Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.

Olga

Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.

Повідомлення Olga » 01 липня 2023, 22:00

M_M писав:
...закат Европы состоялся, и нам, наверное, более не следует пытаться почерпнуть хоть что-либо перспективное для мышления и деятельности из ее философии. Особенно провальной в современной Европе является футурология - можно даже сказать, что в Европе нет никакой футурологии, хотя она присутствует в США, но с исключительно технологическим уклоном.

Сергей ДАЦЮК, "Хвиля
Слова про занепад я змогла втямити...

Далі про цей занепад:
интеллектофобия (страны третьего мира), архаизация (Россия), прокрастинация (Европа), терминаризм (США), обскурантизм с элементами реформации (исламский мир).

Тобто Штатам і Європі він шиє бездіяльність і термінаризм - нездатність і небажання вивчати надприродні явища, а це, мовляв, дуже важливо...
Когда правоверный ученый сталкивается с фактом необъяснимого, например, телекинеза, он требует для начала строгого подтверждения факта. Именно по этой причине многие факты игнорируются на том основания, что не имеют строгого подтверждения. Однако случаи телекинеза строго задокументированы, например, многолетние опыты с Нинель Кулагиной в СССР в 60-70 годы ХХ века.

Когда же правоверный ученый имеет строго задокументированный, но не объяснимый факт, он, как правило, делает три вещи: 1) он не может рационально отрицать факт, так как он установлен и задокументирован, и вынужденно признает наличие факта, но эмоционально он не принимает факт как факт (он есть, но эмоционально неприятен и потому неприемлем); 2) он рассматривает факт как некоторое отклонение (аберрацию) от объективной картины мира и отбрасывает уже не факт, а область исследований, в которой обнаружен факт, как область исследований для себя (то есть он этим не занимается); 3) затем такой правоверный ученый переходит в социальную действительность и требует ограничить (запретить финансирование, лишить признания в ученом сообществе и т.д.) такие эксперименты. Таковы социально-психологические основы возникновения терминаризма (ограничения) в науке.

Olga

Re: Цинізм-2. Шо дєлать, шеф, або анатомія брехні, страху, безвідповідальності, байдужості, рабства й ідіотизму.

Повідомлення Olga » 01 липня 2023, 23:59

Дацюк проповідує мейнстрім, що склався натоді - СРСР прогорів бо відкидав релігію, а екстрасенси і тому подібне - це надцікаво і надважливо...

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 08:00

:ireful1:
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 08:08

Sintez писав:
Olga писав: не все так однозначно? (с)
І зараз Бідон саботує допомогу.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 10:05

Фрося писав: местная элита побила
С¥ка, зупиніть Землю, я вийду...
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Саня

Повідомлення Саня » 02 липня 2023, 11:37

Sintez писав: С¥ка, зупиніть Землю, я вийду...
Зупинка тут: https://blogs.pravda.com.ua/authors/datsuk/
…самая неистребимая наша иллюзия заключается в том, что мы действуем, воображая, что свободны от всяких иллюзий.
Ролло Мэй

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 13:03

Olga писав:
Sintez писав: Чому бездумної? Заборона критики "святих" - це ознака релігійної секти. При чому на цих "заборонах критикувати святе" паразитують саме найпідліші негідники.
тому що, щоб критикувати якісь дурні секти - треба критикувати тих, хто їх організовує, треба розкривати очі людям на тих, чиїми жертвами вони є. А не плювати на сонце, на яке, припустимо, ті організатори примушують молитися своїх підопічних. Не запльовувати сонце. Це точно нічого не дасть.
Ну так а я про шо. Бодання Дацюка із опонентами викликане в першу чергу тим, що він насмілився перечити такому собі націоналістичному "священному синоду", котрий невозбранно присвоїв собі право визначати що є "сонце", а що - купа лайна. Чисто у дусі совка, тільки трошки перелицьованого. Але у мене нюх на совкову вонь з давніх часів. Можу висловити здогад, що у Дацюка теж.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 13:11

Olga писав:
Sintez писав: Якою мірою воно викликане тими рядками - то питання відкрите, але якоюсь мірою неодмінно. Бо ці слова знає кожен. А Слово - страшна сила, ібо Воно - Бог.
ти сектант...
Мабуть. І Ви теж. Кожен з людей у певній мірі є сектантом, ібо вірує у те, чого не може перевірити сам. Яскравою сектою щойно була Секта Свідків Коронавірусу. Дійшло навіть до розмов про карне переслідування невіруючих. Декотрих досі не відпускає, чекають Другого Пришестя.

