В НКРЕКП

Sintez
Єретик

Re: В НКРЕКП

Повідомлення Sintez » 08 листопада 2019, 22:16

Фрося писав:
Sintez писав: Невозможно. Те, що "фірма" "ізраїльська", вас (ОСББ) не смущяє?
Нет,я видимо не правильно выразилась.Фирма наша-технологии израильские.Ну и видимо владелец оттуда.Я так думаю.. :pardon:
Ну дивіцця. Найкраща сонячна батарея дає один кіловат потужності (за умов яскравого літнього сонця, що світить перпендикулярно тій батареї) десь із поверхні площею 8квадратних метрів. Припустимо, що площа квартири (для простоти) 40 квадратів. Тоді, вкривши дах над нею панелями, отримаємо 40:8=5кіловатів потужності. Це максимум, в полудень, при безхмарній погоді. А далі цю потужність ділимо на кількість квартир на стояку, припустимо п'ятиповерхівки. 5:5=1 кіловат. Тобто не вистачить навіть на чайник. У дев'ятиповерхівці ще менше.

Я розумію, що розрахунок дуже приблизний, але просто хочу показати порядок цифр.

А ввечері, коли сонця немає або воно внизу, якраз максимальне навантаження на мережу. Звідки енергія? З акумуляторів? Вона золотою вийде, та енергія. При тому, акумулятори не вічні, через п'ять років нові купуйте...

Звичайно, є варіант зробити батареї як сонячну електростанцію й вдень продавати енергію в мережу, а ввечері її купувати. Але це ніяка не "незалежність", бо ви не гірше мене знаєте, як торгувати із бандитами, якщо сам ти не бандит. Вони крутять законами й правилами, як циган Сонцем, й розраховувати щось на роки в таких умовах - ідіотизм.

"Ізраїльці" просто хочуть зрубати з лохів бабла, на модній "темі", та і все.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 08 листопада 2019, 22:19

Фрося писав: Зображення
А варіант пересадити чи перестріляти керівництво ДТЕК не розглядаєцця? Нє наш мєтод? Ну да, про що я...
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 08 листопада 2019, 22:20

Ми купимо у шулєрів нову колоду карт, і тоді вже як зіграємо!..
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 08 листопада 2019, 22:33

Автономка має сенс для індивідуального використання, на дачі, у відриві від цивілізації, коли треба принципово закрити проблему, не дуже зважаючи на собівартість, обмежену потужність, незручність у використанні, т.п.
Стаціонарно це можна зкомпонувати на території приватної садиби, якщо комплект коштуватиме дешевше, ніж лінія до хутора, трансформатор, і плата за дозвіл на підключення.
Так, деякі туристи - промисловики беруть з собою невеличкий "стірлінг" з генератором, щоб, притуливши його збоку до багаття, зарядити ліхтарик, телефон, послухати приймач.
Сонце, вітер - то ресурси. І всяка концентрація людей, у багатоповерхівках - зменшує кількість ресурсу, в розрахунку на особу. Зворотній бік урбанізації.
Участь в голосуванні - є формою колаборації

Фрося

Повідомлення Фрося » 09 листопада 2019, 18:24

Киевляне-должники за коммуналку могут получить запрет на выезд за границу

Также могут арестовать имущество https://inforesist.org/kievlyane-dolzhn ... -graniczu/

Відповісти