Установлены особенности людей, которые верят в теории заговора

Telecaster

Re: Установлены особенности людей, которые верят в теории заговора

Повідомлення Telecaster » 17 січня 2019, 03:22

под деревом толпа
а в воздухе гроза (с) :olen:
Our society is run by insane people for insane objectives (с)John Lennon
ЗЛО - это отсутствие сострадания (с) Anima-2019

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 січня 2019, 11:40

Конкуренція - це інструмент прогресу. Майже всі вищі ссавці мають генетично обумовлену доброзичливу конкуренцію та взаємодопомогу. Інакше неможливо виростити дітей до віку 6-9 років, коли вони тільки починають бути самостійними. Всі, хто не здатний був до цього - вимерли. Природній відбір.

- Контроль над основным инстинктом, - повторил он, - без него не может работать оффи-система. В Древнем Риме доступ к сексу с рабынями был наградой для рабов, послушно пашущих на плантации. В современном Первом мире схема немного тоньше, но суть не изменилась. Кто держит в руках СМИ и доступ к основному инстинкту, тот рулит. Два таких рычага позволяют даже убедительно поддерживать иллюзию демократии. Если ты держишь рабов одной рукой за мозги, а другой – за гениталии, то ты можешь без риска  разрешить им самим выбирать рабовладельца. Они выберут того, на кого ты укажешь. 

— Может, это была не очень удачная шутка, но я вообще-то имел в виду, что все мы немножко машины, — пояснил Румата, — Нет, серьезно. Мы просто привыкли выделаваться, будто представляем из себя что-то этакое. А на самом деле — ну, несколько миллиардов нейронов, ну сколько-то там квинтильонов сочетаний, ну виртуальных состояний вообще хрен знает сколько. Но разве это меняет суть дела? Ни черта не меняет. Наш интеллект, наше сознание, наши обалденно высокие чувства, и даже наша, пардон, метафизическая душа, описывается все той же моделью недетерминированной машины Тьюринга. Тут вам и Сократ с Аристотелем, и Эсхил с Гомером, и Орфей с Эвридикой. Да хоть Александр Македонский с Таис Афинской. Знай только, меняй набор параметров. Но нам-то хочется повыделываться. Нас, видите ли, восхищает звездное небо над головой и нравственный закон внутри нас. А стоит сказать правду: про архитектуру машины и граф состояний, как сразу буря возмущения. Да кто посмел, да человека, да сравнить… Просто детский сад какой-то. Человек, видите ли, обладает даром свободой воли — а не каким-то там методом Монте-Карло. Как поэтично — обалдеть можно. Даром он, видите ли обладает… Сколько ни обладает — все даром. В смысле, что ни фига не в прок. Лет двести назад, чтоб не соврать, каких-то дебилов очень обижало, что человек произошел от обезьяны. Обезьяна, она же такая противная, скачет, гримасничает, банановыми шкурками кидается. На себя бы посмотрели — уроды из уродов. Это не им, это обезьяне должно быть обидно, что от нее такая вот тупая протоплазма произошла. Стоило, спрашивается, ради такого дерьма 10 миллионов лет стараться, эволюционировать, из шкуры вон лезть?…

(c) Голод богов. Розов

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 15:58

vkhavr2 писав: Є така штука - соціальні внески. Люди оплачують те, що їм потрібно, а не те, що бажають державці.
Цитата:
«Правительство нанято жителями страны на открытом конкурсе и оказывает жителям услуги по обеспению равенства, свободы, безопасности и собственности»

Контрактное государство – это такое государство, которое использует монополию на насилие только в рамках делегированных ему гражданами правомочий и в их интересах, а граждане рассматривают уплату налогов не как повинность, а как свою обязанность: "порядок в обмен на налоги".
Це лібералістичні фантазії. Які в життя не реалізуюцця.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 16:14

vkhavr2 писав: Мільярдер може заробити гроші. Як, наприклад, Білл Гейтс, який фактично створив нову галузь і заробив на цьому багато грошей. А олігарх "заробляє" на своєму монопольному чи привієльованому становищі, яке є результатом політичних ігор. Ну, в Україні, всі міль"ярдери - це олігархи.
Яку таку "галузь" створив Гейтс? Його "талант" у тому, що під крилом тітки - однієї з власниць IBM зумів створити практично майже монополію на операційну систему Віндовс. Ну а взахідний міф про те, що існують "мільярдери внє політики" й котрі стали мільярдерами з нуля, "почавши з читстки взуття" може вірити лише непуганий лох, котрих у нших краях не мало б залишитися, нмд.

