Проблема

M_M

Re: Проблема

Повідомлення M_M » 21 березня 2019, 11:11

главспец писав: а он тоже участник ДТП?
Формально - да. Поскольку повлиял (как минимум мог повлиять) на поведение окружающих. Катализатор начала движения. А поскольку в ПДД есть понятие о самой безопасной скорости движения "как все", то это намекает на толстые обстоятельства.

На газ Дронов даванул уже на зеленый, линию перекрестка пересекал тоже на зеленый. Так ездят большинство водителей. На желтый не торопясь снимается нога с тормоза, при этом машина автомат чуток трогается с места. При этом на газ давят уже на зеленый. Особенно это заметно на тяжелых грузовиках. Там трогание с места операция длительная, а задерживать движение не хочется. Поэтому для них начало движения на желтый это обычное явление. Всего на несколько сантиметров, но формально - таки начало движения на запрещающий сигнал светофора.

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 11:24

M_M писав:
главспец писав: а он тоже участник ДТП?
Формально - да. Поскольку повлиял (как минимум мог повлиять) на поведение окружающих. Катализатор начала движения. А поскольку в ПДД есть понятие о самой безопасной скорости движения "как все", то это намекает на толстые обстоятельства.

На газ Дронов даванул уже на зеленый, линию перекрестка пересекал тоже на зеленый. Так ездят большинство водителей. На желтый не торопясь снимается нога с тормоза, при этом машина автомат чуток трогается с места. При этом на газ давят уже на зеленый. Особенно это заметно на тяжелых грузовиках. Там трогание с места операция длительная, а задерживать движение не хочется. Поэтому для них начало движения на желтый это обычное явление. Всего на несколько сантиметров, но формально - таки начало движения на запрещающий сигнал светофора.
если «повлиял», то - да. Если «мог повлиять», то - нет.
Я тоже, теоретически «мог повлиять», если бы там был. Но меня там не было.
А по поводу - кто как обычно начинает движение и откуда это делает, в ПДД написано абсолютно однозначно, как правильно.

M_M

Повідомлення M_M » 21 березня 2019, 11:48

главспец писав:
в ПДД написано абсолютно однозначно, как правильно.
Насправді тут є проблема. Бо початок руху на жовтий не є порушенням, якщо автівка не перетинає лінію перехрестя. Але вона була затерта і декілька учасників руху вже знаходилось на перехресті. А коли лінії не видно - лінією вважається продовження лінії границі вулиці.
Саме тому вже наступного ранку лінію поновили. Бо ще один співучасник цього ДТП швиденько ховав недбалість.

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 11:53

M_M писав:
главспец писав:
в ПДД написано абсолютно однозначно, как правильно.
Насправді тут є проблема. Бо початок руху на жовтий не є порушенням, якщо автівка не перетинає лінію перехрестя. Але вона була затерта і декілька учасників руху вже знаходилось на перехресті. А коли лінії не видно - лінією вважається продовження лінії границі вулиці.
Саме тому вже наступного ранку лінію поновили. Бо ще один співучасник цього ДТП швиденько ховав недбалість.
«стоп линия» и «межа перехрестя» могут не совпадать. Географически.

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 11:54

главспец писав:
M_M писав:
«стоп линия» и «межа перехрестя» могут не совпадать. Географически.

M_M

Повідомлення M_M » 21 березня 2019, 11:59

главспец писав: «стоп линия» и «межа перехрестя» могут не совпадать. Географически.
Вони й не співпадають як правило. Але перша часто відсутня. У таких випадках друга грає роль першої.

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 12:09

M_M писав:
главспец писав: «стоп линия» и «межа перехрестя» могут не совпадать. Географически.
Вони й не співпадають як правило. Але перша часто відсутня. У таких випадках друга грає роль першої.
ну, а в конкретном случае, участник ДТП Дронов, нарушил ПДД?