Характерна ознака - адепти сект не мають навіть найменшого сумніву у предметі віри, ненавидять невірних, і вважають саме їх джерелом СВОЇХ негараздів. А ні в якому разі не себе самих.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 13:15

Olga писав:
Sintez писав: А чому не порівняти? Толпа живе на лозунгах, написані вони на хоругвах, бордах, у книжках поетів чи просто викрикуюцця крикунами. Так уже повелося. І звичайно ж толпу злить, коли хтось намагаєцця плисти поперек чи проти течії й судити своїм умом.
пливи проти течії, а не проти книжок поетів.
Якщо крикуни намалювали сонце на своїй хоругві, не чорни саме його, і не чорни взагалі нічого, крім того, що заслуговує на це.
Я проти книжок поетів? Де? Пардон, це не до мене. Якраз я проти тих, хто ЗАБОРОНЯЄ доступ до якихось книжок, газет, сайтів етк (чим, до речі, в інформаційну еру виставляє себе повним кретином).
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 13:20

Саня писав:
Sintez писав: Дацюк не знає, що таке егрегоріально-матричне управління, його цьому не вчили,
Навіщо тут про це теревені розводити? Піди навчи його, тримай https://blogs.pravda.com.ua/authors/datsuk/

Тому що це моя тематична гілка...
Ти теж мене вчити зібрався? Не кажи мені, куди йти, то і я тобі не казатиму, куди тобі йти.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 13:33

Olga писав:
Sintez писав: Дацюк має своїх тарганів у голові. Як і я, і мабуть як і всі. Але одну проблему суспільства він виокремив - НЕдумання. Деінтелектуалізація. Якою мірою воно викликане тими рядками - то питання відкрите, але якоюсь мірою неодмінно. Бо ці слова знає кожен. А Слово - страшна сила, ібо Воно - Бог.
Дацюк не знає, що таке егрегоріально-матричне управління, його цьому не вчили, але інтуїтивно починає розуміти. І толпа цілком закономірно починає його рвати на шмаття за єресь.
Єресь - це коли йдуть проти релігійного вчення.
Мене дідусь навчав. Не релігії. Я мала прочитати збірку народних приказок і прислів'їв. Не те щоб, мусила - але йому подобалось, що мені це подобається. Збірка пісень теж завжди була до моєї уваги.
І я тобі ручаюсь, що ця толпа буде рвати кожного, хто вздумає стати їй на дорозі. Бо це основи раціонального мислення. А не релігія.
І не треба вам на це зазіхати. Ні з яких висот.
А чому Ви цього боїтеся?

Колись, кажуть, Вінстона нашого Черчілля запитали, чому у британців немає антисемітизму? А той відповів, мовляв тому, що британці не вважають СЕБЕ дурнішими за євреїв. Я не визнаю "національного" поділу людства, але відповідь дуже мудра.

До речі, а у ВАС є якась довідка від поетів, котрих ви прихватизували, про заборону роздумів і сумнівів над їхніми віршами? Як Ви думаєте, чого Ваш мудрий дідусь хотів би - щоб прочитані Вами книжки лягли у свідомість догмою, чи стали живильним середовищем, певною "землею", із котрої виросте своя , НОВА мудрість? Бо предки не могли, при всьому бажанні, видати мудрість на 100, 200, 500 років вперед.

До речі, що з такого підходу може вийти, яскраво демонструють мусліми, котрі здуру добровільно самоусунулися із цивілізаційної гонки й закапсулювалися у "шаріат".
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 13:40

M_M писав:
Sintez писав: Дацюк не знає, що таке егрегоріально-матричне управління, його цьому не вчили,
Як мінімум КОБ він читав. І термінологією на задану тему володіє.
Читав - мабуть. Але "читати" й "засвоїти" - велика різниця. Ібо поряд із цим він нещодавно видавав перли про те, що в Україні, мовляв, проблеми тому, що не всі ВАРНИ зформовані "як треба".

ВАРНИ, Карл!

Щодо Саніної поради - я пробував йому писати на пейспук, (заради чого там зареєструвався), але він мене мабуть просто забанив, бо з пошуку у мене зник. Дещо він істеричний, нмд. У поєднанні із високомірністю, що його як філософа звичайно знецінює дещо.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 13:50

Olga писав:
...Марксистская (коммуно-социалистическая) и либерально-демократическая (глобальная рациональная) цивилизации, несмотря на их, как им кажется, антагонистический конфликт, являются необычайно похожими. Они одинаково результативно уничтожают трансус и разрушают трансценденцию. Более продуманная утилитарность глобальной рациональной цивилизации позволяют ей продержаться дольше, но обрекают ее на сильнейший кризис в самом ее основании.