vkhavr2 писав: А на моє питання щодо совісті відповідь буде? Бо тут ще є одна подія, якраз стосується цього питання. З Саудівської Аравії втекла дівчина, яка відмовилася від ісламу. Їй надала притулок Канада. Чи по-совісті мусліми бажають її вбити? Тобто, забити камінням до смерті.
А при чому тут совість? Будь-яка організована релігія, тобто церква, ні до Бога, ні до совісті ніяким боком, а коли попи повністю підминають під себе суспільство - то взагалі 3,14здєц, як правило.
Що таке совість я не можу пояснити людині, котра отруєна Пригожиним, вибач.
vkhavr2 писав: Зараз наган є забороненим, а ось Калаш може купити кожна дієздатна особа, що не мала проблем з законом та має вже 25 років.
А хто тобі сказав, що хтось їх купував 100 років тому? Чи питав дозволу у сцаря-батюшки?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 січня 2019, 17:15

Sintez писав:
vkhavr2 писав: Мільярдер може заробити гроші. Як, наприклад, Білл Гейтс, який фактично створив нову галузь і заробив на цьому багато грошей. А олігарх "заробляє" на своєму монопольному чи привієльованому становищі, яке є результатом політичних ігор. Ну, в Україні, всі міль"ярдери - це олігархи.
Яку таку "галузь" створив Гейтс? Його "талант" у тому, що під крилом тітки - однієї з власниць IBM зумів створити практично майже монополію на операційну систему Віндовс. Ну а взахідний міф про те, що існують "мільярдери внє політики" й котрі стали мільярдерами з нуля, "почавши з читстки взуття" може вірити лише непуганий лох, котрих у нших краях не мало б залишитися, нмд.
Він став мільонером ще ДО вінди. І виграв конкурентну боротьбу з ІВМ, в яку "блакитний гігант" кидав доляри ярдами. Якщо хтось забув - це конкуренція між віндою та напівосями.
Ну, і засновники "Аррle" починали з гаражу. Ну, і Баррет починав виготовлення своїх снайперок теж в гаражі. Спробуй це зробити у нас...
vkhavr2 писав: А на моє питання щодо совісті відповідь буде? Бо тут ще є одна подія, якраз стосується цього питання. З Саудівської Аравії втекла дівчина, яка відмовилася від ісламу. Їй надала притулок Канада. Чи по-совісті мусліми бажають її вбити? Тобто, забити камінням до смерті.
А при чому тут совість? Будь-яка організована релігія, тобто церква, ні до Бога, ні до совісті ніяким боком, а коли попи повністю підминають під себе суспільство - то взагалі 3,14здєц, як правило.
Що таке совість я не можу пояснити людині, котра отруєна Пригожиним, вибач.
Ну, аргументів спростувати Пригожина нема. Тільки релігійний дур показати...
vkhavr2 писав: Зараз наган є забороненим, а ось Калаш може купити кожна дієздатна особа, що не мала проблем з законом та має вже 25 років.
А хто тобі сказав, що хтось їх купував 100 років тому? Чи питав дозволу у сцаря-батюшки?

Зараз наган купити не можна - це кримінальний злочин. А ось Калаш - можна, я такий маю. А 100 років тому йшла громадянська війна. І "сцаря-батюшки" вже розстріляли...

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 січня 2019, 17:17

Sintez писав:
vkhavr2 писав: Є така штука - соціальні внески. Люди оплачують те, що їм потрібно, а не те, що бажають державці.
Цитата:
«Правительство нанято жителями страны на открытом конкурсе и оказывает жителям услуги по обеспению равенства, свободы, безопасности и собственности»

Контрактное государство – это такое государство, которое использует монополию на насилие только в рамках делегированных ему гражданами правомочий и в их интересах, а граждане рассматривают уплату налогов не как повинность, а как свою обязанность: "порядок в обмен на налоги".
Це лібералістичні фантазії. Які в життя не реалізуюцця.

Спробуй реалізувати релігійні вигадки. А ми подивимося на результат..

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 січня 2019, 19:06

https://24tv.ua/ekzortsizm_zamist_likuv ... u_n1097715

Екзорцизм замість лікування: як онкохвору лікували свяченою водою

Жінку з американського штату Нью-Мексико, у якої був рак, поливали свяченою водою та запроторили до психіатричної лікарні.

