Noex писав: ↑
M_M писав: ↑Чи може РАДА + КСУ
В тому-то і річ, що тільки КСУ і не зробив, а підтвердив, а мала це робити за Конституцією Рада і ні хто інший.
M_M писав: ↑За кордоном зміну визнали?
Я дуже занепокоєна. Я завжди знала, що в Україні вразлива демократія. Але я навіть не уявляла, що за два місяці, відколи працює новий Президент, — він використав їх для того, щоб підібрати під себе уряд, скасувати результати виборів 2007 року, повністю підкорити собі Вищу раду юстиції, Верховний Суд, СБУ і навіть парламент.
Ханне Северінсен
Україна заблукала.
Вацлав Гавел
Незаконність, тобто злочин, може визнати тільки суд. Є рішення суду щодо незаконності дій Президента щодо будь-яких змін у країні? Ні. Він винен у інших злочинах, які скоїв пізніше, і звісно скористався тією підсиленою владою, що зміг здобути чистками, мордобоєм, та іншими відомими та не дуже витівками.
Приватні думки, навіть якщо вони подобаються та їх озвучили у прямому етері, залишаються приватними думками. Януковича ЄС визнав. І навіть очікував його підпис на відомому документі. І навіть те, що він відмовився від підпису, не є злочином у юридичному контексті. Він зробив політичний вибір на власний розсуд і мав на це відповідні повноваження. Але політика - досить складна річ з купою зворотних зв'язків. З його вибором багато хто був категорично незгоден. Наслідком був Майдан. Зрада, втеча - інша історія.
ПС. Значно більшої шкоди Україні завдав Кучма. Хоча теж юридично вважається невинуватим.