільки язиками тріпають). От виходячи з того я й розглядаю події. А "влада" або різні "-ізми" - штуки ефемерні й малозрозумілі, я не бачу як можна на основі цих псевдопонять щось до путя пояснити й зрозуміти.
Так, мої предки постраждали, як нині страждають і мої сучасники. "Невинно" чи ні - не мені судити. Але свою оцінку подій тих часів я маю, й грунтуєцця вона на щастя не на "матеріалах" соЛЖЕніциних й коротичів.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 листопада 2018, 23:10

M_M писав:
Sintez писав: А легко засуджувати
Про французську революцію, причини, наслідки, читав багато. Починаючи з совкових агіток. Марсельєзу та Інтернаціонал вчив французською. Зараз хіба що один-півтора куплета згадаю. Через кілька років натрапив на опис справжніх подій. Чисто хроніка, бех якихось подробиць. Багато чого було незрозуміло. Так і інтерес народився. Хоча є дещо спільне з 1917 у росії, але Франції пощастило. Їм вдалось позбавитись від бидла у владі.
Та ну?! Сракозі й Мікрон - тіпа небидло?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

M_M

Повідомлення M_M » 17 листопада 2018, 23:18

Vollmer писав: Про "газову камеру" - популярний фейк. У тій же серії, що масове вбивство електричним струмом
Масове вбивство струмом - фейк. Газові камери - ні. Використовувались не тільки в Німеччині, як до ww2, так і після. Іноді газовою камерою могла бути печера чи тонель.
Так, я читав деякі свідоцтва та версії про можливий фейк. Спочатку навіть сумніви з'явились. Зараз, гадаю, питання може стояти тільки у кількості страчених тим чи іншим шляхом. Хоча страченим, мабуть, невелика різниця поміж кулею та камерою. Газові камери у лагерях смерті були. Наскільки часто їх використовували - хз.

Нечай

Повідомлення Нечай » 17 листопада 2018, 23:23

vkhavr2 писав:
Sintez писав:

Батько попав в НКВД не з власної волі. І працював за спеціальністтю - радіоінженер. Коли він перший раз оженився в 1938-му на дочці комкора, то його начальник - політпрацівник - почав підбивати під неї клинці. Батько раз, другий, третій попередив його, але це не допомогло. Тоді просто набив пику, за що трійка осудила його на розстріл і він три тиждні просидів в камері смертників під колишнім Жовтневим палацом. Але за цей час зупинилися всі пеленгатори в Україні, а спеціалістів більше не було. Тоді батька випустили, зняли всі звинувачення "в антирадянській діяльності" та поновили у званні та посаді. А його колишнього командира, який на нього доніс, потім ніхто вже не бачив. Правда, коли батько вийшов із камери смертників, то з"ясувалося, що він вже не має дружини, бо донька комкора не може мати чоловіка - "ворога народу". Я й досі не знаю чи є у мене родичі від того шлюбу.
Щось твій батько або триндів. або недоговорював. Тому що трійки були відмінені 17 листопада 1938 року-саме того, коли твій батько женився. Щось дуже швидко у його начальника роман зав'язався з жінкою батька. Хоча все може бути. Але є ще один нюанс-всі смертні приговори "трійок" затверджувала (або не затверджувала) Москва, тобто Політбюро на чолі зі Сталіним. Скоріш за все, приговор не затвердили. А те, що трапилось з його начальником-то була закономірність, тому що
Большинство членов троек были репрессированы после 1938 года. В совместном постановлении ЦК ВКП(б) и СНК СССР было отмечено, что в результате упрощенного ведения следствия "работники НКВД совершенно забросили агентурно-осведомительную работу", что в работе «троек» имели место «безответственное отношение к следственному производству и грубое нарушение установленных законом процессуальных правил», ряд бывших сотрудников НКВД «сознательно извращали советские законы, совершали подлоги, фальсифицировали следственные документы, привлекая к уголовной ответственности и подвергая аресту по пустяковым основаниям и даже вовсе без всяких оснований создавали с провокационной целью «дела» против невинных людей, а в то же время принимали все меры к тому, чтобы укрыть и спасти от разгрома своих соучастников по преступной антисоветской деятельности».
До речі, "трійки" придумав не Сталін, а партапарат, щоб зірвати перші демократичні вибори в СРСР, що їм вдалося. А товариш Сталін пустив пізніше тих партапаратчиків по їхньому ж конвейеру, за що йому ще при житті треба було поставити золотого пам'ятника.

Нечай

Повідомлення Нечай » 17 листопада 2018, 23:25

M_M писав:
Vollmer писав: Про "газову камеру" - популярний фейк. У тій же серії, що масове вбивство електричним струмом
Масове вбивство струмом - фейк. Газові камери - ні. Використовувались не тільки в Німеччині, як до ww2, так і після. Іноді газовою камерою могла бути печера чи тонель.
Так, я читав деякі свідоцтва та версії про можливий фейк. Спочатку навіть сумніви з'явились. Зараз, гадаю, питання може стояти тільки у кількості страчених тим чи іншим шляхом. Хоча страченим, мабуть, невелика різниця поміж кулею та камерою. Газові камери у лагерях смерті були. Наскільки часто їх використовували - хз.
Взагалі-то були дезкамери, де "Циклоном Б" вбивали вошей.