У 39-річної Лоріна Гутьєррес були зовсім незвичні симптоми, що супроводжували рак яєчників — галюцинації, параноя. Жінка вважала, що за нею хтось стежить, пише New York Post.

Читайте також: Жінка, яка 14 років перебувала у вегетативному стані, народила дитину

Кілька разів щодня жінка піддавалася судомам.

Чоловік Лоріни вирішив, що у неї вселились біси, він поливав її свяченою водою. Це не допомогло, тож він відвів жінку до психіатра.

Експерт припустив, що Лоріна переживає депресію або нервовий зрив. Після того, як жінка напала на чоловіка, її забрали у психічну лікарню. А вже через тиждень її перевели у звичну лікарню, медики діагностували у неї пухлину яєчника розміром 15 сантиметрів.

Зображення
39-річна Лоріна Гутьєррес

Лікарі виявили рідкісне захворювання —анти-NMPA рецепторний енцефаліт.

Анти-NMPA рецепторний енцефаліт – що це?
Це енцефаліт, який спричинений антитілами до NMPA-рецепторів. Реакцією імунної системи є запальний процес у мозку.
Через цю хворобу жінці було складно ходити та говорити, їй необхідна була допомога, щоб поїсти.

Після двомісячного лікування у жінки почалася ремісія. Судоми та проблеми з психікою зникли, її виписали з лікарні. Жінка повернулася до нормального життя. Попри це, лікарі попередили Лоріну про можливе відновлення хвороби після удаваного повного одужання (рецидив).

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 19:48

M_M писав:
Sintez писав: А нафіга мені намагатися Вас ображати?
Тобто впізнали. Це добре.
Що впізнав? Чи кого?
M_M писав:
Sintez писав: І в чому ж різниця між "олігархом" і "мільярдером", цікаво?
Вчить, пане, ази. Політія, олігаргхія, плутократія, аристократія, охлократія і ще багато усіляких кратій та ізмів. Хоча б на рівні термінів.

Так у чому різниця? Ті "ізми" й "кратії" мені до лампи, вже набудували й "ізмів", і "кратій". Різниця в чому?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 19:53

vkhavr2 писав:
Sintez писав: Знакове запитання. Ти не знаєш, що воно таке, совість, і береш це слово в лапки?
Ну спробую пояснити, хоча й не знаю, чи варто. Совість - це вроджене людське почуття, яке дозволяє відрізняти добро від зла. Всі люди, без виключення, розуміють, коли творять добре, а коли зле діло.

Саме тому і питаю, бо дуже добре знаю, що КОЖНА людина вкладає у це слово ВЛАСНЕ його розуміння. І як приклад знову питаю: це по-совісті буде коли чоловік носить юбку, а жінка - штані? Та ще й не закриває своє обличя чадрою! Відповіді залежать від людської спільноти, тобто совість - це продукт виховання людини певною культурою. І ніяк не може бути "вроджене людське почуття". Будеш вступати у суперечку?
Ні, не буду. Я взагалі нікому нічого не збираюся доводити, тим більше віруючим у щось. Продукт так продукт. Буває.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:01

Telecaster писав: хароша гілка :lol:
я подивлюся на "разумних" хомосапієнсів коли вам покажуть все шо ховають
ні! воплі типа ісус прийди не допоможуть... та по суті вам вже показують - звідки ці технології пруть... в фільмах там і т.п.
ога! 40 000 років (почнемо з цього) ніхера не знали окромя колеса потім бац! прорив.. квантовий скачек ...особливо після 2 світової... ога! 40 000 років сиділи в бочці і тут кампютер внезапно! ога!
... жаль нема в мене можливості відео ті шо я знайшов на торентах навіть на ютюб викласти - по-перше вони непонашому... по-друге ютюб не хоче приймати... а інфа там дуже цікава... це вам не РЕН-ТВ... прішельци в скафандрах - то німби :lol:

"дехто сміявся, дехто плакав, інші мовчали...
я памятаю... я читав в індійськый книзі бгахават-гіта... Вішну намагався переконати принца шо той має виконати свій обов"язок і шоб вразити його Віншу прийняв свою багаторуку форму і сказав: Тепер я став Смертю - руйнівником світів! я думаю ми всі тоді це подумали так чи інакше"...

