Про бан мова не йшла. Йшла мова про бруд. Яким саме чином його позбуваються залежить від знань, вмінь, уподобань та натхнення.
Геї/підараси, а також про суспільне житіє.
Re: Геї/підараси, а також про суспільне житіє.
Та складно навіть знайти галузь, де можна було б без шкоди для суспільства відмовитись від статистики та безлічі її гілок. Але не завжди знання є добро. Це инструмент. Наприклад, цей інструмент допоміг перемозі Єльцина у 96му. Допомагає втримати владу пуйлу. Хоча той же інструмент прогнозує невтішні наслідки. Той, хто володіє інструментом, має більше можливостей для втілення своїх забаганок.
Я не збираюся когось перевиховувати.
МОжливо, це просто непорозуміння. Уточню.
Я модерую в першу чергу ДЛЯ СЕБЕ, вихоячи з того, яким я хотів би бачити форум. Поки що мені подобаєцця. Якщо такий форум подобаєцця й іншим, я залишаюся. Якщо ні = я йду, і той, кому не подобалося, берецця сам. Через вибори, єссно, раз домовилися так.
Так ясно?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
А хто закликає відмовлятися від статистики? Якщо вона позбавлена брехні, звичайно.M_M писав: ↑Та складно навіть знайти галузь, де можна було б без шкоди для суспільства відмовитись від статистики та безлічі її гілок. Але не завжди знання є добро. Це инструмент. Наприклад, цей інструмент допоміг перемозі Єльцина у 96му. Допомагає втримати владу пуйлу. Хоча той же інструмент прогнозує невтішні наслідки. Той, хто володіє інструментом, має більше можливостей для втілення своїх забаганок.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Десь із 3.30 до 8. 00, хоча б, може це допоможе зрозуміти що я маю на увазі під "управлінською безграмотністю"

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Не можу погодитися. Рівно так же, напримєр, як із тим, що буває нешкідлива брехня.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Є підрозділ науки, що вивчає брехню. Тобто брехня існує, це фактор об'єктивний. Брехня застосовується у природі, наприклад у вигляді маскування. Про помилки будь-якого вимірювання, Ви мабуть чули. Тобто брехати може не обов'язково людина, джерело може бути неживим. Є варіації, коли неможливо отримати правду у вигляді "так-ні", до об'єкта можна застосовувати тільки термін "вірогідність".
Майже будь-яке знання може бути використане на користь чи навпаки. Атомна енергія або електрику виробляє, або людей вбиває. Невчасно сказана правда може іноді просто вбити... А можна ще згадати термін "таємниця", що є спорідненим до брехні. Без брехні нема культури як такої. Без брехні нема навіть правди. Як нема "добре" без "погано", існування слова "так" має на увазі існування "ні". І так далі...
ну это ты погорячился, продемонстрировав полное незнание!
При совке пенсионная система была построена совершенно по иному принципу.
Кста, весьма примечательной была схема т.н. "персональных" пенсий, от районной до союзной! Не знал?
А по поводу: «Альтернатива - пздц», вообще, нелепо! В развитых странах весьма успешно работает солидарная система. Ну и для любителей экстрима - накопительная, в разных видах.
Согласен: нет управленческой грамотности не только среди трудящихся, но и среди управленцев!Sintez писав: ↑ Звідки висновок про загальну управлінську безграмотність? Та із спостережень за практикою, йопта! Тією, котра критерій істини!
Ти вважаєш, що управлінська грамотність є? Тоді скажи мені, хто зараз в Україні має ясне уявлення про ситуацію, й займаєцця витяганням країни з жопи, а не кретинськими ігрищами типу "Виборів" чи "термоса"?
Я тебе больше скажу: масса людей не имеет элементарных знаний по квантовой физике! И шо?
Оглянись вокруг - полуграмотные бабушки уверенно пользуются мобсвязью, понятия не имея, как именно она устроена.
Поспрашивай окружающих - они нуждаются в упр.грамоте? Рвутся на курсы?
Не желаешь ли их осчастливить принудительно?
п.с.
почему навалом курсов по изучению языков? Платных курсов. Наверное, есть спрос.
И ни одного кружка по т.н. упр.грамоте... От слова «совсем».
Яка наука займаєцця конкретним вивченням брехні? Якщо таки вивчає, то чому ж брехня цвіте буйним цвітом?M_M писав: ↑Є підрозділ науки, що вивчає брехню. Тобто брехня існує, це фактор об'єктивний. Брехня застосовується у природі, наприклад у вигляді маскування. Про помилки будь-якого вимірювання, Ви мабуть чули. Тобто брехати може не обов'язково людина, джерело може бути неживим. Є варіації, коли неможливо отримати правду у вигляді "так-ні", до об'єкта можна застосовувати тільки термін "вірогідність".
