Clone писав: ↑
Vollmer писав: ↑
Робот Кінах А.К. теж говорив про те, що структура нашого експорту є, по суті, колоніальною, і досить точно повторює структуру експорту колоніальної Індії, і т.д. Я сьогодні вранці дивився, здається, на "Ньюзвані", але не гарантую. Я глянув невеличкий шматочок, не все, але оце, якраз, і попалося. Це вже розуміють всі притомні люди, і, навіть, - роботи !!!
Уже который год талдычим - карпатский лес вывозят, как гитлер - чернозём - ЭШЕЛОНАМИ!
И шо?
Ну нам предложили объяснение - нам нужны кредиты МВФ, а они требуют кругляк, по цене валежника)))
Ну - мы съели?!
Давайте обсудим, кто, что и когда съел!
А что после?
Нє, це неправильний підхід. Так ми не зійдемо з манівців на сяючій путь <C>. Я з родиною сварюся через отакі, безособові формулювання, "нам нужни крєдіти", "оні трєбуют кругляк", т.д. Хто в цій схемі "ми" ??? Хто - "вони" ??? Нащо, особисто Вам, ті кредити ??? Ви з них сильно здобріли ??? Може, багато заробили на кругляку ???
Це режим Пєцика грабує країну на десятки років наперед, набираючи кредитів, розкрадаючи їх, і набираючи нових на покриття старих, під скажені 7,375% річних у валюті !!! По гарантованих державою кредитах !!! Я би теж хотів дати кредит на таких умовах !!! Але у мене держава не хоче взяти кредит на подібних умовах !!! Мене вона хоче тільки грабувати на цінах, тарифах, умовах життя. І таких бажаючих - ще знайдеться, не одна тисяча, бо це скажений процент, небачений, неможливий. Я дуже хочу хоча би подивитись, кому дано таке право, надати Україні кредит під такі проценти ??? Хто еті люди ??? Здогадки в мене, канєшно є.............
Тепер про кругляк. Проблема ж не в тому, що він круглий, а не квадратний. Проблема, що вирубується ліс в горах, хижацьким способом, без відновлення, без нормування, без податкових платежів, без розвитку супутніх бізнесів та інфраструктури, група людей краде суспільний ресурс у всіх решта громадян. А коли потім вода з гір, не стримувана вже лісовими масивами, зносить мости і дороги, заливає житло, поля, то все суспільство, вже раз пограбоване - ще раз платить, з Бюджету, за той грабунок, посилаючи МНС і відновлюючи постраждалим втрачене.
Що, важко знайти, хто підписав документи на кредити по 7,375% ??? Чи важко знайти, хто організовує вивезення кругляку, хто дозволяє, хто везе залізницею, пропускає через кордон ??? Не марсіяни, точно. Це все робиться під патронатом Пєцика. Якщо вже дитсадочки без Пєцика не відкриваються, пляшка пива без нього не хоче відкриватися, то вже кредит на 3.000.000.000. - точно без нього не одсвятився !!! Не той масштаб !!!
Медія мають спеціальну інструкцію - не допускати розмов про те, що кредити розкрадаються владою, так, на 112 я вже 100500-й раз чую ритуальну фразу про те, що кредити не можна розкрасти, бо ".........вони йдуть на підтримку золотовалютних резервів держави.........." і т.п. благоглупості. Тобто, десятки мільярдів доларів щезли безслідно, але забороняється думати і казати, що їх вкрадено. Предписано медіям говорити, що вициганювання кредитів - то державна доблесть, отримати - то "перемога", майже військова, а далі гроші десь зникають, і про те вже ніхто нічого не говорить, височайше не рекомендовано.