сталин ни при чем

Sintez
Єретик

Re: сталин ни при чем

Повідомлення Sintez » 27 липня 2018, 19:09

toisamiy писав:
Sintez писав: А ну да, ще не вистачало щоб розстріли були.
Ще раз: навіщо патякати і прирівнювати до масових розстрілів масову еміграцію?
Тобто, живих людей, що виїхали (це погано для країни) -- до людей розстріляних і замордованих?
"Патякати" - це про кого? Про мене? ТАк для научьних работніків розтолкую - МАЮ право "патякати". Бо ви, рєбята, все життя просиділи на МОЄМУ горбу, пишучи всяку куйню, а потім охаючи і ахаючи, чому ж з вашої писанини РАПТОМ така куйня вийшла. Ще маєте нахабство закидати, що я краших законів не написав... Це взагалі окуєть не встать.

Але повернемося до теми. Тобто, порівнювати некоректно, розстріли з масовими переселеннями? А Ви спробуйте це сказати кримським татарам, напримєр. Або чеченцям... ЧИ може скажете, що виїзд українців у рабство є цілком добровільним, а не ВИМУШЕНОЮ, ПРИМУСОВОЮ по суті втечею від злиднів і банди?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

M_M

Повідомлення M_M » 27 липня 2018, 19:10

Sintez писав: Так де ЦИФРА?
На 1 червня 2018 року: 42 279 611
Можна з картинками
https://index.minfin.com.ua/reference/people/

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 27 липня 2018, 19:12

Vollmer писав:
M_M писав: Це хибне припущення. Ми з ОлдБоєм були в одній команді двічі. Суперечок не виникало.
*********************************************************************************************************
Ні, не хибне. То був, зрозуміло жарт, а раціональне зерно в тому,що ОлдБой, почасти, правий, не можна занадто старанно знищувати на форумі різноманіття. І я з ним згоден. Якщо це - саме різноманіття, а не всепожираюча, в'язка маса тупих, злобних тролів, які вміють, виключно, затоптати і знищити.
Я б написав "Інакомисліє".
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 27 липня 2018, 19:37

M_M писав:
не можна занадто старанно знищувати на форумі різноманіття
Нагадаю ще раз. Я ніде не наполягав на чиємось бані. Хоча й використовував відсутність бану як індикатор прихильності модератора до розповсюджувача кацапської пропаганди. Гадаю, що це базується на їх спільних поглядах на сталінські витвори мистецтва. Чисто IMHO.
Не наполягав?
M_M писав:
Sintez писав: Щодо "підтримки" - це притягнуто за вуха.
Нагадаю:
Нечай писав:
Зараз від "економічних реформ" вмирає людей в десятки, якщо не в сотні разів більше, ніж від розстрлів НКВД
У бан листі автора не бачу. Хоча це гірше за Шарія. Той хоч імітує схожість на правду.
Яку кацапську пропаганду розповсюджує тут Нечай? Прошу цитат.. А то я форум не моніторю, хочу зрозуміти про що мова.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 27 липня 2018, 19:41

M_M писав:
Sintez писав: Союзники НІКОЛИ друзями й не були, до речі.
До речі, знайдете, де я союзників називав друзями? Це Вас хтось надурив.
У мене немає настрою займатися словоблуддям. Якщо "Стали ворогами" за умовчанням не має на увазі, що ДО ТОГО були друзями, то хай так і буде.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 27 липня 2018, 19:46

M_M писав:
Sintez писав: Так де ЦИФРА?
На 1 червня 2018 року: 42 279 611
Можна з картинками
https://index.minfin.com.ua/reference/people/
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 27 липня 2018, 19:47

M_M писав:
Vollmer писав: Тому, що ціль - та сама, упокорення і знищення нації.
Є й інший погляд. Для початку запитання. Чи ми маємо говоримо про геноцид поляків, естонців, латвійців, румунів, болгарів та білорусів?

І ще одне запитання. Нашим олігархам катастрофічно не вистачає працівників. Як це може бути сумісне з геноцидом, головна причина якого зайві роти?
не можна занадто старанно знищувати на форумі різноманіття
Нагадаю ще раз. Я ніде не наполягав на чиємось бані. Хоча й використовував відсутність бану як індикатор прихильності модератора до розповсюджувача кацапської пропаганди. Гадаю, що це базується на їх спільних поглядах на сталінські витвори мистецтва. Чисто IMHO.
************************************************************************************************
Уффффф..... Дуже прошу розрізняти прихильність і терпіння. В даному разі має місце саме друге.

Про працівників. Бацилла, коли жре - ніц не думає про наслідки, а просто жре. А наслідки наступають. Причинами геноциду ніколи не можуть бути зайві роти. Це завжди - акт волі сильної сторони щодо слабшої.