Майже будь-яке знання може бути використане на користь чи навпаки. Атомна енергія або електрику виробляє, або людей вбиває. Невчасно сказана правда може іноді просто вбити... А можна ще згадати термін "таємниця", що є спорідненим до брехні. Без брехні нема культури як такої. Без брехні нема навіть правди. Як нема "добре" без "погано", існування слова "так" має на увазі існування "ні". І так далі...
Як розуміти фразу "брехня інсує об'єктивно?" Незалежно від волі того, хто бреше? Тобто, виходить такий Пєтя Порошенко, й на голубом глазу заявляє, мовляв, які до мене претензії, я не брехун, брехня існує об'єктивно, і тому те, що я брехун - зовсім не гріх, всі ми брехуни, й це нормально!
Ви казку про голого короля читали?
Я не хочу розжовувати далі, врешті діло Ваше, просто скажу, що оце воно і є, "пригожинство", коли під виглядом "освіти" ЗУМИСНО калічать людський світогляд.
Да, хіба що поясните може, у яких це випадках правда може "вбити", а брехня "рятує"?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Бо це объективна реальність. Як сила тяжіння. Чи швидкість світла. Мабуть у дитинстві Вам не доводилось грати у "вірю-не вірю"?
Вже було сказано, наука оперує вірогідностями. З того, що брешуть усі не випливає, що кондитер не брехун. Навіть якщо він іноді каже правду

Правда, повідомлена невчасно, не для добра, є зрадою і вважається найтяжчим гріхом. Така правда - прямий шлях до пекла. Вимагаєте прикладів?
Дитяча загадка. Впораєтесь?
Одну звали Правда (завжди казала тільки правду),
другу звали Жартівниця (іноді казала правду, іноді - брехню), а третю звали Брехня (завжди казала тільки брехню).
Філософ вирішив з'ясувати, хто з них хто. Він задав три питання:
"Хто сидить поруч з тобою?" - запитав він крайню зліва і отримав відповідь: "Правда".
"Хто ти?" - запитав він середню і почув: "Я - Жартівниця".
"Хто сидить поруч з тобою?" - запитав він крайню справа і почув: "Брехня".
Хто сидів зліва?
А у чому "зневажливість"? "Пригожинці" - бо вірять тому, що написав Пригожин, вірять у його автритет.
Чому промиті мізки? Тому що люди, оброблені подібною писаниною, втрачають здатність адекватно реагувати на події. Я давав вище посилання, де Демура про це говорить.
Щодо "міряння розумами" - я цим не страждаю, хоча б із тієї простої причини що міри для цього немає. А хоча б і була - толку мало, бо не "потужність" важлива, а правильне використання.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Наприклад, мені промили мізки теоремою Піфагора "для прямокутного трикутника сума квадратів катетів дорівнює квадрату гіпотенузи". І відразу я автоматично стаю піфагорейцем та "втрачаю здатність адекватно реагувати на події" ?
У всього, що можна порівняти, є міра. Якщо з'являється термін "пригожинці" відразу з'являється відповідна шкала з виміром, як мінімум з двома позначками. Узагальнено - з беліччю позначок, бо члени групи не обов'язково поділять усі погляди Пригожина, а є ще й такі, що пішли далі, бо є більш пригожинцями ніж сам Пригожин. Якщо Ви на 100% не згодні з Пригожиним, то по цій шкалі у Вас нуль. Тобто якщо Пригожин вважає, що 2×2=4, то Ви з ним не згодні... А це нуль не тільки у цій системі вимірювання.
Принцип був такий же, як і зараз - пенсії для "блатних" і для "бидла". "Стаж", "сітки" й так далі. Загорнута була в інший фантік? Ну хіба що. І да, звичайно не годувалося стільки дармоїдів, як сьогодні, на самій системі. І хабарі страшно було брати...главспец писав: ↑ну это ты погорячился, продемонстрировав полное незнание!
При совке пенсионная система была построена совершенно по иному принципу.
Кста, весьма примечательной была схема т.н. "персональных" пенсий, от районной до союзной! Не знал?
А по поводу: «Альтернатива - пздц», вообще, нелепо! В развитых странах весьма успешно работает солидарная система. Ну и для любителей экстрима - накопительная, в разных видах.
А пздц - він буде, якщо система зберігатимецця. Бо нюанс у тому, що нам до "развітих" як до...

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Вікі:
Пардон, але якщо маскування ще можна за вуха притягти як "брехню", то поргішність вимірювання тут уже ніяким боком. Інша справа, звичайно, коли мова йде про "вимрювання" чогось реально неіснуючого - то так. Але ті вигадки є продуктом людського розуму чи чогось іншого, що людні замінює розум.Обма́н, брехня́, лжа — умисне або неумисне введення в оману, твердження, що не є істинним.