M_M

Повідомлення M_M » 21 березня 2019, 13:10

главспец писав: а в конкретном случае, участник ДТП Дронов, нарушил ПДД?
IMHO ні.
Мне доводилось побувати у схожій ситуації. Пів року судів, але справу таки вдалося виграти. ПДР так сформульовані, що майже у будь якому ДТП можна клеїти обоюдку.
Довелося доводити, що ні за яких обставин не можна було уникнути зіткнення. Довели. Хоча презумція невинуватості каже що витрачати час на доведення мала б інша сторона процесу.
Є ще один момент, учасник дорожнього руху не повинен передбачувати порушення ПДР з боку інших. Тобто якщо зайка їхала на червоний, передбачувати це Дронов не зобов'язаний. Коли йому горів жовтий, зайки на перехресті не було. Вона з'явилась там після того, як Дронов туди виїхав, на момент зіткнення на світлофорі для Дронова був зелений. А для зайки вже три секунди був жовтий, і як мінімум секунда - червоний.

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 13:12

M_M писав:
главспец писав: а в конкретном случае, участник ДТП Дронов, нарушил ПДД?
IMHO ні.
Мне доводилось побувати у схожій ситуації. Пів року судів, але справу таки вдалося виграти. ПДР так сформульовані, що майже у будь якому ДТП можна клеїти обоюдку.
Довелося доводити, що ні за яких обставин не можна було уникнути зіткнення. Довели. Хоча презумція невинуватості каже що витрачати час на доведення мала б інша сторона процесу.
Є ще один момент, учасник дорожнього руху не повинен передбачувати порушення ПДР з боку інших. Тобто якщо зайка їхала на червоний, передбачувати це Дронов не зобов'язаний. Коли йому горів жовтий, зайки на перехресті не було. Вона з'явилась там після того, як Дронов туди виїхав, на момент зіткнення на світлофорі для Дронова був зелений. А для зайки вже три секунди був жовтий, і як мінімум секунда - червоний.
так он начал движение на желтый или нет, находясь в «межах перехрестя»?!

M_M

Повідомлення M_M » 21 березня 2019, 13:43

главспец писав: так он начал движение на желтый или нет, находясь в «межах перехрестя»?!
Ви читаєте іноді, чи write-only?
За відсутності стоп-лінії (а вона на момент ДТП була відсутня) Дронов почачав рух поза межами перехрестя, що не є порушенням. Можна взяти будь-яке регульоване перехрестя та записати відео, щоб побачити, що переважна більшість власників автоматів "починають рух" на жовтий з переміщенням на декілька сантиметрів. За прецедентним правом усіх треба саджати на 10 років. На жаль, у нас прецедентне право відсутнє.

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 13:57

M_M писав: відео, щоб побачити, що переважна більшість власників автоматів "починають рух" на жовтий з переміщенням на декілька сантиметрів.
т.е., это не есть нарушением, для «переважна більшість», потому как они «автоматы»?

и если:
M_M писав: Дронов почачав рух поза межами перехрестя,
а там есть видеозапись, то любой адвокат его отмажет!
Можно по-разному толковать, но «желтый» это никак не зелёный.

M_M

Повідомлення M_M » 21 березня 2019, 14:09

главспец писав: т.е., это не есть нарушением, для «переважна більшість», потому как они «автоматы»?
Це рух ПОЗА МЕЖАМИ ПЕРЕХРЕСТЯ
Так зрозуміло?

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 14:25

M_M писав:
главспец писав: т.е., это не есть нарушением, для «переважна більшість», потому как они «автоматы»?
Це рух ПОЗА МЕЖАМИ ПЕРЕХРЕСТЯ
Так зрозуміло?
вполне!
так тот Дронов реально был (начал движение) «поза межами», или только думал, что это так?

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 21 березня 2019, 14:30

главспец писав: ....................................................................................................................................................
так тот Дронов реально был (начал движение) «поза межами», или только думал, что это так?