Ми не можемо бути кращими знавцями чужих геноцидів, ніж геноциджені нації. Як би з власним розібратися. Можемо поспівчувати, знаючи про власний досвід.
Участь в голосуванні - є формою колаборації

M_M

Повідомлення M_M » 27 липня 2018, 20:01

Sintez писав: якщо за умовчанням не має на увазі, що ДО ТОГО були друзями
Стосунки можуть бути ворожі, дружні, нейтральні. Нейтральність (на прикладі Фінляндії) не є гарантією мирних відносин.
Блокада Західного Берліну - це, мабуть, дружня акція сталіна, ні? Налякав Європу до тієї міри, що до НАТО вступила навіть нейтральна Португалія.

Інший приклад. Чи гітлер та сталін були друзями ДО ТОГО (22.06.41)? За замовчанням там чи ще якось. Спільниками (союзниками) були точно.

M_M

Повідомлення M_M » 27 липня 2018, 20:21

Vollmer писав: прихильність і терпіння
Чому ж не розрізняю, якраз це очевидно. Терпіння до брехні та бруду в одному випадку vs нетерпіння до брехні та бруду в іншому.
Терпіння супроводжується хоча б незгодою на словах. Але ми спостерігаємо мовчання, тобто мовчазну згоду. Тобто я б термін "терпіння" тут не застосовував, хоча сперечатись не буду. Бачу різні ступені реакції на явні провокації. Мені цього досить для висновку.
Vollmer писав: Причинами геноциду ніколи не можуть бути зайві роти. Це завжди - акт волі сильної сторони щодо слабшої.
Навіщо винищувати те, що може дати прибуток? Раби, чи колоніальний статус вигідніше за геноцид. Бо комусь працювати потрібно.
Краще нехай працює ворог, задарма. Зайві роти виникають коли не вистачає ресурсів. Житла, води, їжі. Тому вбий конкурента та забери його житло, їжу, воду... Є релігійні варіації на цю тему, є сталінські. Вусатий урод не перший, хто вигадав ворогів, та почав їх винищувати. Може навіть не найгірший з усіх відомих. Але це ніяким чином не виправдовує жодного з цих мерзотників.

Telecaster

Повідомлення Telecaster » 27 липня 2018, 20:32

та причом тут сталін?
так ясно...? ми в іраке 500 тисяч угробили... за демократію... олбрайт зміюка сказала...

уебан історію почитай ... завети рептолоїдні
хоча яка там історія.
Our society is run by insane people for insane objectives (с)John Lennon
ЗЛО - это отсутствие сострадания (с) Anima-2019

M_M

Повідомлення M_M » 27 липня 2018, 20:44

В течение 1946—1948 гг. экспорт составлял 5,7 млн т зерна, что на 2,1 млн т больше экспорта трёх предвоенных лет.
Победили нацизм, заполучили репарации, из армии возвратились мужики, т.е. появились дополнительные рабочие руки. В результате - массовый голод 46-47 годов.

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 27 липня 2018, 20:57

M_M писав:
Чому ж не розрізняю, якраз це очевидно.1. Терпіння до брехні та бруду в одному випадку vs нетерпіння до брехні та бруду в іншому.
2. Терпіння супроводжується хоча б незгодою на словах. Але ми спостерігаємо мовчання, тобто мовчазну згоду. Тобто я б термін "терпіння" тут не застосовував, хоча сперечатись не буду. Бачу різні ступені реакції на явні провокації. 3. Мені цього досить для висновку.
Vollmer писав: Причинами геноциду ніколи не можуть бути зайві роти. Це завжди - акт волі сильної сторони щодо слабшої.
4. Навіщо винищувати те, що може дати прибуток? Раби, чи колоніальний статус вигідніше за геноцид. 5. Бо комусь працювати потрібно.
Краще нехай працює ворог, задарма.
6. Зайві роти виникають коли не вистачає ресурсів. Житла, води, їжі. Тому вбий конкурента та забери його житло, їжу, воду... Є релігійні варіації на цю тему, є сталінські. Вусатий урод не перший, хто вигадав ворогів, та почав їх винищувати. Може навіть не найгірший з усіх відомих. Але це ніяким чином не виправдовує жодного з цих мерзотників.
1. Напримєр, серед іншого я зтерпів брехню Еза Маци, про "37 довірених розстріляних". І шо? Буває...

