главспец писав: ↑
Vollmer писав: ↑
Справка - то у Вас, в райкомі.
Йдеться про принципову можливість.
Це питання давно і грунтовно досліджується, в т.ч.
математиками. Здається, тут вже згадували теорему Гьоделя.
Частинка системи може робити які завгодно часткові висновки щодо системи. Але завжди матиме обмеження, що випливають із природи її зв'язків із системою. І Ви, як управлінець із досвідом, мали би це знати. Хіба не так? Не знаєте?
Ваше управління базується на інших принципах?
можно абсолютно объективно оценить, например, дебиторскую задолженность по состоянию на 01.01. текущего года, (как будучи внутри системы, так и вне её) но нельзя абсолютно объективно оценить качество «работы с должниками», только условно-приблизительно: хорошо, плохо, удовлетворительно.
И в одном случае задолженность в 10 000денег на 1 месяц, может быть просто отличным результатом, а в другом - катастрофическим!
И как быть?!
п.с.
для продолжения дискуссии надо бы уточнить термин «объективность оценки» и его уместность для каждого конкретного случая, вероятно есть вещи, которые вообще невозможно объективно оценить?
Например, могу ли я, выполнив условие «находясь вне», объективно оценить степень (или хотя бы наличие) Вашего патриотизма?
А кто может, комиссия из эталонных патриотов?
А отут уже без ДОТУ ви впретеся у глухий кут. Ібо у фразі "об'єктивна оцінка" містицця по суті бред. Управляє хто - об'єкт чи суб'єкт? Суб'єкт, начебто, так? Так от, і оцінку ситуації робить саме він, суб'єкт, і оцінка його СУБ'ЄКТИВНА, і це нормально! І оцінка ця залежить від вектору цілей суб'єкта-управлінця, просто кажучи, від того, що з його точки зору є "добре", а що "погано", що слід підтримувати, а що викорінювати.
Щодо конкретно оцінки ефективності системи у грошах - саме так, вона є бредовою, і я радий що ти це розумієш. Бо гроші - це лише ЗАСІБ, інструмент, але аж ніяк не ціль якогось управління. І саме цей бред, врешті, є причиною зокрема й нашого місцевого українського 3,14. Чому так? Саме тому що теоретичні основи "менеджменту" - гавно. Але це гавно нам цілеспрямовано впарюють, бо реальне самоуправління колонії (якою ми є) для метрополії є неприйнятним. І те, що з нашої точки зору є "погано", їх цілком влаштовує - дешеві ресурси й робочу силу колонія постачає, більше нічого й не треба. Бунтують мало, неефективно, гіпноз Жванецьких діє.
Я не занадто складно ізлагаю?