это вроде было позже?
А как быть с конфискатом «в 11 утра 22июня», если постанова была подписана только 25-го? И в Москве. Сутки хотя бы на организацию исполнения, не?
Уже 26-е. А приказ (5 дней на изобретение радиостанции), был выполнен 27-го?
Бо робили не за вказівкою "зверху", а задля власних потреб. Оскільки радіоприймачи тоді реєстрували, а виготовити радіостанцію з цитатників неможливо, то просто обійшли найближчі будинки, де були радіоприймачі, зроблені за схемою супергетеродина та з повним КВ-діапазоном..
Тобто відібрали приймачі свавільно й незаконно, по суті - пограбували мешканців?
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Sintez писав: ↑
Звичайно, думати завжди треба. А ти завжди це робиш?
Я не розумію того, як у твоїй голові уживаюцця начебто здоровий глузд, як видно із написано вище, з вірою в жидівський агітаційний бред про "людожерство Сталіна". Не розумію. Ти не бачиш, що Сталін був таким же "у формі", котрому обирати не доводилося, вірніше доводилося постійно обирати між поганим і ще гіршим?
Дебільний 3.14здун! Де я писав про мою ВІРУ у "жидівський агітаційний бред про "людожерство Сталіна""??? Цитату в студію! А сралін для мене таки є людожером! Бо, коли восени 1932-го до мого діда прийшли комсомолісти забрати все їстівне, то дід запитав чи люди ці комсомолісти? Відповідь була однозначна: "Мьі вьіполняєм указаниє товарища сталина об изьятии излишков продовольствия. Нами управляют прямо из Москвьі!". Після цього "изьятия излишков" половина села опинилася на кладовищі. У сусідніх селах було ще гірше - там три чверті народу вимерло. І що важливо - тії комсомолісти, що грабували людей, теж тую зиму не пережили. Бо люди допомогали один одному, як могли, а тим комсомолістам був повний ігнор. Ось вони з родинами і повиздихали!
І ще, восени 1943-го жюков підготував наказ, а сралін його завізував. І було в тому наказі: "вновьпризванньіх в освобожденньіх районах Украиньі отправлять в штрафньіе часті для искупления виньі кровью". Мій тесть попав пад цей наказ - їх село Юрківку звільнили якраз у день народження тестя - 04-го лютого 1944-го року. Йому якраз стукнуло 18 років. Але ВСІХ призовників зі Звенигородщини - майже 810 чоловіків, спрямували у штрафбат. Без вини! І тесть прийняв участь лише в одній атаці на висотку з фашистами та кулеметами. Через 5 кроків позад нього розірвалася міна від німецього "Ванюши" і осколком йому знесло верхівку черепа, порвало нахрєн барабанні перетинки та нашпіговало німецьким залізом так, що його виймали ще у 60-х роках, а частину він уніс з собою в могилу. І таких важкопоранених з усього батальону було лише 6-ро! А штрафники не вважалися частиною збройних сил і їх втрати не фіксувалися. Таким чином у штрафбатах загинуло десь 2 500 000 українців. І вони не вважалися загиблими солдатами! У військовому квитку мого тестя було написано: "призван -февраль 1944, боєвое ранение - апрель 1944, прнял присягу - январь 1945-го!". Єдиний з усього того батальону мав медальку "Победа в войне 19431-1945 гг."
Після цього я не можу вважати сраліністів за людей. Такі підлягають знищенню та наступної дезинфекції!
Хтось іменем Сталіна забирав зерно, хтось - радіоприймачі... Але одні були гади, інші - для діла! Розумію.
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Лошйо, нє шоб п"ятьма ватами у межах континенту...
5-ватних станцій було значно більше. Наприклад, 71-ТК. Але... є специфіка. Радіозв'язок буває різного типу. Постійний, враховуючи діапазон, до 200..500 км. Далі йде мертва зона. За рахунок дуже великої потужності та гарних антен вдається збільшити дистанцію до тисячі, іноді навіть до двох тис км. Це удень. Фізика дифракційного поширення все одно ставить нездоланну перепону.
Вночі дистанція сильно збільшується. Починає працювати відбиття від іоносфери. Невеликої потужності вистачає для впевненого зв'язку на 5..7 тис км. Це один стрибок.