2. Коли я не згоден, я прямо вказую на це.
3. Або Ви йдете у модератори, або зверніть свої висновки в трубочку.
4. Нас винищують, бо з нас куй зробиш рабів таких як німці чи корейці. (хоча я вже починаю сумніватися)
5. Вони набудують роботів. Принаймні планують.
6. Тільки Сталін про те мабуть не знав, і будував ДСК,, цегляні заводи, цеиентні, трубні, щоб воду й газ дати по домівках... Ну нічого, зараз цей процес успішно й масштабно розвернуто взад.

От як у вас все правильно. Кругом враги, одні ви з німбом і не причьом. А як куйні напороли - так то кляті комуняки винні, хто б міг подумати!
ОДИН пацан-поліцейський пристрелив укруреного виродка на Мерсі, й з того поліцая козла зробили.
Ви приречені.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 27 липня 2018, 20:59

Telecaster писав: та причом тут сталін?
так ясно...? ми в іраке 500 тисяч угробили... за демократію... олбрайт зміюка сказала...

уебан історію почитай ... завети рептолоїдні
хоча яка там історія.
Так, не оскорбляй чуйств вєрующіх.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Vollmer
Шпрехшталмейстер

Повідомлення Vollmer » 27 липня 2018, 21:44

M_M писав:
Чому ж не розрізняю, якраз це очевидно. Терпіння до брехні та бруду в одному випадку vs нетерпіння до брехні та бруду в іншому.
Терпіння супроводжується хоча б незгодою на словах. Але ми спостерігаємо мовчання, тобто мовчазну згоду. Тобто я б термін "терпіння" тут не застосовував, хоча сперечатись не буду. Бачу різні ступені реакції на явні провокації. Мені цього досить для висновку.
Навіщо винищувати те, що може дати прибуток? Раби, чи колоніальний статус вигідніше за геноцид. Бо комусь працювати потрібно.
Краще нехай працює ворог, задарма. Зайві роти виникають коли не вистачає ресурсів. Житла, води, їжі. Тому вбий конкурента та забери його житло, їжу, воду... Є релігійні варіації на цю тему, є сталінські. Вусатий урод не перший, хто вигадав ворогів, та почав їх винищувати. Може навіть не найгірший з усіх відомих. Але це ніяким чином не виправдовує жодного з цих мерзотників.
**************************************************************************************************
Про "мовчазну згоду" - сильне перебільшення.

Від початку ХХ століття наклалися бурхливий розвиток технологій, утвердження модерних держав - націй, інерція ще феодального ставлення до одиничної особистості, як до незначної величини. Успіху досягали політики, які найзручніше маніпулювали великими масами людей, без найменшої уваги до подальшої долі тих мас. Це був тренд часу. Перша Світова, Друга Світова, колоніальні війни. На Сталінові все це помножилося на бекграунд вихідця з кримінальних кіл дикуватого, середньовічного Кавказу. І середньовічний Кавказ, із елементами електротехніки і квантової механіки, бо інакше було неможливо - протримався в СССРі довго, до 60-х, або 70-х років, мабуть.

Але, на відміну від теперішніх - Сталін був раціональніший. Елементи електротехніки, фордизму - тейлоризму - запроваджувалися залізною рукою. Попри всі анекдоти про "трьохтактний двигун", і т.д. Так, ми бачимо, що китайці використали свій комунізм ефективніше, після багатьох спроб. Але у нас - інша традиція, ми - не китайці. Хоча там - міріади незнайомих нам проблем, від клімату і до опійного минулого.

Смисл такий, що я не бачу сенсу фіксуватися саме на фігурі Сталіна. Замість розглядання актуальних проблем. Якщо розглянути будь - яку співставну постать того часу, то вона виявиться співставним циніком, маніпулянтом, і винною у немалій кількості жертв. Нам дістався Сталін. І, до речі, "залишки колоніальної адміністрації", що зараз є значно актуальніше, бо вони настільки впали у ментальне кавказьке середньовіччя, що втратили вже всяку раціональність.
Участь в голосуванні - є формою колаборації