пс
да атлантіда це не контенент як всі думають а СТОЛИЦЯ ... місто центральне.... було ... ну і діла там витворялися над людями.... читай книгу як його Book of Enoch - Книга Еноха... цікаві моменти.... там є... про падших ангелів
Диявол - теж Бог.

🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:09

vkhavr2 писав:
Sintez писав: Ще раз для особо одарьонних - пост адресований не тобі, М_М знає про кого мова.

Ну, то пиши так, щоб це було зрозуміло для людей, а не тільки для "особо одарьонних"!
У ніщіх слуг нєт(С).
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:09

vkhavr2 писав:
главспец писав: а они как «организовывали голодомор»? Просто для развлечения, по собственной инициативе, или по команде сверху?

п.с.
возможно, они были не «знищены», а технично «зачищены», по обвинению в экзотических контрревзаговорах, не?

По команді "зверху". Бо коли восени 1932-гого до мого діда приходили комсомолісти відбирати ВСЕ їстівне, то вони так і казали: " Мьі действуем по приказу из Москвьі от тов.Сталина!". Правда, доля цих комсомолістів та їх родин була погана - в селі з ними перестали спілкуватися та допомогати. В зиму 1932-1033-х років всі вони вимерли...
Звичайно, більшовицько-троцкісська наволоч вичищалася по команді "зверху". І десь у 1943 році була в основному (але нажаль не повінстю) вичищена, й війна та й вся історія країни пішла зовсім по-іншому.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:14

Саня писав:
Sintez писав: Про "відповідальність".
Сам якусь фігню притяг, сам же її розкритикував. А де власна думка про те, що таке відповідальність? Може це слід розаміти, що відповідальності не існує?
Ти Вікі почитай.

Відповіда́льність — загальносоціологічна категорія, яка виражає свідоме ставлення особи до вимог суспільної необхідності, обов'язків, соціальних завдань, норм і цінностей. Відповідальність означає усвідомлення суті та значення діяльності, її наслідків для суспільства і соціального розвитку, вчинків особи з погляду інтересів суспільства або певної групи[1].

Відповідальність як така — не юридичний термін, а соціологічний. Не можна говорити про відповідальність винятково у негативному значенні. Це поняття напрочуд багатогранне, що демонструється прикладами його вживання:

«почуття відповідальності»;
«відповідальна поведінка»;
«підвищити відповідальність»;
«узяти відповідальність на себе»;
«притягнути до відповідальності»;
«звільнити від відповідальності»;
«вчинити відповідально»;
«посісти відповідальне становище»;
«товариство з обмеженою відповідальністю».
Соціальна функція відповідальності розкривається у понятті соціальної відповідальності, державно-обумовленим прикладанням якої є юридична відповідальність.
Тебе влаштовує? Мене ні. Туфта. Багатогранна.

Ще кажись Главспєц колись приколювався на тему "хто й куди несе відповідальність".
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:15

M_M писав: Зображення
Тобто мільярдер для Вас - "вищий розум"?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:22

vkhavr2 писав: Корпоративний анархізм слугував людям пару мільонів років - до утворення держав.
І що тепер - зкотитися назад у печери?
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:26

M_M писав: Дуже сумнівна теза. Різні форми об'єднання у групи властиві людству. Миттєво виникає конкуренція, яка і є двигуном розвитку. Держава (країна) - один з способів об'єднання. За територіальною, мовною чи релігійною ознакою. Відсутність війн не означатиме розпад держав. Хіба що усі люди однаково розумні, мають однакові смаки, розмовляють однією мовою... IMHO це можливо тільки за однієї умови: людство представляє одна (остання) людина.
:dash2:
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

Sintez
Єретик

Повідомлення Sintez » 17 січня 2019, 20:32

vkhavr2 писав:
Sintez писав: Це лібералістичні фантазії. Які в життя не реалізуюцця.

Спробуй реалізувати релігійні вигадки. А ми подивимося на результат..
Так я ж вам не забороняю реалізовувати лібералістичний бред, більше того, він уже скоро 30років як реалізуєцця в Україні з ілюзорною перспективою летального кінця. А от коли такі як я починають про це говорити, тут же опиняюцця прихильниками "теорії заговора" й взагалі всячеськими редисками.
🇺🇦 🇮🇱
Наше діло праве,
ворог буде розбитий,
перемога буде за нами!