5-ватних станцій було значно більше. Наприклад, 71-ТК. Але... є специфіка. Радіозв'язок буває різного типу. Постійний, враховуючи діапазон, до 200..500 км. Далі йде мертва зона. За рахунок дуже великої потужності та гарних антен вдається збільшити дистанцію до тисячі, іноді навіть до двох тис км. Це удень. Фізика дифракційного поширення все одно ставить нездоланну перепону.
Вночі дистанція сильно збільшується. Починає працювати відбиття від іоносфери. Невеликої потужності вистачає для впевненого зв'язку на 5..7 тис км. Це один стрибок.
Я трошки знаю особливості коротких хвиль. Саме тому, очевидно, військовим потрібна була велика потужність, бо війна не чекає зручного для проходження хвиль часу.
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Хтось іменем Сталіна забирав зерно, хтось - радіоприймачі... Але одні були гади, інші - для діла! Розумію.
Гарно прирівняно. Масова конфіскація "надлишків" у мирний час, з наслідками у мільйони загинувших дорівнює невідомо як знайденими матеріалами для передавача, поодинокий випадок в умовах форс-мажору. Могло ж бути так, що обміняли на щось? Могли навіть добровільно допомогти, бо володарі радіоприймачів - найбільш зомбована частина населення
Ви не бачите різниці між "кривим" стартером і "інерційним".
В даному разі - саме "інерційний".
І не для заряджання аккумуляторів, а іменно для пуску двигуна.
війна не чекає зручного для проходження хвиль часу.
Є різниця між оперативним зв'язком, коли хвилини вирішують усе, та стратегічним, шпигунським та іншими подібними, коли нічного зв'язку цілком досить. Іноді чекали на зв'язок декілька днів чи тижнів.
Archer писав: ↑
Та мабуть варто. Шо такое 50 ватт - Бугога - одной LS 50 от Телефункена или ее гражданские аналога ее меньшие братья.
По моб программе выпускалась полковая Р-13 - там большинство деталей из СВД. И СВД реквезировались для этих целей
Хоть бы педивикию почитали шоле. Источник брехливый но тем не менее.
M_M писав: ↑
Потужності 6L6, ака 6п3с, дуже популярної масової лампи, цілком достатньо для проведення кожноденних зв'язків у межах континенту. Це 5 ват.
Для организации связи в звене "корпус-армия-фронт" массово выпускались радиостанции РСБ и РСМК (мощность 80 Вт), 11-АК и РАФ (мощность 500 Вт). Их к 1 июня 1941 г. совокупно насчитывалось 1638 шт. В среднем по 18 на каждый стрелковый и механизированный корпус (а в корпусе три, самое большее - четыре дивизии, плюс линия связи с командованием Армии). В частности, в Западном ОВО было 89 мощных 11-АК и РАФ (они указаны одной строкой) и 57 РСБ - и это не считая стационарные армейские радиостанции.
Подлинным чудом техники 40-х годов мог считаться комплекс РАТ, предназначенный для обеспечения связи командования фронтов с Генеральным штабом. Огромная мощность (1,2 кВт) и совершенные антенные системы позволяли обеспечить связь телефоном на расстоянии в 600 км, а телеграфом - до 2000 км.
А нормальний зв"язок при потужності 0.25 Ват між континентами? А це вже було типовим явищем вже в 30-х. Бо це залежить від антенного господарства та ще деяких факторів, таких як наявність заземлення та електропровідності грунтів.
vkhavr2 писав: ↑
Йди вчити матчастину! Усі приймачи, що будувалися за схемою супергетеродина, МАЛИ власний генератор і, відповідно, генераторну лампу.
Пєстня! Ти б погуглив зпершу.
Мені, власне, байдуже. Ти просто написав би, що зліпили з чого попало, а не розписував в деталях, в яких ні вухом ні рилом. Генераторні лампи в приймачах... Знавець блін.
Дебільне! КОЖЕН СУПЕРГЕТОРОДИН мав генератор змінної частоти щоб при змішуванні із несучою отримати 465 кГц, бо на цю частоту налаштовували фільтр. Я, під батьковим керуванням, робив такі приймачи в 1-3-х класах, тобто 1959-1962-х роках. Ти хоч один ламповий приймач зробив? Чи тіко триндіти здатен?
M_M писав: ↑
Не вигадуйте і не приписуйте мені те, чого я не казав.
Представники Міллєра, Березовського ... на форумі є?
Українці у даному контексті є ті, хто мешкає в Україні та або підтримує Україну як країну. Титульна нація тут до чого? Має якісь привілеї?
