Президент діє всупереч Конституції - що тут тлумачити?!
КСУ на вихід?
Re: КСУ на вихід?
Але ж та ситуація не спровокувала конституційну кризу? Та і сумнівне не означає не конституційне.
На мій погляд, є просте рішення - прийняття Закону про Референдум і в разі сумнівних рішень виносити їх на всеукраїнський референдум, Най вища влада - народ, виносить вердикт, а не проплачені молодикі чи невіглас президент, який має бути Гарантом Конституції, а не топтатися по ній.
На мій погляд, є просте рішення - прийняття Закону про Референдум і в разі сумнівних рішень виносити їх на всеукраїнський референдум, Най вища влада - народ, виносить вердикт, а не проплачені молодикі чи невіглас президент, який має бути Гарантом Конституції, а не топтатися по ній.
отличная идея! Только нужен будет орган по визначеню ришень «сумнивними»! Я бы возглавил такой...Noex писав: ↑ Але ж та ситуація не спровокувала конституційну кризу? Та і сумнівне не означає не конституційне.
Значить, забули? А я пам'ятаю. Так от, термос скінчився пшиком. Виявився порожняком, чим і був із самого початку. Саме такий же пшик - оця возня із "корупціонером" у КСУ. Бо будь-яка людина при умі давно в курсі, що не може бути в "державі"-стаціонарному бандиті ЖОДНОГО чесного "правоохоронця". Всі їх слід... Я не знаю, якщо не перестріляти, то випалити на лобі тавром мітку й пожиттєво не допускати до будь-яких посад у суспільних управлінських структурах, аж коліна до четвертого. А що пропонуєцця після розгону чинного КС? Та набрати таких же мразєй, тільки зеленого кольору. Ви настільки наівні, щоб не розуміти таку просту річ?

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Єсть різні варіанти. Напримєр, ДШК. Або політичні способи вирішення конфліктів. Але якщо хтось із сторін тупо прикриваєцця "статусами", то навряд чи політичні способи подіють, й залишацця кулаки/стволи/бомби й інша зброя.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
- Віра
- Тимчасово переміщена в нікуди
Коли йшло діло до підписання Томоса, я вважала це історичною віхою в історії України, я раділа, у мене навіть лилися сльози від цієї події.
СпойлерРозкрити
Шкода, що це виявилось пшиком чи чим - до нас не доводили, що вкладається в ту дію, яка відбувалась. Але коли я побачила, що воно видерлось на табуретку і його "велична постать" , яку весь час нам транслювали, була вища від усього народу, який був там присутній, наявність там кримінального авторитета, згадування в тому історичному документі імені самізнаєтекого, перекреслило не тільки мої, а й сподівання великої частини українців. Я досі достеменно не зрозуміла, що відбулося, і Томос, в якому згадується ім'я Порошенка, якось дурно пахне
Вірі й Вам можу лише порекомендувати суфійську казку про те, як помінялася вода.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Вистачає. Окрім того, не всі джерела зіпсувалися.

Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!
Євгеній Прокопишин
2 ч. ·
Комітет ВР схвалив «законопроект Разумкова» - тепер його можна прийняти наступного тижня.
Але э один нюанс: в нього внесли зміни, що законопроектом передбачається не повернути дію скасованих КСУ статей Законів (як Разумков пропонував), а викласти ті статті в іншій редакції. Зробили це для того, щоб не порушувати Конституцію.
Це те, про що я і писав раніше - «законопроект Разумкова» порушує Конституцію, тому що рішення КСУ не можна просто відмінити Законом в Парламенті.
В результаті вихід (2 виходи) все той же:
1. Або підкоритись рішенню КСУ і змінити Закони відповідно до рішення (відповідно до Конституції)
2. Або розігнати КСУ (порушення Конституції), обрати новий склад і він скасує скандальне та незаконне рішення попереднього складу КСУ (згідно Конституції).
Перший варіант означає перемогу Системи, другий - перемогу Влади і шанс змінити Систему. Станом на зараз чітко видно, що Разумков ставить країну на коліна перед Системою, а Зеленський хоче змінити Систему. В цьому то і різниця між їхніми законопроектами... А з ким і куди піде Парламент - дізнаємось через тиждень...
Центр Протидії Корупції
4 ч. ·
Законопроєкт Разумкова і декларування не ремонтує, і кризу в КСУ не вирішує. Пояснюємо чому.
1⃣ Цей проєкт НЕ СТОСУЄТЬСЯ Конституційного суду. В ньому немає жодної норми про КСУ чи його роботу. Жодної.
2⃣ Він нібито відновлює знищені КСУ норми щодо декларування. Насправді ж в такій редакції нічого він не відновлює. Цей законопроєкт створює ілюзію відновлення, яке відстрочує будь-яке справжнє рішення.
Детальніше це описали тут: https://www.liga.net/.../pochemu-zakono ... azumkova-i...
А відстрочити справжнє рішення депутатам треба всього лише до кінця року. Бо так депутати щонайменше зможуть уникнути кримінальної відповідальності за брехню в своїх деклараціях за 2020 рік.
Чи розуміють це депутати і Разумков? Чудово розуміють. А ще це дуже добре розуміють міжнародні партнери. Продати їм фейк замість реального рішення точно не вдасться.
Ще якихось два роки пролетять непомітно. А кандидатів у президенти ... знову мародер та кловун?Хоча останній обіцяв що тільки на 4 роки... Оце уявляєте вибір між опзж та рошеном?
- Віра
- Тимчасово переміщена в нікуди
може вийти як у 1994-му, Кучма с Симоненком. Ні з кого вибирати, один другого гірше.
- DSMechanic