M_M

Повідомлення M_M » 28 липня 2018, 09:25

Vollmer писав: Успіху досягали політики, які найзручніше маніпулювали великими масами людей, без найменшої уваги до подальшої долі тих мас.
Це було, є, та буде завжди. Великі маси людей - це дуже велика машина, за допомогою якої можна дуже багато чого створити. Або знищити. "До основанья а затєм...". Звісно, труд за їжу, що у нормальному суспільстві вважається за помиї, дешевший ніж будівництво міст, прокладання доріг, усіляка інфраструктура тощо. Так і гітлер вважав, і сталін. Це ж раціонально, хто ж заперечує. Хіба що у рабство сталін запхав власних холопів, а гітлер - слов'ян. Англійці, іспанці, португальці, французи теж не відрізнялись відсутністю раціональності. Але десь була побудована Родезія, десь Зімбабве. Десь Південна Корея, а десь КНДР. Раціональність була скрізь. Була Японія імперіалістична. Після поразки в WW2 народилась нова Японія, що здобула приголомшуючих результатів без терору. Раціональним був сталін, зараз раціональним є пуйло. Не менш раціональними є наші українські свині. Може поясните різницю великої різниці між результатами дуже раціональних дій? Чи є кореляція успіху країни з кількістю розстріляних та померлих від голоду? Події пост-1917 у кацапії та її колоній не були чимось дуже новітнім. Хіба що масштабами. До цього світ вже бачив терор 1793..99 років у Франції. Ага, свобода, рівність, братерство. Були й інші криваві сторінки в історії людства, і не тільки у Європі.
Але у кацапії революція начебто скінчилась. Влада отримана. Бери та користуйся. Створюй на свій розсуд все, що завгодно. "Все, що завгодно" виявилось продовженням терору. Як наслідок - неефективне планування, практична відсутність залежності зарплатні від якості праці, що призводить до випуску товарів низької якості та їх нестачі, трудові династії при владі, корупція, тощо. Все це описано у Енгельса. Було й до нього, хіба що не так детально. Вивчайте Сократа, Платона.
Бурхливий розвиток технологій в усьому світі призводить до зменшення кількості персоналу, що займається "сільським господарством", народ мігрує у міста. А у совдепії - колхози, совхози, відібрані паспорти, голодомори і таке інше. Кількість людей завелика, а чомусь працювати не бажають. Мєнталітєт, нє? Що, у Південній Кореї корейці не ті, що у КНДР? Чи у НДР німці гірші за своіх західних братів?
Що кацапія здобула корисного з сталінського раціонального терору?

Проблема дійсно не у сталіні, а у системі, соціальному устрої, що дозволяє виникнення сталінів. Відсутність відповідальності за помилки, кримінал, корупцію, зловживання. Піраміда страху. Батіг без пряника. Відсутність запобіжника узурпації влади. До чого це? Окремі риси тієї системи живуть і досі. Вивчення механізмів та позбавлення ілюзій та міфів - це та сама освіта, яка нам потрібна, якщо бажаємо щось змінити або хоча б прогнозувати найближче майбутнє.

Telecaster

Повідомлення Telecaster » 28 липня 2018, 09:37

Проблема дійсно не у сталіні, а у системі

та ти шо! :lol:
ти кіно хоч дивився якесь = матриця наприклад

Archer

Повідомлення Archer » 28 липня 2018, 09:40

главспец писав:
Sintez писав: Ще раз хочецця тебе запитати - нафіга воно тобі?
Да хочу понять, чем руководствовались «убийцы Сталина», ну что именно их так перепугало?! И кто они, сумевшие организовать такой фокус, могучая тайно-подпольная организация? Так вроде всех врагов народа выкосили к тому времени.
Сталин хотел избавится от старых кадров. Хотелось ему изменить, вернее сказать модернизировать управление страной, убрав диктат партноменклатуры. Он полагал, что партию надо сократить, и технократизировать.
Группа Маленкова не смогла выстоять против группы Хрущева.

M_M

Повідомлення M_M » 28 липня 2018, 09:46

Archer писав: Сталин хотел избавится от старых кадров
Как происходило "избавление от кадров" все прекрасно знали. Кто раньше встал - того и тапки. Инстинкт самосохранения. Последовавшая "хрущевская оттепель" особо систему не изменила. Ибо причина не в личности, а в системе, которая порождает культ личности вне зависимости от качеств личности. Для самой личности система весьма удобна и комфортна, с какой стати надо ее менять?

Telecaster

Повідомлення Telecaster » 28 липня 2018, 09:50

:facepalm2: :dash2:

главспец

Повідомлення главспец » 28 липня 2018, 10:13

Archer писав:
главспец писав:
Да хочу понять, чем руководствовались «убийцы Сталина», ну что именно их так перепугало?! И кто они, сумевшие организовать такой фокус, могучая тайно-подпольная организация? Так вроде всех врагов народа выкосили к тому времени.
Сталин хотел избавится от старых кадров. Хотелось ему изменить, вернее сказать модернизировать управление страной, убрав диктат партноменклатуры. Он полагал, что партию надо сократить, и технократизировать.
Группа Маленкова не смогла выстоять против группы Хрущева.
Когда т.Сталин «хотел», то он это ДЕЛАЛ. Например, выкосил целый пласт «старых большевиков», невзирая на «заслуги». А версия о коварных сталиноубийцах, возбудившихся из-за пары сомнительных теоретических тезисов о необходимости несколько иного наукообразия в соцэкономике, весьма и весьма сомнительна.

Відповісти