Лайфхак. Сработает, как думаете?

Noex

Re: Лайфхак. Сработает, как думаете?

Повідомлення Noex » 05 листопада 2020, 14:02

Громадянином своєї держави.

Пасиви то інше, чи бувають вони патріотами? Не знаю, серед моїх знайомих таких немає.

главспец

Повідомлення главспец » 05 листопада 2020, 14:14

Noex писав: Громадянином своєї держави.

Пасиви то інше, чи бувають вони патріотами? Не знаю, серед моїх знайомих таких немає.
Вы намекаете на лиц «нетрадиционной ориентации»? Мне тоже интересно, а бывают ли таковыми реальные патриоты!
И наоборот, естественно...

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 05 листопада 2020, 15:23

Noex писав:
Sintez писав: ?! Ви не в курсі, хто у нас "націоналісти", "національний корпус" і так далі? Не знаєте таких як нєкая Фаріон, Тягнибок? Та й загалом, заляпані всі, хто люблять порозсуждати на "національні теми", аж доки їх не притиснути невдобними питаннями.
Слово шовіністи знайоме? Яким боком тут національний корпус? Може і національну збірну по футболу сюди притягнемо?
Sintez писав: Я не "плюндрую" слова, а розумію їх в прямому сенсі, а не в тлумаченні всяких "толковників".
Різноманітні словарі тлумачать ті чи інші слова аби люди могли спілкуватися та розуміти один одного - що саме мав на увазі співбеседник. Інакше кожен тлумачить своє - нова стара Вавілонська вежа у всій красі.
Те, що ви між собою із розумним виглядом постійно вживаєте між собою якесь слово, зовсім не значить, що воно щось значить й відповідає якійсь реально існуючій категорії/поняттю.

Саме так, я вважаю втикання куди попало по суті беззмістовного слова "національний" дуррю рідкісною, особливо коли це стосуєцця назв якихось тіпа "наукових" установ. Дуже яскраво ілюструє рівень "науки", окрім всього іншого.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 05 листопада 2020, 15:42

ingvar писав:
Sintez писав: Якому "положению"? На основі чого у совдепівському паспорті заповнювали графу "національність"? Хто визначав "належність"?
вот по-этому я и говорю, что "в какой-то степени", но не абсолютно, коль скоро 5-я графа была: а) определённым рычагом давления на граждан; б) способом соблюдения неофициальных квот(национальные кадры) при поступлении на должность, обучении в ВУЗах и т.п.
"Національність" у совку визначалася від фонаря, і правильно, що "п'яту графу" відмінили
У половині із похвальних листів у школі до мого прізвища дописували "-ов". Якби захотів, то і в паспорт би записали, льогко, і став би русскій. Щодо "квот" - як я розумію, вони з'явилися після того, як внєзапно зіпсувалася дружба СССРа із Ізраїлем, і були зпрямовані на те, щоб загальмувати просування на керівні посади "граждан фінансової національності". Однак проти Катехізису допомагали слабенько, тому вищезгадані гражданє, перевзувшись на льоту й ставши Лєвченковими й Величковими, льогко просочувалися на вищезгадані посади, тягнучи "вгору" один одного.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 05 листопада 2020, 15:45

главспец писав:
Noex писав: Це слова синоніми, так само як і нацист-шовініст сіноніми.
ок
а активистом должен быть? Или вполне можно ограничиться пассивным национализмом?
Жгьош. :)
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 05 листопада 2020, 15:52

Noex писав: Громадянином своєї держави.

У мене немає "своєї держави". Єсть стаціонарний бандит, котрий силоміць нав'язує "послуги", від котрих я по факту не маю права (принаймні писаного у "законах") відмовитися. При тому відповідальності переді мною "держава" не несе ніякісінької.
Так я маю робити вигляд, що безмірно радію, що мене імєє саме цей, місцевий стаціонарний бандит, а не кацапський чи який інший?

Чи Ви просто не відрізнятєте "державу" від "країни"?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

главспец

Повідомлення главспец » 05 листопада 2020, 15:55

Sintez писав: Саме так, я вважаю втикання куди попало по суті беззмістовного слова "національний" дуррю рідкісною, особливо коли це стосуєцця назв якихось тіпа "наукових" установ. Дуже яскраво ілюструє рівень "науки", окрім всього іншого.
это от незнания особенностей бюджетирования. Например, два гос.университета, примерно одинаковых во всём, но один вымутил себе статус «национальный».
Имеет реальные бонусы.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 05 листопада 2020, 15:59

главспец писав:
Sintez писав: Саме так, я вважаю втикання куди попало по суті беззмістовного слова "національний" дуррю рідкісною, особливо коли це стосуєцця назв якихось тіпа "наукових" установ. Дуже яскраво ілюструє рівень "науки", окрім всього іншого.
это от незнания особенностей бюджетирования. Например, два гос.университета, примерно одинаковых во всём, но один вымутил себе статус «национальный».
Имеет реальные бонусы.
Я стосовно слова "національний". Чесніше було б вживати слова "понтовий", "прикоритний", абощо.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Noex

Повідомлення Noex » 05 листопада 2020, 20:09

Sintez писав: Те, що ви між собою із розумним виглядом постійно вживаєте між собою якесь слово, зовсім не значить, що воно щось значить й відповідає якійсь реально існуючій категорії/поняттю.