Цілком очевидно, що брехнею слід вважати будь-яке висловлювання, що не відповідає реальності. Але з однією важливою обмовкою: мовцеві добре відомо, якою є реальність насправді, але він навмисно її спотворює, з метою ввести співрозмовника в оману. Фактично брехнею можна назвати й напівправду, коли мовець знає досить багато, але розкриває лише ту частину відомого, яка йому вигідна або принаймні безпечна, а не настільки приємні і зручні факти просто замовчує, немов їх і немає зовсім. Тобто, приховування правди — теж обман. Коли ж людина говорить неправду, але вірить, що це правда, то не можна сказати, що людина бреше[1].
Але припустимо, що все справді як Ви пишете. Тоді, вибачаюся, але на яких підставах Ви вимагаєте від мене прибирати "бруд" із форуму? Адже що-що, а бруд-то існує в природі, цілі вулкани викидають всяку багнюку, болота ті ж, знову таки... Тому, за такою логікою, навіщо прибирати в хаті? Пиляка - природна, таргани й миші - діти природи... Нє?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Ви любите працювати в одному колективі з брехунами?M_M писав: ↑Бо це объективна реальність. Як сила тяжіння. Чи швидкість світла. Мабуть у дитинстві Вам не доводилось грати у "вірю-не вірю"?
Вже було сказано, наука оперує вірогідностями. З того, що брешуть усі не випливає, що кондитер не брехун. Навіть якщо він іноді каже правду
Правда, повідомлена невчасно, не для добра, є зрадою і вважається найтяжчим гріхом. Така правда - прямий шлях до пекла. Вимагаєте прикладів?
"Наукова" еквілібристика мене не цікавить, при потребі "наука" може "довести" що завгодно, при відповідному фінансуванні, все інше їй божа роса.
Так, вимагаю прикладів.
До речі, "пекло" - це брехня, повідомляю Вам як віруючому в науку.
І ще прохання - по можливості цитувати коректно, ок?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Ви маєте підстави сумніватися у вірності Піфагорової теореми? Так, у тій мірі що стосуєцця її - я піфагореєць! І омовець, гуковець, кірхгофовець, лібіховець... і так далі. А сказати що хотіли?M_M писав: ↑Наприклад, мені промили мізки теоремою Піфагора "для прямокутного трикутника сума квадратів катетів дорівнює квадрату гіпотенузи". І відразу я автоматично стаю піфагорейцем та "втрачаю здатність адекватно реагувати на події" ?
У всього, що можна порівняти, є міра. Якщо з'являється термін "пригожинці" відразу з'являється відповідна шкала з виміром, як мінімум з двома позначками. Узагальнено - з беліччю позначок, бо члени групи не обов'язково поділять усі погляди Пригожина, а є ще й такі, що пішли далі, бо є більш пригожинцями ніж сам Пригожин. Якщо Ви на 100% не згодні з Пригожиним, то по цій шкалі у Вас нуль. Тобто якщо Пригожин вважає, що 2×2=4, то Ви з ним не згодні... А це нуль не тільки у цій системі вимірювання.
Так чим мірятимемо "розум"? Еталон є?
Щодо "пригожинства" - то уточню, якщо до Вас досі не дійшло - мова йде про те, що Пригожин збиває людей з толку, притягуючи термодинаміку туди, де вона непридатна - у соціологію - тобто прирівнює людей до безмозклих часточок.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Ужос кокойти.
Можна було би спробувати, продвинути цю теорію серед персоналу авіації, флоту, або великих хімічних, атомних підприємств.
Я думаю, ми всі були би здивовані наслідками.

Але, спочатку, довелося би зіткнутися з сильним спротивом, несприйняттям подібного підходу цими спільнотами. Бо такі спільноти є трохи герметичними, мають щось на зразок власних традицій, моралі, де брехня вважається за смертний гріх, а людина, схильна до викривлення дійсності - викидається назовні. Її викинуть не за брехню, буде знайдено інший, формальніший привід, але циганський телеграф передасть характеристику колегам, обов'язково, бо ця людина - небезпечна, безвідповідальна.
Серед моїх родичів, з боку батька, одиничний факт брехні в родинному колі - міг стати причиною до серйозних санкцій з боку всього кола родичів. Це вважалося гріхом, проти Бога і людей. Про такого казали, що "йому немає віри". Надалі, що би він не сказав - усе перепровірялося, і виглядало це досить жалюгідно.
Я спостерігав, навіть, випадки, де до виконання деяких операцій на великих друкарських машинах призначалися тільки опридільонні люде, бо від чесності виконання залежало, чи не доведеться знов зупинятися, і повторити увесь ремонт спочатку, а можливо, що і не раз. Тобто, чесність коштує грошей, і головний механік точно це знав.
І так далі.
Участь в голосуванні - є формою колаборації