Нє, я не приписую, просто пробую зрозуміти хід Ваших думок. Є якісь "кацапи", а коли до конкретики - ніфіга не ясно, як їх відрізняти-вичисляти. Хотілося б конкретики. Щодо їхнього світогляду, зокрема.
Хвалить сраліна - значить кацап! Людина пишатися сраліним не буде. Бо саме він особисто сприяв приходу Гітлера до влади
Бо робили не за вказівкою "зверху", а задля власних потреб. Оскільки радіоприймачи тоді реєстрували, а виготовити радіостанцію з цитатників неможливо, то просто обійшли найближчі будинки, де були радіоприймачі, зроблені за схемою супергетеродина та з повним КВ-діапазоном..
Тобто відібрали приймачі свавільно й незаконно, по суті - пограбували мешканців?
Дебільний 3.14здун! Де я писав про мою ВІРУ у "жидівський агітаційний бред про "людожерство Сталіна""??? Цитату в студію! А сралін для мене таки є людожером! Бо, коли восени 1932-го до мого діда прийшли комсомолісти забрати все їстівне, то дід запитав чи люди ці комсомолісти? Відповідь була однозначна: "Мьі вьіполняєм указаниє товарища сталина об изьятии излишков продовольствия. Нами управляют прямо из Москвьі!". Після цього "изьятия излишков" половина села опинилася на кладовищі. У сусідніх селах було ще гірше - там три чверті народу вимерло. І що важливо - тії комсомолісти, що грабували людей, теж тую зиму не пережили. Бо люди допомогали один одному, як могли, а тим комсомолістам був повний ігнор. Ось вони з родинами і повиздихали!
І ще, восени 1943-го жюков підготував наказ, а сралін його завізував. І було в тому наказі: "вновьпризванньіх в освобожденньіх районах Украиньі отправлять в штрафньіе часті для искупления виньі кровью". Мій тесть попав пад цей наказ - їх село Юрківку звільнили якраз у день народження тестя - 04-го лютого 1944-го року. Йому якраз стукнуло 18 років. Але ВСІХ призовників зі Звенигородщини - майже 810 чоловіків, спрямували у штрафбат. Без вини! І тесть прийняв участь лише в одній атаці на висотку з фашистами та кулеметами. Через 5 кроків позад нього розірвалася міна від німецього "Ванюши" і осколком йому знесло верхівку черепа, порвало нахрєн барабанні перетинки та нашпіговало німецьким залізом так, що його виймали ще у 60-х роках, а частину він уніс з собою в могилу. І таких важкопоранених з усього батальону було лише 6-ро! А штрафники не вважалися частиною збройних сил і їх втрати не фіксувалися. Таким чином у штрафбатах загинуло десь 2 500 000 українців. І вони не вважалися загиблими солдатами! У військовому квитку мого тестя було написано: "призван -февраль 1944, боєвое ранение - апрель 1944, прнял присягу - январь 1945-го!". Єдиний з усього того батальону мав медальку "Победа в войне 19431-1945 гг."
Після цього я не можу вважати сраліністів за людей. Такі підлягають знищенню та наступної дезинфекції!
Зерно забирали в мирний час, а радіоприймачи, автівки, зброю та багато чого іншого у військовий час. Чи ти різницю не розумієш?
главспец писав: ↑
это вроде было позже?
А как быть с конфискатом «в 11 утра 22июня», если постанова была подписана только 25-го? И в Москве. Сутки хотя бы на организацию исполнения, не?
Уже 26-е. А приказ (5 дней на изобретение радиостанции), был выполнен 27-го?
действительно, просто! А умформер нашли у сапожника за углом!
п.с.
а где в воскресенье, после первой бомбёжки нашли адреса зарегистрированных приёмниковладельцев, в каком учереждении? Или «их все знали»?
главспец писав: ↑
...........................................................
а где в воскресенье, после первой бомбёжки нашли адреса зарегистрированных приёмниковладельцев, в каком учереждении? Или «их все знали»?
Наприклад, за антенною. Або розпитати хлопців на вулиці.
Главспєца у розвідку брати немає ніякого сенсу. Ні емпіричних знань, ні ініціативи, на кожен крок вимагає інструкцію.
действительно, просто! А умформер нашли у сапожника за углом!
п.с.
Тупий! Усі радіоприймачі тоді реєструвалися. Тому достатнь було подзвонити в найближче відділення міліції.
Про унформер я вже писав - найближчий аеродром, де були бомбардувальники - Васильків. Зняли із списаного СБ.