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 січня 2019, 22:27

Sintez писав:
vkhavr2 писав:
Саме тому і питаю, бо дуже добре знаю, що КОЖНА людина вкладає у це слово ВЛАСНЕ його розуміння. І як приклад знову питаю: це по-совісті буде коли чоловік носить юбку, а жінка - штані? Та ще й не закриває своє обличя чадрою! Відповіді залежать від людської спільноти, тобто совість - це продукт виховання людини певною культурою. І ніяк не може бути "вроджене людське почуття". Будеш вступати у суперечку?
Ні, не буду. Я взагалі нікому нічого не збираюся доводити, тим більше віруючим у щось. Продукт так продукт. Буває.

Ясно. Аргументація закінчилася, пішли наїзди типа "на віруючого". Повторюю ще раз для особливо тупих: я - атеіст, тобто віра в позатойбічні явища та істоти мені не потрібні. Це щоб не було ідіотизму на кшалт: атеізм - віра у відсутність бога(богів). Атеістам не потрібні а ні бог(боги), а ні позатойбічне. В зв"язку з тим що його просто нема. А казки та фентезі - в інших розділах.

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 січня 2019, 22:31

Sintez писав:
vkhavr2 писав: Корпоративний анархізм слугував людям пару мільонів років - до утворення держав.
І що тепер - зкотитися назад у печери?

Перейти на вищий рівень. Діалектика, однако!

З Розова:

Общество это наглядный пример самоорганизации в хаосе. Сначала люди строят связи и получаются групповые семьи, типа хаусхолдов. Но у каждого отдельного человека есть связи и вне хаусхолда. Удачные связи закрепляются. Дальше чистое самоподобие, то есть принцип построения фрактальной сети. Хаусхолды соединяются в локальные общины, затем в первобытные племена…
- Первобытное племя это оптимальная форма организации людей. Ничего лучше не придумаешь, потому что это такая же константа человеческого устройства, как бег на двух ногах. Ну не сможешь ты хорошо бегать на четвереньках. И, что важно: племя не надо создавать, люди самоорганизуются в ходе добычи хавчика, устройства быта и защиты. Это естественная кооперация, она у людей в генах. Кстати, эффективная команда для решения практически важных задач, это всегда нечто вроде первобытного племени. Научный коллектив, разведывательная экспедиция, экипаж корабля, группа быстрого реагирования, и так далее…
- … Первобытное племя имеет только один недостаток: при росте его фрактальной сети, начинает теряться устойчивость. Первобытные механизмы успешно работают, где-то до трех уровней вложенности и до несколько сотен узлов сети, то есть, людей. Если где-то есть тысячи людей, то начинается новый шаг самоорганизации. Тут есть два варианта. Первый: это государство. Появляются оффи, как дополнительный уровень саморегуляции общества. Они силой сгоняют людей в стадо и принуждают их к общественным работам. При государстве эффективность людей в десять раз ниже, чем на свободе, но их можно заставить работать 12 часов в сутки, жрать говно и жить в бараках. Если считать людьми только оффи, а остальных рассматривать, как скот-рабсилу, то это экономически выгодно. На следующем шаге возникает священная трудовая мораль, мистические табу и прочие институты регулирующей духовной культуры, благодаря которой скот-рабсила сам себя принуждает, без физического насилия. Это еще выгоднее…
- С государством понятно, - перебила Санди, - а второй вариант?
- Демон, - ответил Акела, - Не в оккультном смысле, а в кибернетическом. Это регулятор, который обслуживает запросы, поступающие от клиентов, и больше ничего не делает. Если активных запросов нет, то демон висит в фоновом режиме, потребляя минимум ресурсов. Демон на порядок эффективнее, чем государство. Нет дорогостоящей пирамиды оффи, не надо морализировать жителей до полного отупения. Демон срабатывает, только если его вызывают, или если в каком-то месте сети появляется риск перенапряжения. Он служит только для устранения неустойчивости фрактальной сети первобытного образца. В остальном люди живут свободной жизни, никто к ним не лезет с глупостями.

vkhavr2

Повідомлення vkhavr2 » 17 січня 2019, 22:33

Sintez писав:
vkhavr2 писав:
Ну, то пиши так, щоб це було зрозуміло для людей, а не тільки для "особо одарьонних"!
У ніщіх слуг нєт(С).

Тоді взагалі не пиши.

Відповісти