...Рациональные цивилизации могут быть жизнеспособными, лишь интегрируясь с религией (например, глобальная рациональная цивилизация интегрирована с храмами Христа, Моисея, Рамы-Кришны, Конфуция, Будды, Мухаммеда) и поэтому до сих пор была жизнеспособна. Коммуно-социалистическая цивилизация, игнорировав необходимость интеграции с храмом Христа (в СССР и Европе), в историческом времени практически мгновенно получила поражение. При этом коммуно-социалистическая цивилизация, интегрированная с храмом Конфуция, без особых последствий может перейти к базовой религиозной цивилизационной структуре (Китай в любой момент может отказаться от коммунистической идеологии в пользу интегрированного с ней конфуцианства).

(Дацюк)

http://lit.lib.ru/d/dacjuk_s_a/text_0050.shtml
що він пише...

Загалом, не дарма ж він і навіть в тім відео, яке я вихопила, Шевченка за безбожництво критикує.
І?..

По темі написаного. Дацюк "копає", очевидно, але ще далеко, бо насправді цивілізація ОДНА, біблійна, рабовласницька по суті, домінує над світом. Немає ніякої "марксисської", мраксизм - просто галузь загального біблійного проекту, один із численних духовних тупіків, котрий релігійною догмою зробив... матеріалізм. Буває. Так само конфуціанство, іслам, так званий "індуїзм" - всі вони підпорядковані меті тримати топу під контролем.
Китай не стане ядром цивілізації. Насмішив. У них навіть мова така, що в принципі не пристосована до такого. Їм браті лопаті і копаті(с).
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 14:22

M_M писав:
Я утверждаю,
СпойлерРозкрити
что онтологический конструктивизм драйвовый и создает необходимый футурошок, хотя сложен и малопонятен даже для интеллектуалов. А спекулятивный реализм и так называемый радикальный конструктивизм скучны и в принципе не способны создать драйв и футурошок. На пределе своего напряжения они могут породить лишь «черных лебедей», в то время, как современному миру нужны «нереальные драконы», предлагаемые онтологическим конструктивизмом без всякого напряжения. И доказывать это сейчас бессмысленно - время докажет, перспектива докажет, человечество докажет.

Нельзя сказать, что существует какой-либо осознанный заговор европейских интеллектуалов, которые сознательно блокируют развитие мирового мышления. Однако существует неотрефлексированный ими самими саботаж сложных способов мышления и сложных форм мыслимости, когда европейские интеллектуалы идут на поводу у габитуса и доксы, предавая интеллектуальные европейские традиции мыслительных революций и мыслительных инноваций и не позволяя состояться драйвовому когитусу в масштабах человеческой цивилизации.

Что здесь можно сказать? Только то, что закат Европы состоялся, и нам, наверное, более не следует пытаться почерпнуть хоть что-либо перспективное для мышления и деятельности из ее философии. Особенно провальной в современной Европе является футурология - можно даже сказать, что в Европе нет никакой футурологии, хотя она присутствует в США, но с исключительно технологическим уклоном. А ведь лишь футурологическая рефлексия позволяет придать когитусу непосредственно действенный и позитивный характер. Отказ от футурологии есть отказ от перспективного контекста когитуса.

Запад же в целом сегодня растворился в габитусе и занят массовым продвижением своего габитуса по миру. В то время, как еще совсем недавно Запад был занят безостановочным производством когитуса и его продвижением по миру. Такой отказ Запада от функции производства и продвижения когитуса делает эту позицию вакантной.

Создаваемый конструктивистский когитус в так называемых маргинальных странах (прежде всего, в Украине) оказывается вне контекста США и Европы, держателей основных каналов коммуникации и создателей когитуса последнего докризисного периода западного мира. А уровень притязаний направлений философии Европы и США недостаточен для преодоления общемирового кризиса. Этот разрыв трагичен.

Лишь построенный на цивилизационной рефлексии когитус может предъявлять масштабную перспективу. Лишь построенный на конструктивной футурологии когитус может предъявлять неотдаленную и непосредственно участвующую в настоящем перспективу. И скорее всего, лишь революционные, пребывающие в маргинальной позиции, но имеющие непосредственный вызов в контексте целого человечества и перед будущим общества смогут создать когитус следующего периода развития человечества.