Зображення
Участь в голосуванні - є формою колаборації

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 21 березня 2019, 14:34

Білокура Бєстія писав: :lol:
А з чого ви взяли що цей дронов невинний? Є ж матеріали справи, вирок і прочя х-ня. Ви теж на світлофорах стартуєте на жовтий?
Винен, звичайно. Багато в чому "винен". Що стартонув на жовтий, наівно надіючись що має право проїхати перехрестя, коли йому світитиме зелене світло. Що явився на суд, замість втекти із нашої благословенної країни від її кривосуддя. Винен, що давно не втік звідси накуй. Звичайно, винен.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

главспец

Повідомлення главспец » 21 березня 2019, 14:37

Vollmer писав:
главспец писав: ....................................................................................................................................................

Зображення
свидетель «выдачи справки бухгалтерией о месте проживания»?

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 21 березня 2019, 15:03

M_M писав:
главспец писав: так он начал движение на желтый или нет, находясь в «межах перехрестя»?!
Ви читаєте іноді, чи write-only?
За відсутності стоп-лінії (а вона на момент ДТП була відсутня) Дронов почачав рух поза межами перехрестя, що не є порушенням. Можна взяти будь-яке регульоване перехрестя та записати відео, щоб побачити, що переважна більшість власників автоматів "починають рух" на жовтий з переміщенням на декілька сантиметрів. За прецедентним правом усіх треба саджати на 10 років. На жаль, у нас прецедентне право відсутнє.
М_М, можливо тепер Ви зрозумієте, чому умовою свого модераторства я висунув принципову відсутність писаних правил.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 21 березня 2019, 15:07

oven писав: По темі - все йде до того, що я повинна здатися. Вже чоловік шість мені розказало, що в подібних ситуаціях переробляли технічний план. Деякі зовсім новий, 2-3 річної давнини. Кажуть, що так набагато дешевше, ніж вступати в боротьбу. І швидше.
Я забрала відповідь на запит. Там вказано лише одне - послуги БТІ платні, бо організація на госпрозрахунку. А в обличчя усно директор сказав, що довідку від БТІ він нам не надасть, що ми можемо звертатись хоч до президента, і взагалі він нам нічого не повинен. Коли я плчала наполягати, щоб він це написав у офіційній відповіді на запит, або хоча б сказав це на диктофон, він просто втік зі свого кабінету. Отак от.
Я в шоці.
Овен, вибачте що ми зафлудили гілку, ну як же без цього.
Можу Вам порадити два шляхи, один "матеріальний", другий містичний. Матеріальний - зпробуйте знайти незалежного але ліцензованого експерта, котрий ОГЛЯНУВ би Вашу квартиру, перевірив відповідність техпаспорту й видав Вам письмовий документ. Я недавно оцінював свою, й до мене приходив експерт, правда з нашого місцевого БТІ - у нас ще не такі опупєвші рєбята - котрий саме такий огляд робив. Але, наскільки я знаю, такі експерти є й незалежні від БТІ, взнайте.

Містичний шлях - скажіть тому козлу, що Ви проклянете і його, і всіх його нащадків, якщо він і далі намагатимецця обікрасти Вас і Ваших дітей. Ви маєте на це повне право.
Другий спосіб, до речі, куди дієвіший, але на нього не всі наважуюцця, даєцця взнаки промивка мізків церковниками.

Більше нічого порадити не можу, принаймні доки діє оця паразицька система й паразитизм із брехнею вважаюцця прийнятними.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

M_M

Повідомлення M_M » 21 березня 2019, 17:48

Sintez писав: можливо тепер Ви зрозумієте, чому умовою свого модераторства я висунув принципову відсутність писаних правил
А я хіба десь заперечував? Тут більше важлива наявність зворотнього зв'язку ніж будь-які правила. Правила були б корисні для новеньких, але в нас їх небагато.

oven
щира українка

Повідомлення oven » 21 березня 2019, 21:19

Sintez писав: Містичний шлях - скажіть тому козлу,
Сказала. Не зовсім так, але сказала. Тепер шукаю юриста для консультації. Взагалі у мене позиція оптимістична. І два способи вирішення проблеми. По дзвінку або через розголос. Що зможу - зроблю. Хоча можливостей у мене небагато. Але я спробую. На моїй стороні правда.
"Володіти собою - найбільша влада." Сенека

Відповісти