Саме так, я вважаю втикання куди попало по суті беззмістовного слова "національний" дуррю рідкісною, особливо коли це стосуєцця назв якихось тіпа "наукових" установ. Дуже яскраво ілюструє рівень "науки", окрім всього іншого.
Маячня! Заміни національний на державний і буде тобі щастя.
Жодне слово само по собі не є відповідним реально існуючим категоріям - сіль називається сіллю лише тому, шо так домовилися називати і прописали у словниках, а могли назвати цукром чи навіть табуреткою.
Якщо хочеш, що би тебе розуміли вживай слова за загальновизнанними значеннями, саме для того і існують тлумачні словникі.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 05 листопада 2020, 21:32

Noex писав:
Sintez писав: Те, що ви між собою із розумним виглядом постійно вживаєте між собою якесь слово, зовсім не значить, що воно щось значить й відповідає якійсь реально існуючій категорії/поняттю.

Маячня! Заміни національний на державний і буде тобі щастя.
Жодне слово само по собі не є відповідним реально існуючим категоріям - сіль називається сіллю лише тому, шо так домовилися називати і прописали у словниках, а могли назвати цукром чи навіть табуреткою.
Якщо хочеш, що би тебе розуміли вживай слова за загальновизнанними значеннями, саме для того і існують тлумачні словникі.
Як у вас все запросто! А ще можна замінити слово "гроші" на інше, широковвідоме, із трьох літер...

Однак ми відволіклися. Так "національність" існує, і можна визначити "національність" конкретного персонажа, об'єктивно, науково, раз і назавжди?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Noex

Повідомлення Noex » 05 листопада 2020, 21:47

Sintez писав: Так "національність" існує
Національність - це громадянство, з'ясувати можно етнічну приналежність.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 05 листопада 2020, 22:16

Noex писав: Національність - це громадянство
Тобто, національність можна міняти, при бажанні, й мати одночасно кілька різних національностей?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Noex

Повідомлення Noex » 05 листопада 2020, 22:30

Sintez писав: Тобто, національність можна міняти,
Хто такі космополіти? А американці чи австралійці?
Або як мати гебрейка, а тато Ефіоп?
А гебреїв ашкеназі відрізниш від арабів палестинців?

главспец

Повідомлення главспец » 06 листопада 2020, 09:10

Noex писав:
Sintez писав: Тобто, національність можна міняти,
Хто такі космополіти? А американці чи австралійці?
Або як мати гебрейка, а тато Ефіоп?
пудель с собачьим паспортом - ето пудель! И паспорт бульдога ему не светит.
А кучерявая дворняга - никто.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 06 листопада 2020, 09:20

Noex писав: Або як мати гебрейка, а тато Ефіоп?
Пардон, це ДО МЕНЕ питання? :1: :lol: Я поняття зеленого не маю, як на них відповідати. Націоналістів питайте, чи нацистіа, чи як їх там.
Востаннє редагувалось 06 листопада 2020, 09:21 користувачем Sintez, всього редагувалось 1 раз.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Noex

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 09:21

главспец писав: пудель с собачьим паспортом - ето пудель! И паспорт бульдога ему не светит.
А як у помєсі пуделя із бульдогом? А хто такі дворняги - не собаки?
У собак є своя держава? Ну, там у пуделів - пуделяндія, якась?

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 06 листопада 2020, 09:23

Noex писав:
главспец писав: пудель с собачьим паспортом - ето пудель! И паспорт бульдога ему не светит.
А як у помєсі пуделя із бульдогом?
Бульдогоамєріканєц!
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

главспец

Повідомлення главспец » 06 листопада 2020, 09:26

Noex писав:
Sintez писав: Так "національність" існує
Національність - це громадянство, з'ясувати можно етнічну приналежність.
круто сформулировано, респект! Свмобытно даже.
А, например «крымский татарин», он чей гражданин и по каким конкретным признакам - первичным, вторичным Вы определяете его «етнічну приналежність»?!

Noex

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 09:27

Sintez писав: Бульдогоамєріканєц
О кляті піндоси, що з собачкою зробили! :lol:

Noex

Повідомлення Noex » 06 листопада 2020, 09:29

главспец писав: А, например «крымский татарин», он чей гражданин и по каким конкретным признакам - первичным, вторичным Вы определяете его «етнічну приналежність»?!
Кримський татарін громадянин України, а етнічно - татарин. Що не так?

Відповісти