Главным качеством когитуса, принципиально непонятным для большинства ученых и академических филосософов, является его конструктивистский характер. Когитус нельзя объективировать или истолковывать в каком-либо виде. Когитус можно лишь предъявить в конструктивно-синтетическом виде из мотивации героического энтузиазма под вой недоумения, отрицания и даже ненависти креативного класса, обслуживающего габитус.

Когитус всегда должен иметь не ориентирующий, а активный и даже радикальный характер. Когитус, оглядывающийся на габитус, испрашивающий у него разрешения, отчитывающийся перед ним или даже заискивающий перед ним, - это квазикогитус.

Пока мировой габитус доминирует и блокирует мировой когитус - кризисы, бунты и войны в мире неизбежны. Никакими усилиями живущего в габитусе большинства новый мир не создать. Перспектива мира возникает лишь в связи с возникновением продуманного и отрефлексированного драйвового когитуса. В этом смысле габитус преодолим в усилиях героического энтузиазма маргинальных мыслителей - они первые начинают жить не в габитусе, а в драйвовом когитусе.

Когитус, предельно сложное для каждой эпохи ориентированное на перспективу и развитие мышление, есть единственное богатство мыслящих существ. Сегодня содержательное пространство когитуса зияет пустотой. Это проблема для человечества и шанс для маргинального мышления, где бы в мире оно ни возникло.

Поэтому главное мотивационное наставление для мира будущего - свобода когитуальных актов интеллектуальных героев-энтузиастов во внимании и поддержке их со стороны когитуально прозревших интеллектуалов; игнорирование ими габитуальных актов, а также отторжение и сокрушение ими габитуальной блокады когитуса.

Конструктивное преодоление доминирования габитуально пресмыкающихся в когитуальном драйве героического энтузиазма и когитуального прозрения - вот суть позитивной перспективы мира.
Сергей ДАЦЮК, "Хвиля
Як бачимо, окрім КОБ йому б треба хоч іноді студіювати Леся Подервянського, зокрема знамениту "Казку про рєпку...". Щоб виражацця яснєє, без зубодробильної термінології.

По тексту - ну загалом так. Дацюк ЩЕ не "дозрів" (а може просто не насмілився ще) до того, щоб написати, що цивілізація зайшла в глухий кут і ДЕГРАДУЄ, у планетарному масштабі повторюючи деградацію Риму, а головним "чорним лебедем" стала фукуямівська концепція "кінця історії", котру не те що не осміяли чи не освистали, а радо прийняли й повірили в неї, бо дуже хотілося повірити. І навіть зараз, коли фукуямівський висєр по фактк накрився мідним тазиком, всі вони роблять вигляд що нічого такого.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 14:27

Olga писав: безбожники на почесному другому місці. Добра мені інтеграція...
Чи Дацюк вбачає в цьому падіння цивілізації...
Все це бутафорія. Реальні божества зовсім інші. Мамона, напримєр. Золото. Гроші. І все одразу стає на свої місця. Глобальне охоплення, 99,9%
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 14:31

Olga писав: Тобто Штатам і Європі він шиє бездіяльність і термінаризм - нездатність і небажання вивчати надприродні явища, а це, мовляв, дуже важливо...
Не НАДприродні, а НАДцивілізаційні, скажімо так. Ті, які протирічать "трендам". Хоча б ті явища били по лобі. Кувалдою.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 02 липня 2023, 14:33

Olga писав: Дацюк проповідує мейнстрім, що склався натоді - СРСР прогорів бо відкидав релігію, а екстрасенси і тому подібне - це надцікаво і надважливо...
Да?! І де саме?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Саня

Повідомлення Саня » 02 липня 2023, 18:05

Sintez писав: я пробував йому писати на пейспук, (заради чого там зареєструвався), але він мене мабуть просто забанив, бо з пошуку у мене зник
У чому проблема, іди на його блог за лінком, заходь з мордокнижки і пиши йому, там же є посилання на його сторінку у мордокнижці. Пиши йому, обговорюй, навчай.
…самая неистребимая наша иллюзия заключается в том, что мы действуем, воображая, что свободны от всяких иллюзий.
Ролло Мэй

M_M

Повідомлення M_M » 02 липня 2023, 18:54

Sintez писав: Дацюк ЩЕ не "дозрів" (а може просто не насмілився ще) до того, щоб написати, що цивілізація зайшла в глухий кут і ДЕГРАДУЄ, у планетарному масштабі
Теза Тимошенко "Все пропало" у планетарному масштабі :lol:
А якщо з числами та фактами? Звідки узялось оце "ДЕГРАДУЄ"?

Відповісти