M_M

Повідомлення M_M » 17 листопада 2018, 23:30

Sintez писав: тіпа небидло
Нє, до перелюбника, бандита та вбивці в одній особі їм далеко.
Востаннє редагувалось 17 листопада 2018, 23:51 користувачем M_M, всього редагувалось 1 раз.

Нечай

Повідомлення Нечай » 17 листопада 2018, 23:36

M_M писав:
Sintez писав: тіпа небидло
Нє, до перелюника, бандита та вбивці в одній особі їм далеко.
Це ви про кого? І хто такий "перелюник"?

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 18 листопада 2018, 00:18

M_M писав:

Про "табори смерті" - теж, гіпотеза так собі... Всі вони, насправді, були при роботі. Розповіді про те, що табірники тільки тим і займалися, що сиділи і страждали - то для приїжджих. Мені попадався ролик, де двоє колишніх в'язнів бодро розповідали, як робили в таборі стволи і затвори до кулеметів. Гансам гостро не вистачало всіх ресурсів, і робочої сили також, і було зовсім не до іграшок. Привозити працівників з України, і в той же час умисно вбивати в таборах - дивна, шизофренічна стратегія, з огляду на те, що і перше, і друге також вимагає немалих витрат. Гансів умисно демонізували, для прикриття подвигів союзників, бо вже після окупації десь ділося безліч німців. Зникли в нікуди, по радянських таборах, були постріляні на узбіччях, передавлені танками і грузовиками. Найпростіший спосіб закрити тему - звинуватити противника, що він вопше, ісчадіє ада, і хай мовчить. Там, у цій темі, ще кінь не валявся. Про індіанців відомо більше, ніж про ті діла. Колись випливе, ще років через 50.

Нечай

Повідомлення Нечай » 18 листопада 2018, 00:29

Vollmer писав:
M_M писав: Масове вбивство струмом - фейк. Газові камери - ні. Використовувались не тільки в Німеччині, як до ww2, так і після. Іноді газовою камерою могла бути печера чи тонель.

Про "табори смерті" - теж, гіпотеза так собі... Всі вони, насправді, були при роботі. Розповіді про те, що табірники тільки тим і займалися, що сиділи і страждали - то для приїжджих. Мені попадався ролик, де двоє колишніх в'язнів бодро розповідали, як робили в таборі стволи і затвори до кулеметів. Гансам гостро не вистачало всіх ресурсів, і робочої сили також, і було зовсім не до іграшок. Привозити працівників з України, і в той же час умисно вбивати в таборах - дивна, шизофренічна стратегія, з огляду на те, що і перше, і друге також вимагає немалих витрат. Гансів умисно демонізували, для прикриття подвигів союзників, бо вже після окупації десь ділося безліч німців. Зникли в нікуди, по радянських таборах, були постріляні на узбіччях, передавлені танками і грузовиками. Найпростіший спосіб закрити тему - звинуватити противника, що він вопше, ісчадіє ада, і хай мовчить. Там, у цій темі, ще кінь не валявся. Про індіанців відомо більше, ніж про ті діла. Колись випливе, ще років через 50.
Коли показують гори взуття в тому ж Майданеку, то "забувають" сказати про те, що там німці зробили фабрику по ремонту взуття, куди звозили розбите взуття з усієї Європи. Туди ж звозили і шевців, з яких багато було жидів. А масова загибель в'язнів в німецьких концтаборах прийшлась на 45-й рік, коли авіація союзників домінувала в повітрі, розбомбила всі фармзаводи і повністю перекрила підвоз харчів в концтабори. Тому в'язні масово вмирали з голоду та від епідемій. А крайніми зробили німців.

M_M

Повідомлення M_M » 18 листопада 2018, 01:07

То може й Бабин Яр - фейк?

Більше половини військовополонених загинуло від голоду, холоду, та інших відомих причин. Як це відбувалось, мав нагоду чути від безпосереднього свідка, що потрапив у полон у 41-му. Хто цікавився цим питанням, знає про безпосередню участь вошдя у загибелі цих людей. А ще - про долю тих, хто дочекався звільнення. Були просто голодними полоненими, стали ворогами народу та рабами.

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 18 листопада 2018, 01:14

M_M писав: То може й Бабин Яр - фейк?

Більше половини військовополонених загинуло від голоду, холоду, та інших відомих причин. Як це відбувалось, мав нагоду чути від безпосереднього свідка, що потрапив у полон у 41-му. Хто цікавився цим питанням, знає про безпосередню участь вошдя у загибелі цих людей. А ще - про долю тих, хто дочекався звільнення. Були просто голодними полоненими, стали ворогами народу та рабами.

Про військовополонених - так. Але, як ганси могли приготуватися до кількох мілліонів полонених ??? Розмістити, годувати, і т.д ??? Це було дещо несподівано.

Відповісти